12 Steroïde Kuur: Voor beginners en gevorderden

12 Anabolen Kuur - Voor beginners en gevorderden

12 Steroïde Kuur: Voor beginners en gevorderden

Beginnende gewichtheffers vragen soms: “Wat zijn de beste steroïde kuur?”.

Het juiste antwoord hierop hangt af van wat iemand hoopt te bereiken met een steroïde kuur.

Bijvoorbeeld, als iemand wilde voornamelijk vet te verbranden, zouden ze een drastisch andere kuur dan iemand die wilde bulk-up.

Bovendien kan de beste steroïde kuur voor een man volledig verschillen van een optimale kuur voor een vrouw, als gevolg van vrouwen willen verbindingen die virilization veroorzaken vermijden.

In deze gids zullen we detail verschillende steroïde kuur op maat voor beginners, gevorderde gebruikers, en mensen op zoek naar bulk of cut.

Steroïde kuur voor beginners

De beste steroïde kuur van een persoon is bijna altijd hun eerste steroïde kuur .

Dit komt omdat hun lichaam niet de kans heeft gehad om tolerantie op te bouwen voor anabole steroïden, wat resulteert in snelle en dramatische veranderingen in lichaamssamenstelling.

Echter, de eerste kuur kan de meest schadelijke of destructieve kuur in onze ervaring, als het lichaam niet heeft gehad een kans om zich aan te passen aan AAS.

Daarom is de beste steroïde voor beginners is er een die milde bijwerkingen heeft nog krachtig genoeg is om aanzienlijke hoeveelheden spieren te bouwen.

Let op: Het stapelen van steroïden is geen protocol voor beginners, omdat het combineren van meerdere verbindingen vaak ernstigere bijwerkingen heeft.

Testosteronkuur

Een kuur met alleen testosteron is het hoofdprotocol voor veel beginnende gewichtheffers.

Dit is te wijten aan het feit dat testosteron aanzienlijke spier- en krachttoename produceert terwijl het slechts milde bijwerkingen veroorzaakt.

Daarom vinden we dat testosteron een van de beste risico-batenverhoudingen heeft in vergelijking met andere anabolen.

In termen van resultaten zien we vaak dat voorzichtig gedoseerde testosteronkuur 20+ pond vetvrije massa toevoegen aan beginners. Testosteron zorgt ook voor wat vetverlies door zijn androgene aard.

Spierkracht kan ook toenemen met 50 pond of meer bij verschillende samengestelde oefeningen, zoals squats, deadlifts en bankdrukken.

Helaas is testosteron niet de meest handige anabole steroïde voor toediening, omdat het voornamelijk injecteerbaar is. Deze methode van binnenkomst betekent echter dat het de lever kan omzeilen (in tegenstelling tot c-17 alpha-alkylated steroïden), waardoor het onmiddellijk in de bloedbaan komt. Bijgevolg veroorzaakt testosteron weinig tot geen hepatotoxische effecten op basis van onze leverfunctietests (1).

Opmerking: Testosteron is beschikbaar in orale vorm (bekend als Undecanoaat of Andriol); dit wordt echter minder vaak gebruikt door bodybuilders vanwege de hoge marktprijs.

Week Testosterone
1 200 mg
2 200 mg
3 300 mg
4 300 mg
5 300 mg
6 350 mg
7 350 mg

De bovenstaande kuur wordt vaak gebruikt door beginners op zoek naar aanzienlijke hoeveelheden spier en kracht toe te voegen. Testosteron cypionate of enanthate worden vaak gebruikt onder beginners te wijten aan het feit dat dergelijke esters niet al te frequente injecties vereisen.

We vinden cypionate en enanthate injecties ook minder lastig en pijnlijk in vergelijking met andere varianten van testosteron.

Bijwerkingen van testosteron

Testosteron is van nature androgeen; daarom zien we soms ontsteking van de prostaat, acne vulgaris en mannelijke kaalheid bij patiënten.

