6 Beste orale steroïden (gebruikt door bodybuilders)

6 Beste orale steroïden (gebruikt door bodybuilders)

Injecteerbare steroïden staan bekend om hun snelle levering van exogeen testosteron in de bloedbaan, terwijl ze overmatige belasting van de lever voorkomen.

Niettemin is niet elke bodybuilder dol op naalden, en als AAS verkeerd worden toegediend via intramusculaire injectie, kan dit leiden tot verlamming of dood.

Bovendien zijn er orale steroïden die niet veel risico’s met zich meebrengen wat betreft leverbeschadiging, waardoor ze een handiger toedieningsmethode bieden.

Hier zijn de 7 beste orale steroïden die vandaag de dag worden gebruikt in bodybuilding, zowel voor bulken als voor snijden. Deze zijn ongeveer gerangschikt in verhouding tot de anabole (spieropbouwende) kracht.

Superdrol

Superdrol (Methasterone) is een van de krachtigste anabole steroïden ter wereld, die enorme toenames in spierkracht en hypertrofie (omvang) veroorzaakt. Dit is een verbinding die echt zijn naam eer aandoet.

Onze patiënten hebben Superdrol omschreven als het orale equivalent van Trenbolone, dat snelle veranderingen in lichaamssamenstelling en ‘droge’ spierwinsten veroorzaakt.

Superdrol aromatiseert niet tot oestrogeen, waardoor het een unieke bulking orale steroïde is. Bijna al het gewicht dat op Superdrol wordt gewonnen, wordt dus behouden na de kuur, omdat het geen toename van extracellulaire waterretentie veroorzaakt.

We zien Superdrol vaak gebruikt worden door gevorderde steroïdegebruikers om hun fysiek naar een hoger niveau te tillen, met behoud van maximale spierdefinitie.

Superdrol is echter een van de meest giftige steroïden, die buitensporige belasting van de lever veroorzaakt en ongeremde verhogingen van de bloeddruk.

Superdrol wordt in de bodybuildinggemeenschap vergeleken met het laten vallen van een bom op je lever. Dit is ook wat we vinden in onze tests, in combinatie met hoge niveaus van cardiotoxiciteit. Beginnende steroïdegebruikers moeten daarom strikt vermijden om Superdrol te gebruiken.

Ervaren steroïdegebruikers die Superdol voor het eerst nemen, zijn vaak geschokt door zijn vermogen om mager spierweefsel toe te voegen en monsterlijke verbeteringen in kracht te veroorzaken.

De kans op letsel bij het gebruik van Superdrol is hoog in vergelijking met andere anabole steroïden (AAS), vanwege de vaak drastisch toenemende krachtniveaus in een korte tijdspanne. Bodybuilders moeten dus voorzichtig zijn met betrekking tot het tillen van zo zwaar mogelijk op Superdrol, waarbij een paar van onze patiënten gescheurde hernia’s hebben ervaren en dringende medische ingrepen nodig hadden

Superdrol kuur

Superdrol wordt zelden gestapeld met andere steroïden vanwege de ernstige bijwerkingen. Een kuur met alleen Superdrol wordt dus vaak gebruikt door bodybuilders die plateaus proberen te overwinnen.

Opmerking: Het stapelen van steroïden samen leidt vaak tot meer uitgesproken bijwerkingen als gevolg van hogere niveaus van exogene testosteron in de bloedbaan.

Week Superdrol
1 20 mg/dag
2 20 mg/dag
3 20 mg/dag
4 20 mg/dag

Let op: Superdrol verlaagt de endogene testosteronniveaus, veroorzaakt levertoxiciteit en verhoogt het risico op aderverkalking aanzienlijk.

Anadrol

Anadrol (Oxymetholone) is een krachtige DHT-afgeleide verbinding en misschien wel de beste steroïde voor pure massawinst.

Anadrol is oestrogeen, in tegenstelling tot Superdrol, waardoor aanzienlijke hoeveelheden gewichtstoename in de vorm van magere spieren en het vasthouden van water.

Meestal zien we dat gebruikers tot 30 pond aan gewicht winnen met Anadrol, waarbij ook de kracht toeneemt.

Anadrol is, net als Superdrol, zeer hepatotoxisch en veroorzaakt hoge AST (aspartaat transaminase) en ALT (alanine transaminase) niveaus in onze leverfunctietests. Onze patiënten hebben met succes de leverschade verminderd door TUDCA (tauroursodeoxycholzuur) te gebruiken.

Opmerking: TUDCA-suppletie wordt geadviseerd bij gebruik van hepatotoxische orale steroïden.

