5 beste Anabolen (Steroïden) voor massa

5 beste Anabolen (Steroïden) voor massa

Dianabol

Dianabol (Methandrostenolone) werd voor het eerst populair in de jaren 1970, toen bodybuilders uit het gouden tijdperk sterk vertrouwden op deze steroïde om massa op te bouwen.

Als gevolg hiervan produceerden Arnold, Franco, Zane en anderen enkele van de grootste lichamen aller tijden, die fans vandaag de dag nog steeds verbazen.

Het is dan ook geen verrassing dat de populariteit van Dianabol de afgelopen 50 jaar alleen maar is toegenomen, waarbij het zijn onofficiële titel van meest populaire bulksteroïde op de markt heeft behouden.

Bodybuilders in onze kliniek winnen doorgaans 25-30 pond gewicht tijdens hun eerste Dianabol-kuur, waarvan ongeveer tweederde spiermassa is en de rest waterretentie.

Uitzonderlijke toenames in spierkracht zijn ook te verwachten, waarbij gebruikers doorgaans 50 pond toevoegen aan hun samengestelde liften.

Dianabol Bijwerkingen

Gynaecomastie

We hebben gezien dat Dianabol gynaecomastie kan veroorzaken bij gebruikers vanwege zijn oestrogene aard (1), waarbij het aromatase-enzym aanwezig is. Gebruikers willen daarom misschien een SERM (selectieve oestrogeenreceptor modulator) bij de hand houden voor het geval hun tepels beginnen op te zwellen.

We hebben ontdekt dat SERM’s, zoals Nolvadex, oestrogeenactiviteit effectief remmen in de borstklieren zonder de oestrogeenspiegels te beïnvloeden. Dit is voordelig, aangezien oestrogeen bijdraagt aan sommige van de ervaren winsten tijdens de kuur (2), dus het blokkeren ervan is niet optimaal.

Lever Toxiciteit

Dianabol is een c-17 alpha-gealkyleerde steroïde, en dus is levertoxiciteit zeker, waarbij het in feite de werklast op het orgaan verhoogt. We hebben ontdekt dat suppletie met TUDCA (tauroursodeoxycholzuur) tijdens Dianabol-kuren hepatische stress minimaliseert, waardoor ALT (alanineaminotransferase) en AST (aspartaataminotransferase) enzymen zo laag mogelijk blijven.

Testosterononderdrukking

In onze ervaring is testosterononderdrukking met Dianabol doorgaans significant, waarbij endogene niveaus enkele maanden nodig hebben om zich te herstellen tot normale niveaus. Een PCT, inclusief een SERM zoals clomifeen, kan helpen om deze herstelperiode te verkorten.

Hoge Bloeddruk

Dianabol heeft een aanzienlijk negatief effect op cholesterol en bloeddruk, gebaseerd op het bloedonderzoek van onze patiënten. Dit komt door Dianabol als oraal middel dat waterretentie veroorzaakt.

Orale steroïden stimuleren hepatische lipase in de lever, waardoor het high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol verder wordt verlaagd en daarmee de bloeddruk verergert. De aromatiserende aard van Dianabol veroorzaakt ook waterretentie, wat de bloedviscositeit verhoogt, de circulatie naar het hart vermindert.

Dianabol kuur schema

dianabol eerste steroïde cyclus
Dianabol eerste steroïde kuur

Notitie: De bovenstaande Dianabol-kuur is gedoseerd voor beginners; echter, meer ervaren steroïdegebruikers kunnen de dosering verhogen tot 30 mg/dag en de kuur verlengen tot 6 weken.

Aanvullende steroïden die vaak gestapeld worden met Dianabol zijn Deca Durabolin en Testosteron.

Anadrol

Anadrol (Oxymetholon) is potentieel gelijk aan Dianabol wat betreft spiermassa en gewichtstoename, naar onze ervaring. Echter, Anadrol heeft de neiging om hardere bijwerkingen te veroorzaken, vandaar dat het op nummer twee staat in deze lijst.

Anadrol is erg vergelijkbaar met Dianabol, met indrukwekkende kracht- en spierwinsten tot gevolg (3). Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat Anadrol meer androgeen is vanwege het feit dat het een DHT-derivaat is, en onze patiënten ervaren daardoor grotere hypertrofie in de trapezius- en deltaspieren bij gebruik van Anadrol, evenals verbeterd vetverlies.