Testosteron kan ook de verhoudingen tussen HDL- en LDL-cholesterol verstoren, wat mogelijk hypertensie kan veroorzaken (2). We vinden echter dat verhoogde bloeddruk meestal mild is in vergelijking met scherpere AAS, waarbij testosteron waarschijnlijk de meest cardiovasculair vriendelijke steroïde is die beschikbaar is.

Waterretentie is ook waarschijnlijk vanwege de aanwezigheid van het aromatase-enzym in testosteron.

Daarom kan, wanneer exogeen testosteron wordt omgezet in oestrogeen, vocht zich ophopen, waardoor opgeblazenheid en opgezwollen spieren ontstaan. We hebben ook gezien dat testosteron gynaecomastie kan veroorzaken; daarom moeten oestrogeenspiegels mogelijk worden gecontroleerd bij gevoelige gebruikers om ophoping van vrouwelijk borstweefsel in het pectorale gebied te vermijden.

Testosteron veroorzaakt ook hypogonadisme, dat wil zeggen een significante afname van de natuurlijke testosteronproductie; veroorzaakt door de hypofyse die signalen naar de testikels stuurt. Dit proces treedt op vanwege overmatige hoeveelheden exogeen testosteron in de bloedbaan, en dus probeert het lichaam homeostase te handhaven.

Anavar kuur

Anavar (Oxandrolon) is geclassificeerd als een snijsteroïde in de bodybuildinggemeenschap en wordt vaak gebruikt in wedstrijd prep.

Het heeft anabole effecten met betrekking tot spieropbouw, maar deze eigenschappen zijn slechts matig in vergelijking met bulking steroïden.

In plaats daarvan is Anavar vooral begeerd vanwege de krachtige vetverbrandende eigenschappen, naast het vermogen om water af te voeren, waardoor de vasculariteit en spierspanning toenemen.

Het vermogen van Anavar om vetvrije spieren en kracht toe te voegen en tegelijkertijd vet te verwijderen, maakt het populair onder beginners. Het is ook een oraal steroïde, dus er zijn geen injecties nodig.

Anavar is ook geschikt voor vrouwen, met het zelden virilization veroorzaken in lage tot matige doses.

We zien meestal beginners 12-15 pond vetvrije spieren krijgen terwijl ze hun vetpercentage aanzienlijk verminderen met Anavar.

Week Anavar
1 15mg/dag
2 15mg/dag
3 15mg/dag
4 20mg/dag
5 20mg/dag
6 20mg/dag

De bovenstaande kuur is gedoseerd voor een mannelijke beginner. Vrouwen kunnen 10 mg/dag gedurende 4 weken nemen; echter, alles wat hoger is dan dit verhoogt het risico op masculinisatie naar onze ervaring.

Bijwerkingen van Anavar

Anavar is een c-17 alfa-gealkyleerde orale steroïde; daarom wordt het verwerkt door de lever bij opname in de bloedbaan.

De hepatotoxische effecten van Anavar zijn echter relatief mild in vergelijking met andere orale steroïden, gebaseerd op onze leverfunctietests (LFT’s). Levertoxiciteit is dus over het algemeen niet het belangrijkste zorgpunt bij Anavar.

Anavar zal het cholesterolprofiel van een gebruiker veranderen, wat leidt tot onbalans in HDL- en LDL-niveaus. Dit kan hypertensie veroorzaken; echter, de bloeddruk zal waarschijnlijk niet tot buitensporig hoge niveaus stijgen.

We vinden de cardiovasculaire belasting van Anavar iets hoger dan die van testosteron. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat Anavar niet omgezet wordt in oestrogeen, een oraal medicijn is en dus hepatische lipase in de lever stimuleert.