Verrassend genoeg fietsen mannenfysiekatleten kort voor een wedstrijd met anadrol om de spiervolheid aanzienlijk te vergroten. We merken dat ze in staat zijn om extracellulaire vochtretentie op afstand te houden en maximale definitie te behouden door een natriumarm dieet te gebruiken. De combinatie van hoge oestrogeenspiegels en natriumrijke diëten veroorzaakt namelijk een opgeblazen gevoel.

Anadrol zoals Superdrol heeft een schadelijk effect op het hart, veroorzaakt harthypertrofie en een duidelijk hogere bloeddruk.

Anadrol kuur

Week Anadrol
1 50 mg/dag
2 50 mg/dag
3 50 mg/dag
4 75 mg/dag
5 75 mg/dag
6 75 mg/dag

Anadrol kan worden cycled door zelf of gestapeld met andere bulk steroïden voor maximale massa en kracht winst, zoals Trenbolone, testosteron of Deca Durabolin.

Anadrol mag echter niet worden genomen met andere hepatotoxische verbindingen om verdere leverschade te voorkomen.

We hebben gevorderde steroïde gebruikers behandeld die doseringen tot 100 mg/dag namen en Anadrol-cycli van maximaal 8 weken volgden.

We hebben gemerkt dat SERM’s (selectieve oestrogeenreceptormodulatoren) effectief zijn bij het nemen van Anadrol, omdat ze de uitbreiding van borstweefsel (gynaecomastie) in de borstregio voorkomen.

SERM’s werken door de effecten van oestrogeen direct op receptorniveau te remmen, wat cruciaal is omdat Anadrol niet aromatiseert (testosteron omzet in oestrogeen). Dit is precies de reden waarom AI’s (aromataseremmers) niet effectief zijn in het beheersen van oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen van Anadrol.

Dianabol

Dianabol (methandrostenolon) is de meest gebruikte orale anabole steroïde ter wereld.

Dit geldt ook voor de geschiedenis, met het gebruik ervan onder klassieke bodybuilders in de jaren zeventig, die hielpen om ongelooflijke hoeveelheden massa toe te voegen in het tussenseizoen.

Een zekere “Oostenrijkse bodybuilder” zou Dianabol hebben gebruikt in combinatie met Deca Durabolin, waardoor hij zijn tegenstanders in het niet deed vallen en het Olympia-podium domineerde.

Dianabol is vergelijkbaar met Anadrol wat betreft de effecten; in onze ervaring is het een krachtig spieropbouwend middel dat ook hepatotoxische en oestrogene eigenschappen vertoont.

We vinden dat Dianabol geen significante androgene effecten veroorzaakt doordat het 5α-reductase enzym aanzienlijk minder is, waardoor de omzetting van testosteron in DHT afneemt.

Dus, Dianabol veroorzaakt minder incidenten van prostaatvergroting, androgene alopecia (haaruitval), en acne vulgaris.

Dianabol kuur

Week Dianabol
1 20 mg/dag
2 20 mg/dag
3 20 mg/dag
4 25 mg/dag
5 25 mg/dag
6 25 mg/dag

Dianabol kan worden cycled door zelf, onder tussenproducten, of gestapeld naast andere ballaststoffen door geavanceerde gebruikers. Dianabol mag nooit worden genomen met een andere hepatotoxische orale steroïden (zoals Anadrol, Superdrol of Winstrol).

Dianabol doet aromatize; dus, om te voorkomen dat het begin van gynaecomastie, kan een SERM worden genomen (zoals Tamoxifen).

We hebben gemerkt dat een SERM een betere keuze kan zijn dan een AI (aromataseremmer), omdat de laatste de bloedlipiden kan verslechteren, waardoor het risico op hoge bloeddruk toeneemt.

Testosteron Undecanoaat (Andriol)

Testosteron wordt typisch toegediend via intramusculaire injectie; echter is het ook beschikbaar in orale vorm, bekend als testosteron undecanoaat of Andriol (Testocaps).

Testosteron Undecanoaat is zeer uniek vergeleken met andere orale steroïden vanwege het feit dat het opgeschort is in een oliegebaseerde capsule. Deze esterificatie maakt het mogelijk dat Testosteron Undecanoaat wordt geabsorbeerd via de lymfatische route, waardoor de lever wordt vermeden en hepatotoxiciteit significant wordt verminderd.

Bij oraal testosteron moet bij elke dosis 20 gram voedingsvet worden geconsumeerd voor maximale absorptie. We hebben gevonden dat de biologische beschikbaarheid extreem laag is wanneer het op een lege maag wordt ingenomen.