Dergelijke verminderingen in vetmassa zijn een van de redenen waarom Anadrol soms gebruikt kan worden als een snijsteroïde. We hebben ontdekt dat wanneer gebruikers een dieet met weinig natrium volgen, ze extracellulaire waterretentie kunnen voorkomen terwijl ze intracellulaire spieromvang vergroten.

Bijwerkingen van Anadrol

Bloeddruk

Wanneer Anadrol wordt ingenomen in de huidige doseringen van 50-100 mg/dag, hebben we het gevonden als een van de ergste steroïden voor cholesterol en bloeddruk.

Anadrol’s hoge toxiciteit is misschien wel de reden waarom het aanzienlijk minder populair is dan Dianabol (ondanks dat het veel van dezelfde voordelen biedt).

Lever Toxiciteit

Anadrol wordt bijgenaamd ‘A-Bombs’, wat een passende naam is gezien de fysiologische effecten die beschreven kunnen worden als het laten vallen van een bom op de lever. We hebben gezien dat uitgebreide kuren en hoge doses buitensporige hoeveelheden hepatische schade veroorzaken en, in sommige gevallen, cirrose veroorzaken.

Testosterononderdrukking

Anadrol is zeer onderdrukkend; het duurt enkele maanden voordat de endogene testosteronspiegels terugkeren naar een normaal niveau. PCT’s zijn speciaal ontworpen voor krachtige AAS zoals deze. We zien typisch dat hersteltijden met ongeveer 50% worden verkort bij het nemen van effectieve endogene testosteronstimulerende medicatie.

Acne en Haaruitval

Sommige genetisch gevoelige bodybuilders in onze kliniek hebben acne vulgaris en mannelijke kaalheid ervaren bij het gebruik van Anadrol. Dergelijke bijwerkingen zijn mogelijk vanwege het feit dat het een DHT-afgeleide verbinding is.

Anadrol kuur schema

Anadrol cyclus
Anadrol kuur

Opmerking: Anadrol is niet geschikt voor beginners, maar gemiddelde gebruikers kunnen de bovenstaande doseringen aannemen. We hebben ervaren steroïde gebruikers gezien die aan wedstrijden meedoen en agressieve kuur willen uitvoeren, waarbij ze zelfs de dosering verhoogden tot 100 mg/dag. Dit wordt echter niet aangeraden.

Aanvullende steroïden die kunnen worden gestapeld met Anadrol zijn Testosteron en Deca Durabolin. Bodybuilders stapelen ook Trenbolone met Anadrol, maar dit moet worden gezien als hardcore en een onnodige stapeling voor de meeste gebruikers

Testosteron

Het eerste anabole steroïde ooit gemaakt staat op de derde plaats in de lijst. Echter, als we strikt de voor- en nadelen van elk steroïde afwegen, zou Testosteron op de eerste plaats komen.

Het is misschien niet het beste steroïde voor massa, maar het staat niet ver achter Dianabol of Anadrol op de anabole schaal. Ook, gebaseerd op onze tests, is Testosteron veel superieur aan Dianabol en Anadrol wat betreft schadebeperking, waarbij het slechts milde bijwerkingen veroorzaakt bij matige doseringen.

Dit is waarom artsen er comfortabel mee zijn om het voor te schrijven aan mannen over de hele wereld die van nature een laag testosterongehalte hebben.

Testosteron wordt vaak gebruikt als de eerste steroïdekuur, wat typisch resulteert in 20-25 lbs in massa.

Testosteron heeft ook krachtige vetverbrandende eigenschappen, waarbij gebruikers een merkbare vermindering van subcutaan vet ervaren. Daarom kan Testosteron, ondanks zijn krachtige anabole aard, ook gebruikt worden als een snijsteroïde.

Bijwerkingen

Bloeddruk

Een bescheiden stijging van de bloeddruk is te verwachten bij Testosteron. Echter, van alle anabole steroïden hebben we gevonden dat Testosteron het meest hartvriendelijk is.

Testosterononderdrukking

Testosteron zal de productie van endogene testosteron verminderen, dus als iemand normale testiculaire functie wil behouden, moeten ze Testosteron alleen gebruiken in kuur in plaats van het het hele jaar door te nemen (blasten en cruisen).

Haarverlies/Acne

Testosteron is bijzonder androgeen; daarom kunnen acne vulgaris en haarverlies of terugtrekking voorkomen bij bodybuilders die vatbaar zijn voor dergelijke bijwerkingen.

Testosteron kuur schema

Testosteroncyclus
Testosteron kuur

Opmerking: De bovenstaande kuur is op maat gemaakt voor beginners en wordt vaak genomen als een eerste kuur.