Anavar zal ook testosterononderdrukking veroorzaken. Echter, de serumspiegels pieken vaak terug naar normale niveaus binnen enkele weken. Het herstelproces na de kuur is relatief kort met Anavar omdat de productie van testosteron niet volledig wordt stilgelegd.

Steroïde Kuur

Bulking-kuur worden gebruikt door bodybuilders die op zoek zijn naar een enorme toename in spierhypertrofie (omvang).

Veel van deze kuur zijn zwaar voor het lichaam en dus alleen geschikt voor gemiddelde en gevorderde gebruikers.

De enige uitzondering op deze regel is een kuur met alleen testosteron, wat wij het minst risicovolle bulkprotocol vinden.

Dianabol Kuur

Dianabol is de beroemde orale steroïde waarvan wordt gedacht dat het is gebruikt door de ‘Oostenrijkse Eik’, oftewel Arnold Schwarzenegger, die hem hielp een geduchte kracht te worden op het Mr. Olympia-podium.

Dianabol is geformuleerd door Dr. John Bosley Ziegler met als doel een verbinding te synthetiseren die meer anabool is dan testosteron maar minder androgeen.

Dus, Dianabol zal vergelijkbare (zo niet iets superieure) resultaten opleveren als testosteron wat betreft spierkracht en -omvang. Het bootst echter niet de androgene effecten van testosteron na, dus incidenten van prostaatvergroting, mannelijke kaalheid of acne komen minder vaak voor bij onze patiënten.

Dianabol wordt soms gebruikt door beginners (niet aanbevolen). Wanneer we het te vroeg geïmplementeerd zien worden, volgen vaak harde cardiovasculaire en hepatische effecten. Het is dus meer geschikt voor intermediates die al eerder een mildere steroïde hebben ingenomen, zoals testosteron.

Dianabol heeft het vermogen om 25-30 pond aan magere massa toe te voegen in één kuur. Kracht zal ook nieuwe hoogten bereiken, waarbij Dbol een van de beste steroïden is voor rauwe kracht, volgens onze powerliftingpatiënten.

Week Metandrostenolone
1 20 mg/dag
2 20 mg/dag
3 25 mg/dag
4 25 mg/dag
5 25 mg/dag

Anadrol kuur

Anadrol’s voordelen grotendeels nabootsen Dianabol’s, produceren kolossale verhogingen in spier hypertrofie en kracht.

Anadrol is een van de meest krachtige bulking steroïden beschikbaar, meestal produceren iets meer gewicht accumulatie in vergelijking met Dianabol.

Het is ook een orale steroïde, waardoor het een voorkeur verbinding voor degenen die op zoek om te voorkomen dat naalden.

Anekdotisch, vinden we vaak eerste keer Anadrol kuur produceren 30 + pond van gewichtstoename.

Settimana Oxymetholone
1 20 mg/dag
2 20 mg/dag
3 25 mg/dag
4 25 mg/dag
5 25 mg/dag
6 25 mg/dag

Gevorderde steroïde gebruikers kunnen ook doseringen nemen die oplopen tot 100 mg/dag.

Bijwerkingen van Anadrol

Anadrol is niet geschikt voor beginners, omdat het een van de meest giftige steroïden is die beschikbaar zijn, met grote schommelingen in de bloeddruk en leverenzymen tot gevolg.

Anadrol behoort tot de meest genadeloze steroïden voor het cardiovasculaire systeem die we hebben gezien. Het is ook een van de meest verwoestende AAS voor de lever. Er moet uiterste voorzichtigheid worden betracht bij het gebruik van dit anabole middel, met name voor gebruikers die regelmatig alcohol drinken of in het verleden last hebben gehad van hoge bloeddruk.

Anadrol is ook een vochtig middel, wat leidt tot merkbare hoeveelheden extracellulair vochtretentie die tijdelijk de spierdefinitie kunnen verbergen, waardoor het een veelvoorkomend medicijn is tijdens het tussenseizoen.