Dit staat in tegenstelling tot andere orale steroïden, die c-17 alfa-gealkyleerd zijn en op een lege maag moeten worden ingenomen voor volledige effecten. Dit komt doordat de meeste orals vetoplosbaar zijn en dus vatbaar zijn voor verminderde absorptie via het maagdarmkanaal.

Testosteron is een van de veiligste steroïden in onze testen, en het blijft vandaag de dag door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van hypogonadisme.

Vanwege zijn milde aard wordt vaak een alleen-testosteron kuur gebruikt door beginners, wat grote toenames in massa bevordert.

De reden waarom bodybuilders vaak testosteron injecteren, is vanwege de aanzienlijk lagere marktprijs, verkrijgbaar tegen een fractie van de kosten van undecanoaat.

Echter, indien bodybuilders het zich kunnen veroorloven, kan Undecanoaat mogelijk gelijke resultaten produceren als injecteerbare esters, wat resulteert in 20-30 lbs aan spiermassa.

Een ander voordeel van oraal testosteron ten opzichte van injecteerbaar testosteron is de snelle werking. We zien dat de serumtestosteronspiegels in de bloedbaan slechts 5 uur na de eerste dosis oraal testosteron pieken.

In vergelijking zijn Cypionate en Enanthate de twee meest populaire injecteerbare opties, maar ze werken langzaam, met beide een halfwaardetijd van ongeveer 8 dagen.

Kuur oraal testosteron

Week Testosteron
1 400 mg/dag
2 400 mg/dag
3 400 mg/dag
4 400 mg/dag
5 400 mg/dag
6 400 mg/dag

We hebben ontdekt dat grote doseringen (2.800 mg per week) van Testosteron Undecanoate nodig zijn voor opmerkelijke winsten in massa en grootte vanwege de lage biologische beschikbaarheid.

Winstrol

Winstrol (Stanozolol) is de op één na meest gebruikte orale steroïde (na Dianabol) en wordt voornamelijk gebruikt als snijmiddel.

Winstrol is in staat om vetverbranding te verbeteren terwijl het tegelijkertijd mager spierweefsel toevoegt vanwege zijn diepgaande vermogen om SHBG (seks-hormoonbindend globuline) niveaus te verlagen.

Testosteron gebonden aan SHBG wordt geïnactiveerd; dus, hoe minder SHBG, hoe hoger de vrije testosteronniveaus zullen zijn.

We hebben gevonden dat testosteron de cruciale testosteronscore is, waarbij het door het lichaam wordt gebruikt voor vele fysiologische processen, inclusief de facilitatie van nieuw skeletspierweefsel en de vermindering van vetweefsel (vetreserves).

Winstrol wordt beschouwd als een strandlichaam steroïde, waarbij het snel het lichaamsvetpercentage van een gebruiker verlaagt en ook diuretische effecten heeft (vanwege een gebrek aan aromatisering).

Dit kan resulteren in een droog uitziende lichaamsbouw gecombineerd met prominente vasculariteit. Een nadeel van het vochtverlies op Winstrol in onze ervaring, is minder spieromvang als gevolg van verminderd glycogeen en intracellulair vocht binnenin de spiercellen.

Snelle verbeteringen in lichaamssamenstelling zonder significante gewichtstoename maken Winstrol ook tot een populaire steroïde onder atleten, naar onze ervaring.

De nadelen van Winstrol zijn hetzelfde als die van andere giftige orale steroïden: leverbelasting en hypertensie.

We hebben gevonden dat de diuretische effecten van Winstrol ook gewrichtsontsteking kunnen verhogen, wat resulteert in aanzienlijke ongemakken of pijn bij sommige individuen.

Winstrol (Stanozolol) kuur

Week Winstrol
1 20 mg/dag
2 20 mg/dag
3 25 mg/dag
4 25 mg/dag
5 25 mg/dag
6 25 mg/dag

De bovenstaande doseringen worden vaak genomen door tussenliggende steroïde gebruikers. We zien Winstrol produceert vaak virilization bijwerkingen bij vrouwen. Echter, we hebben ook gezien vrouwelijke patiënten voorkomen dat dergelijke fysiologische veranderingen door gebruik te maken van zeer kleine doseringen (5 mg / dag).

Anavar

Anavar (Oxandrolon) is een milde anabole steroïde, voornamelijk gebruikt in snijcycli.

Anavar, net als Winstrol, is een van de weinige orale steroïden die magere spierwinsten kunnen produceren terwijl ze tegelijkertijd vet verwijderen.

Een uniek voordeel van Anavar is dat het de niveaus van visceraal en subcutaan vet verlaagt. In tegenstelling tot andere anabole steroïden verlaagt Anavar typisch subcutaan vet maar verhoogt het visceraal vet, wat vaak leidt tot een opgeblazen uiterlijk (ondanks dat het mager is).