Complementaire steroïden die we zien bodybuilders stapelen met Testosteron zijn Dianabol, Deca Durabolin, Anadrol en Trenbolone.

Ook verschillende snijden steroïden werken goed in combinatie met Testosteron, met inbegrip van Anavar en Winstrol.

De veelzijdigheid van testosteron maakt het een optimale samenstelling voor vrijwel elke stack.

Trenbolon

Als dit geen lijst was van de beste steroïden voor massa, maar in plaats daarvan de beste steroïden voor vetvrije spieren, dan zou Trenbolone op nummer één staan.

In termen van puur spierweefsel dat wordt gebouwd, kan Trenbolone wedijveren met elke bulking steroïde. Maar omdat het geen overmatige gewichtstoename veroorzaakt door waterverlies en vetverlies, neemt het de 4e plaats in.

Trenbolon is misschien wel de krachtigste steroïde die iemand kan nemen om zijn lichaam zo snel mogelijk te transformeren. Bodybuilders in onze kliniek hebben verpakt op spier snel en vet verbrand in een snel tempo (met de acetaat ester), dus het kan worden geclassificeerd als de beste bulk en snijden steroïden, respectievelijk.

Het nadeel van Trenbolone is ongetwijfeld de harde bijwerkingen, waardoor het alleen geschikt is voor ervaren steroïde gebruikers.

Trenbolone Bijwerkingen

Bloeddruk

We hebben gezien dat Trenbolone bij bijna alle patiënten een aanzienlijke stijging van de bloeddruk veroorzaakt, vanwege het feit dat het een krachtige verbinding is en dankzij de stimulerende effecten op het centrale zenuwstelsel (toenemende productie van adrenaline). Ook kan een gebrek aan aromatisering HDL-cholesterol verergeren, aangezien oestrogeen cardiobeschermend is.

Testosterononderdrukking

Endogene stillegging kan ernstig zijn bij Trenbolone, en dus zullen gebruikers enkele maanden moeten wachten voordat hun testosteronspiegels herstellen voordat ze verdere kuur gebruiken. Naar onze ervaring kan het verzuimen van dergelijke tussenpozen tussen kuur leiden tot blijvende schade aan de HPT (hypothalamus-hypofyse-testiculaire) as.

Acne en Haarverlies

Trenbolone heeft een androgene classificatie van 500, wat wijst op zijn krachtige aard op dit gebied. Daarom is enige mate van haarverdunning, terugtrekking of verlies te verwachten, waarbij acne veel voorkomt bij onze patiënten die genetisch vatbaar zijn voor overgestimuleerde talgklieren.

Cyclus met alleen trenbolon
kuur met alleen trenbolon

Opmerking: Dit is een voorbeeld Trenbolone-only kuur, gebruikt door tussenliggende steroïde gebruikers.

Twee aanvullende steroïden die vaak worden gestapeld met Trenbolon voor meer massa zijn testosteron en Anadrol. Echter, gebruikers moeten comfortabel lopen Trenbolone-only kuur eerst voordat denken over stapelen met andere verbindingen vanwege de hoge cardiotoxiciteit.

Deca Durabolin

Deca Durabolin (Nandrolone) was een bulksteroïde die veel werd gebruikt in het Gouden Tijdperk, naast Dianabol.

Anecdotisch vinden we Deca Durabolin niet tot de krachtigste steroïden op deze lijst behoren; echter, de effecten op massa mogen niet worden onderschat (vooral wanneer gestapeld met andere bulkende AAS).

Deca Durabolin produceert niet alleen indrukwekkende winsten in massa, maar verhoogt ook drastisch intracellulair vocht, wat resulteert in uitzonderlijke spierdikte en volheid.

Bovendien is Deca Durabolin niet androgeen; het biedt dus unieke bescherming voor haarfollikels op de hoofdhuid en helpt acne te verminderen.

We hebben ook gezien dat Deca verjongende eigenschappen heeft voor de gewrichten, wat vooral gunstig is voor oudere bodybuilders die een geschiedenis hebben van zwaar tillen.

Bijwerkingen van Deca Durabolin

Impotentie

Impotentie, of ‘Deca dick’, is een veelvoorkomende bijwerking die wordt gemeld door bodybuilders in onze kliniek. Dit treedt op vanwege een gebrek aan productie van stikstofmonoxide (4), gecombineerd met overmatige prolactine in de bloedbaan bij het gebruik van Deca Durabolin.