Anadrol is ook oestrogeen-gerelateerd; dit komt echter niet door de aanwezigheid van het aromatase-enzym, maar door directe stimulatie van de oestrogeenreceptoren.

We hebben gevonden dat SERM’s (selectieve oestrogeenreceptor-modulatoren) effectief zijn in het verminderen van de kans op het ontstaan van gynaecomastie, in plaats van het nemen van een AI (aromataseremmer).

Androgene bijwerkingen zijn ook vaak voorkomend bij Anadrol, ondanks de lage androgene beoordeling van 45.

Daarom kunnen mannelijke kaalheid, seborroe (vette huid), acne vulgaris of benigne prostaathyperplasie (BPH) optreden.

Anadrol zal de testosteronspiegels onderdrukken, wat een goed doordachte PCT vereist om de normale testosteronfunctie te herstellen. Naar onze ervaring kan het nalaten om effectieve post-kuur therapie toe te passen resulteren in lage testosteronspiegels gedurende enkele maanden of permanent (bij misbruik).

Trenbolon Kuur

Trenbolone is een zeer uniek bulking middel, omdat het niet wordt omgezet in oestrogeen en dus gewichtstoename veroorzaakt die vrijwel 100% uit magere spiermassa bestaat.

Als bodybuilders één steroïde zouden kunnen kiezen om hun lichaam zo snel mogelijk te transformeren, zouden velen van hen Trenbolone kiezen.

Trenbolone veroorzaakt geen waterretentie, waardoor een zeer droog en gescheurd fysiek ontstaat, ondanks dat het primair wordt gebruikt als een massa-opbouwend middel.

Daarom zal de gewichtstoename op Trenbolone niet concurreren met Dianabol of Anadrol; echter, strikt gezien in termen van zijn vermogen om spierweefsel op te bouwen, is het even krachtig. Een verschil dat we zien is dat wanneer gebruikers stoppen met Trenbolone, ze vaak hun gewicht behouden, terwijl ze op Dianabol of Anadrol vaak waterverlies ervaren.

Echter, Trenbolone voegt niet alleen spiermassa toe; het verbrandt ook vet snel vanwege zijn hoge androgeniciteit, wat leidt tot atrofie van het vetweefsel. Dit heeft ertoe geleid dat Trenbolone ook wordt gebruikt als een snijsteroïde, waardoor bodybuilders vetverlies kunnen versnellen terwijl ze spieren behouden (of zelfs opbouwen) met minder calorieën.

Week Trenbolone
1 150mg
2 150mg
3 150mg
4 150mg
5 150mg
6 150mg
7 150mg
8 150mg
9 150mg
10 150mg

Bijwerkingen van trenbolon

Trenbolone is een zeer uniek bulkmiddel omdat het niet wordt omgezet in oestrogeen en dus gewichtstoename veroorzaakt die vrijwel 100% uit magere spiermassa bestaat.

Als bodybuilders één steroïde zouden kunnen kiezen om hun lichaam zo snel mogelijk te transformeren, zouden velen van hen Trenbolone kiezen.

Trenbolone veroorzaakt geen waterretentie, waardoor een zeer droog en gescheurd fysiek ontstaat, ondanks dat het primair wordt gebruikt als een massa-opbouwend middel.

Daarom zal de gewichtstoename op Trenbolone niet concurreren met Dianabol of Anadrol; echter, strikt gezien in termen van zijn vermogen om spierweefsel op te bouwen, is het even krachtig. Een verschil dat we zien is dat wanneer gebruikers stoppen met Trenbolone, ze vaak hun gewicht behouden, terwijl ze op Dianabol of Anadrol vaak waterverlies ervaren.

Echter, Trenbolone voegt niet alleen spiermassa toe; het verbrandt ook vet snel vanwege zijn hoge androgeniciteit, wat leidt tot atrofie van het vetweefsel. Dit heeft ertoe geleid dat Trenbolone ook wordt gebruikt als een snijsteroïde, waardoor bodybuilders vetverlies kunnen versnellen terwijl ze spieren behouden (of zelfs opbouwen) met minder calorieën.

Deca Durabolin Kuur

Deca Durabolin is een ander effectief vulstof steroïde, maar het is het beste te gebruiken in een stack vanwege de lage androgeniciteit (meestal gefietst naast Dianabol, testosteron of Anadrol).

Deca Durabolin verhoogt de stikstofretentie in spiercellen en verbetert de eiwitsynthese.

Deca Durabolin zorgt ook voor een uitzonderlijke volheid van de spieren, door met succes meer intracellulair water in de spieren te pompen.

Het is moeilijk om de kracht van Deca Durabolin individueel te beoordelen, omdat het bijna altijd gestapeld wordt met andere krachtige steroïden. We merken echter dat wanneer gebruikers Deca uit een stapel verwijderen, ze snel een aanzienlijk verschil merken.

Deca en testosteronkuur

Week Testosterone Deca Durabolin
1 600 mg 300 mg
2 600 mg 300 mg
3 600 mg 300 mg
4 600 mg 300 mg
5 600 mg 300 mg
6 600 mg 300 mg
7 600 mg 300 mg
8 600 mg 300 mg
9 600 mg 300 mg
10 600 mg 300 mg

Deca Durabolin en Dianabol kuur

Week Nandrolone Methandrostenolone
1 200 mg
2 200 mg
3 200 mg 10 mg/dag
4 200 mg 10 mg/dag
5 300 mg 10 mg/dag
6 300 mg 15 mg/dag
7 300 mg 15 mg/dag
8 300 mg 15 mg/dag

Dit duo was een van de meest populaire steroïdekuur  uit het gouden tijdperk, gebruikt door Arnold Schwarzenegger en andere grootheden uit de jaren ’70. Deze steroïdekuur is geschikt voor een gemiddelde steroïdegebruiker.

Deca Durabolin en Anadrol kuur

Week Nandrolone Oxymetholone
1 400 mg 50 mg/dag
2 400 mg 50 mg/dag
3 400 mg 50 mg/dag
4 400 mg 50 mg/dag
5 400 mg 100 mg/dag
6 400 mg 100 mg/dag
7 400 mg 100 mg/dag
8 400 mg 100 mg/dag
9 400 mg 100 mg/dag
10 400 mg 100 mg/dag

De bovenstaande kuur heeft relatief hoge doseringen, wat kenmerkend is voor het gebruik ervan door een ervaren steroïdegebruiker (gezien de hoge toxiciteit van Anadrol).

Bijwerkingen van Deca Durabolin Deca Durabolin is een door de FDA goedgekeurd medicijn voor spierafbrekende aandoeningen, hoewel het illegaal is om het te gebruiken voor bodybuildingdoeleinden.

De FDA-goedkeuring van het medicijn duidt op de milde aard ervan en wordt beschouwd als een van de veiligste anabole steroïden op de markt.

Onze tests tonen aan dat de bloeddruk zal stijgen, zij het subtiel, en meer op het niveau van Anavar dan andere bulkende verbindingen.

Leverstress is geen zorg bij Deca Durabolin, een niet-hepatotoxische injecteerbare steroïde.

Deca Durabolin staat berucht om het veroorzaken van seksuele bijwerkingen (erectiestoornissen) bij onze mannelijke patiënten. Dit wordt vaak ‘Deca dick’ genoemd.

Gevallen van ED worden veroorzaakt door de zwakke androgene aard van Deca Durabolin, in combinatie met hoge prolactinespiegels.

Wanneer de androgenen in het lichaam laag zijn, zien we dat de niveaus van stikstofmonoxide dalen, wat cruciaal is voor het leveren van bloedtoevoer naar de penis.

Lage niveaus van stikstofmonoxide kunnen worden tegengegaan door Deca Durabolin te stapelen met een androgene steroïde, zoals Anadrol, Testosteron of Trenbolone.