We hebben enig succes gehad bij het overwinnen van deze bijwerking door cabergoline in te nemen, wat prolactinespiegels verlaagt. Een andere effectieve optie is om Deca Durabolin te stapelen met een androgene steroïde, zoals Testosteron, wat stikstofmonoxide verhoogt en zo de bloedtoevoer naar de penis verbetert.

Testosterononderdrukking

We vinden vaak dat Deca Durabolin zeer onderdrukkend is voor de HPTA, en dus moeten gebruikers na het stoppen van de kuur een PCT toedienen.

Cholesterol

Deca Durabolin zal een mild nadelig effect hebben op de cholesterolgehaltes. Hoewel dit een bijwerking is, geven talrijke bloedtests van onze patiënten aan dat de ernst van de veranderingen in cholesterol veel minder is in vergelijking met andere anabole steroïden. Daarom kan Deca Durabolin worden beschouwd als een enigszins hartvriendelijke anabole steroïde.

Deca Durabolin Cyclus
Deca Durabolin kuur

Opmerking: De bovenstaande kuur is geschikt voor steroïde gebruikers die Testosteron hebben uitgevoerd voordat op matige doseringen en willen hun massa winsten te nemen naar het volgende niveau met de toevoeging van Deca.

Anabole steroïden die Deca Durabolin aanvullen zijn Testosteron, Anadrol en Dianabol.

FAQ

Wat is de beste steroïde stack voor massa?

De beste steroïde stack voor massa, in termen van pure kracht, zou zijn:

  • Dianabol en Testosteron

Hieronder is een voorbeeld steroïde kuur van Dianabol en Testosteron wanneer samen genomen:

Dianabol en testosteron
Dianabol en testosteron

Opmerking: Deze stack mag alleen worden genomen als een gebruiker Testosteron of Dianabol al heeft genomen in solo kuur en zich comfortabel voelt met de bijwerkingen.

Gezien het feit dat de bovenstaande stack de beste stack voor massa is, hebben we gemerkt dat het niet te hard is in termen van bijwerkingen. Het is ook niet geschikt voor beginners, maar voor gemiddelde en gevorderde steroïde gebruikers.

Wat is de veiligste steroïde stack voor massa?

In onze ervaring is de veiligste steroïde stack voor massa Testosteron en Deca Durabolin.

Testosteron is de veiligste anabole steroïde die er is, met slechts milde effecten op cholesterol en weinig tot geen levertoxiciteit.

Deca Durabolin beïnvloedt ook alleen HDL/LDL-cholesterol in een milde mate en stelt geen hepatotoxiciteit, wordt een injecteerbare steroïde zoals Testosteron.

De belangrijkste nadelen van Deca Durabolin zijn seksuele bijwerkingen, impotentie en een gebrek aan libido. Deze stack is echter een aanvullend duo, omdat Testosteron dergelijke bijwerkingen sterk kan verminderen door zijn extra androgeniciteit.

Hieronder zie je een voorbeeldstack van Testosteron en Deca Durabolin:

Stapeling van testosteron en deca Durabolin
Stapeling van testosteron en deca Durabolin

Doen Steroïden Leiden tot Permanente Massawinst?

Ja, anabole steroïden hebben permanent invloed op het aantal myonuclei in de spiercel. Zo zien we door het concept van spiergeheugen dat hypertrofie op elk moment bij patiënten hersteld kan worden.

Daarom behouden gebruikers niet alleen het merendeel van de spiermassa die ze hebben gewonnen door steroïden (als ze blijven gewichtheffen en trainen), maar als ze stoppen met gewichtheffen en spieratrofie ervaren, zal het lichaam de vorige spieromvang herstellen in een kwestie van weken wanneer ze in de toekomst weer gaan trainen.

Daarom overwegen bepaalde sportfederaties atleten te verbieden als ze ooit steroïden hebben gebruikt tijdens hun leven, omdat het een langetermijneffect of permanente invloed heeft.

Samenvatting

De beste steroïde voor massawinst zal grotendeels afhangen van wat de gebruiker wil bereiken.

Als iemand strikt magere massa wil winnen zonder waterretentie, is Trenbolone het beste middel.

Op dezelfde manier, als gebruikers zoveel mogelijk massa willen winnen en bereid zijn om 10 pond waterretentie te accepteren in het proces, zijn Dianabol of Anadrol de meest effectieve opties, gebaseerd op onze bevindingen.

Testosteron daarentegen voldoet grotendeels aan de eisen van wat mensen willen in een bulkende steroïde: aanzienlijke spiermassa opbouwen, vet verbranden en weinig bijwerkingen produceren bij de meeste van onze patiënten.