Deca veroorzaakt ook hoge prolactinespiegels in de bloedbaan, wat kan leiden tot een lage libido bij mannen. We hebben vastgesteld dat het aanvullen met cabergoline, een dopamine-receptor, een remmend effect heeft op prolactine.

Onderdrukking van testosteron zal vrijwel zeker dramatisch zijn met Deca Durabolin, dus er zal voldoende tijd nodig zijn om te herstellen na de kuur . Gedurende deze periode moet een PCT worden gebruikt en moeten gebruikers afzien van het nemen van andere steroïden totdat de natuurlijke testosteronspiegels weer normaal zijn.

Steroïde kuur snijden

Het belangrijkste doel van een snijkuur is om vet te versnipperen met behoud van spierweefsel.

Anavar en Trenbolone zijn zeer effectieve snijkuur (die we hierboven al hebben gedocumenteerd).

Hieronder zullen we een lijst van andere steroïde kuur die vetverbranding te verbeteren en tegelijkertijd het bevorderen van spiertoename.

Winstrol Kuur

Winstrol (Stanozolol) heeft een vergelijkbaar steroïde profiel als Anavar, het opbouwen van matige hoeveelheden spieren terwijl gebruikers aanzienlijke hoeveelheden vet kunnen verbranden.

Winstrol, net als Anavar, niet omzetten in oestrogeen en bezit diuretische kwaliteiten.

Als een persoon is relatief mager, een Winstrol kuur heeft de kracht om ze in de lage enkele cijfers van lichaamsvet, in combinatie met intensieve trainingen en een gedisciplineerd dieet.

We vinden Winstrol iets sterker dan Anavar in termen van de voordelen en bijwerkingen.

Gebruikers zullen dus iets meer spieren opbouwen terwijl ze hardere bijwerkingen ervaren. Daarom is Winstrol niet voor beginners of zwakkelingen.

Week Stanozolol
1 20 mg/dag
2 20 mg/dag
3 25 mg/dag
4 25 mg/dag
5 25 mg/dag
6 25 mg/dag

Winstrol bijwerkingen

Onze lipidoprofielen hebben aangetoond dat Winstrol aanzienlijke verschuivingen in cholesterol veroorzaakt. Gebruikers moeten dus een significante stijging van de bloeddruk verwachten. Dit kan ook zichtbaar zijn, waarbij de huid rood wordt en een roze kleur krijgt.

We hebben ook gezien dat Winstrol gewrichtspijn veroorzaakt door overmatige afvoer van water uit het lichaam, wat dient als demping voor de gewrichten.

Dit ‘uitdrogende’ effect (van de gewrichten) is het tegenovergestelde effect van Deca Durabolin en kan niet complementair zijn voor bodybuilders die graag zwaar tillen.

Winstrol vermindert ook de productie van collageen, wat het risico op blessures vergroot en het verouderingsproces versnelt.

Winstrol veroorzaakt aanzienlijke hepatotoxiciteit; daarom moeten kuur relatief kort worden gehouden om overmatige schade aan de lever te voorkomen. Winstrol mag niet worden gestapeld met andere orale steroïden om geelzucht of levercholestase te voorkomen.

Testosteronspiegels zullen ook afnemen, wat de hoeveelheid en kwaliteit van sperma vermindert. Vermijd regelmatige steroïdekuur met krachtige AAS, zoals Winstrol, om het lichaam voldoende tijd te geven om te herstellen. Het niet naleven hiervan kan leiden tot een laag testosteron of onvruchtbaarheid.

Vrouwen moeten Winstrol vermijden, aangezien we vinden dat vrouwen vatbaar zijn voor masculinisatie (ten minste bij gematigde doseringen).

Primobolan is een milde anabole steroïde die beschikbaar is in orale of injecteerbare vorm.

Het is zeer vergelijkbaar met Anavar in dat het produceert weinig bijwerkingen terwijl het bevorderen van matige hoeveelheden spierweefsel en vet verlies.

Primobolan zal niet de snelle en indrukwekkende resultaten van Winstrol of Trenbolon repliceren, maar is in plaats daarvan een veiligere optie voor de meer ‘gezondheidsbewuste’ steroïde gebruiker (als zoiets bestaat).

We zagen Primobolan veel gebruikt worden tijdens het gouden tijdperk toen bodybuilders op dieet waren voor een show. Vandaag de dag geven de IFBB-profs echter de voorkeur aan krachtigere snijmiddelen.

Primobolan kan tot 10 pond spieren toevoegen en tegelijkertijd zorgen voor merkbaar vetverlies. Primobolan is, net als Anavar, een vrouwvriendelijke steroïde die naar onze ervaring waarschijnlijk geen virilisatie-effecten veroorzaakt.

Week Dose 
1 150 mg/dag
2 150 mg/dag
3 150 mg/dag
4 150 mg/dag
5 150 mg/dag
6 150 mg/dag
7 150 mg/dag
8 150 mg/dag

De bovenstaande kuur is op maat gemaakt voor mannen. We hebben gezien dat veel vrouwen 50-75 mg/dag innemen zonder masculinisatie te ervaren.

Bijwerkingen van Primobolan

Primobolan veroorzaakt enige onderdrukking van testosteron, zij het zeer mild in vergelijking met andere AAS.

Het veroorzaakt ook een lichte piek in de bloeddruk, die we voor de meeste gebruikers beheersbaar vinden (vooral degenen die regelmatig cardio doen).

Primobolan is geen c-17 alpha-gealkyleerd middel; dus, ondanks dat het verkrijgbaar is in orale vorm, veroorzaakt het geen hoge niveaus van stress voor de lever.

Primobolan wordt ook vaak gestapeld met Anavar en Testosteron voor verbeterde resultaten.

Clenbuterol kuur

Clenbuterol is geen steroïde, maar eerder een bronchodilator; het wordt voorgeschreven in de geneeskunde om de ademhaling te optimaliseren bij astmapatiënten.

Vanwege het vertonen van anabole effecten (althans in onderzoek), wordt clenbuterol soms ten onrechte aangeduid als een snijsteroïde.

De krachtigste effecten van clenbuterol zijn echter naar onze ervaring vetverlies en metabole effecten.

Clenbuterol stimuleert het zenuwstelsel, wat lipolyse veroorzaakt via het proces van thermogenese.

De lichaamstemperatuur van een gebruiker stijgt gedurende enkele weken, waardoor hun basale metabolische snelheid omhoog schiet.

In dit geval detecteren we dat de lichaamstemperatuur van patiënten met 1 graad stijgt. Echter, zodra het lichaam zichzelf uiteindelijk weer afkoelt (na ongeveer 4-6 weken), stopt het vetverlies.

Daarom kiezen sommige bodybuilders ervoor om clenbuterol slechts voor korte periodes te gebruiken, bijvoorbeeld 2 weken aan en 2 weken uit.

Omdat clenbuterol de hormoonspiegels niet sterk beïnvloedt, kunnen vrouwen het ook in dezelfde doseringen innemen zonder enige complicaties, zoals het beïnvloeden van hun vrouwelijkheid.

Giorni Clenbuterol
1-3 20mcg
4-6 30mcg
7-9 40mcg
10-12 50mcg
13-15 60mcg
16-18 70mcg
19-21 80mcg
22-24 90mcg
25-27 100mcg

Bijwerkingen van Clenbuterol

We hebben gezien dat clenbuterol de hartslag verhoogt tot zeer hoge niveaus (> 120 BPM) en hartvergroting veroorzaakt. Daarom moeten doseringen geleidelijk worden verhoogd om te beoordelen hoe een persoon reageert op dit medicijn.

Angst, slapeloosheid en depressie zijn veelvoorkomende klachten die kunnen worden toegeschreven aan overstimulatie van het zenuwstelsel en overmatige adrenalineproductie.

Elk supplement dat wordt gebruikt om de hartslag te verlagen, in een poging dergelijke bijwerkingen te voorkomen, kan ook het vetverlies verminderen (omdat het thermogene effect wordt verminderd of verloren gaat).

Geavanceerde steroïdekuur Opmerking: Deze steroïdekuur moeten alleen worden geprobeerd door ervaren bodybuilders die gezond zijn en tolerantie hebben opgebouwd voor AAS.

Elke steroïdekuur die Anadrol, Superdrol, Trenbolone of Winstrol bevat in een stack kan worden beschouwd als een geavanceerde kuur, aangezien dit krachtige steroïden zijn (zelfs wanneer ze alleen worden ingenomen).

Anadrol / Testosteron / Trenbolone kuur

Week Testosterone Ossimetolone Trenbolone
1-3 300 mg 150 mg
4-6 600 mg 150 mg
7-9 600 mg 50 mg 150 mg
10-12
13-15 600 mg 100 mg 150 mg
16-18
19-21
22-24
25-27 600 mg 100 mg 150 mg
28–30 300 mg

Dit is de meest krachtige bulking kuur die geavanceerde gebruikers kunnen beheren.

Het combineert drie van de meest krachtige massa opbouwende steroïden tegelijk, waardoor ongelooflijke resultaten in termen van ruwe kracht en grootte.

Deze kuur is ook een zeer wenselijk trio voor powerlifters op zoek naar nieuwe PR’s (ongeacht hun ervaringsniveau).

Echter, we vinden vaak patiënten labs verslechteren met dit trio, dus als iemand om deze stack te implementeren, moet het zeer zelden worden gedaan.

We raden onze lezers aan om dergelijke kuur niet te gebruiken vanwege de gevolgen op lange termijn van dergelijke drugs.

Winstrol / Proviron / Trenbolon Kuur

Week Stanozolol Mesterolone Trenbolone
1 20mg/dag 50mg/dag 150mg
2 20mg/dag 50mg/dag 150mg
3 20mg/dag 50mg/dag 150mg
4 20mg/dag 50mg/dag 150mg
5 25mg/dag 50mg/dag 225mg
6 25mg/dag 50mg/dag 225mg
7 25mg/dag 50mg/dag 225mg
8 25mg/dag 50mg/dag 225mg

Dit is de krachtigste snijsteroïde kuur die een bodybuilder kan nemen (alleen geschikt voor gevorderde gebruikers). We zien vaak mannen zo’n stack gebruiken ter voorbereiding op een bodybuildingwedstrijd, waarbij uitzonderlijk lage niveaus van lichaamsvet worden beloond.

Een kuur als deze zal gebruikers hun lichaam snel zien veranderen, met diuretische, vetverbrandende en spieropbouwende effecten die gelijktijdig plaatsvinden.

Deze kuur moet alleen worden gebruikt wanneer een persoon al mager is en dus steeds gespierder wil worden. Deze kuur kan mogelijk niet worden gewaardeerd door iemand met een hoger lichaamsvetpercentage, omdat hoewel het aanzienlijk gewichtsverlies zou stimuleren, de diuretische effecten moeilijker te beoordelen zouden zijn.

FAQ

Kan er alcohol worden geconsumeerd tijdens steroïdekuur ?

Alcohol moet over het algemeen worden vermeden tijdens steroïdekuur, omdat het de leverbelasting zal verergeren, afhankelijk van hoeveel alcohol wordt geconsumeerd. Orale anabole steroïden zijn al hepatotoxisch, dus ze combineren met alcohol of andere stoffen die ALT/AST-enzymen verhogen, kan leiden tot levercomplicaties.