De mogelijkheid van Anavar om visceraal vet te verbranden komt door zijn positieve effect op insulinegevoeligheid en het verhogen van T3-niveaus (tri-joodthyronine), een hormoon dat cruciaal is bij de regulering van vetweefsel en metabolisme.

We zien niet dat Anavar uitzonderlijke massawinsten produceert in vergelijking met andere orale steroïden, zoals Anadrol of Dianabol.

Echter, zijn milde aard en hoge tolerantie bij mannen en vrouwen maken het een populaire steroïde vanuit een veiligheidsoogpunt.

Ondanks dat Anavar slechts matige toenames in magere massa en acute gewichtstoename produceert, is het uitzonderlijk voor het verhogen van de spierkracht. Hierdoor hebben krachtsporters en vechtsporters onder onze zorg vaak Anavar gebruikt, waardoor ze sterker konden worden zonder een gewichtsklasse omhoog te gaan.

Anavar kuur

Week Anavar
1 15 mg/dag
2 15 mg/dag
3 15 mg/dag
4 20 mg/dag
5 20 mg/dag
6 20 mg/dag

De bovenstaande doseringen zijn afgestemd op mannelijke gebruikers; 5-10 mg wordt aanbevolen voor vrouwen.

We vinden dat vrouwen over het algemeen geen vermannelijking ervaren met Anavar wanneer het in conservatieve doseringen wordt genomen, waardoor h

FAQs

Waar kun je orale steroïden kopen?

Alle anabole steroïden zijn stoffen die op lijst III staan en dus illegaal zijn in veel landen (waaronder de VS en het VK).

Hoewel sommige stoffen zijn goedgekeurd door de FDA (zoals Anavar en Testosteron), kunnen ze alleen legaal worden verkregen via een recept van een arts.

Bodybuilders die orale steroïden voor cosmetische doeleinden willen gebruiken, kopen ze dus op de zwarte markt.

Dit houdt in dat je een betrouwbare dealer moet vinden in een sportschool waar contant geld wordt uitgewisseld of op een website die online transacties accepteert.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn er veel zwendelpraktijken en te lage doseringen van producten, waardoor het moeilijk is om een betrouwbare bron te vinden.

et de meest populaire steroïde onder vrouwen is.

Zijn orale steroïden gevaarlijker dan injecteerbare steroïden?

Orale steroïden zijn op zichzelf niet inherent gevaarlijker dan injecteerbare steroïden, ondanks deze gangbare stigmatisering in de bodybuildinggemeenschap.

Er bestaat een algemeen idee dat orale steroïden slecht zijn omdat ze de lever beschadigen, en injecteerbare steroïden goed zijn omdat ze de lever omzeilen.

Hoewel het waar is dat orale steroïden over het algemeen meer leverstress veroorzaken vanwege een langzamere klaring, moet de veiligheid van elke steroïde op individuele basis worden geëvalueerd.

Het is waar dat orale steroïden over het algemeen een slechter effect hebben op de cholesterolgehaltes, op basis van onze tests, wat cardiovasculaire belasting verergert. Dit komt door hun stimulerende effect op hepatische lipase in de lever.

Dus, als algemene regel, zijn injecteerbare steroïden een meer optimale toedieningsmethode om het hart en de lever te beschermen.

Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Bijvoorbeeld, hebben we ontdekt dat Testosterone Undecanoate, Anavar en Primobolan slechts enkele orale steroïden zijn die weinig tot geen leverbelasting veroorzaken.

Ook is Trenbolone een van de krachtigste injecteerbare steroïden die aanzienlijk slechtere bijwerkingen zal veroorzaken in vergelijking met milde orale steroïden zoals Anavar, Primobolan of Testosterone Undecanoate.

Bovendien zijn er uiterst weinig injecteerbare steroïden die vrouwen kunnen gebruiken en veilig virilisatie bijwerkingen kunnen vermijden, naar onze ervaring. De enige mogelijke uitzondering hierop is Deca Durabolin.

Er zijn echter meerdere orale steroïden die vrouwen veilig kunnen gebruiken zonder hun vrouwelijkheid in gevaar te brengen (zoals Anavar, Primobolan en Anadrol).

Wat is de krachtigste orale steroïde?

De krachtigste orale steroïde die we hebben gezien qua spieropbouw en het verkrijgen van kolossale kracht is oraal Trenbolone, ook bekend als methyltrienolone.

Echter, vanwege de hoge toxiciteit van methyltrienolone, zelfs in bescheiden doseringen, gebruiken bodybuilders het vrijwel nooit en geven de voorkeur aan injecteerbare Trenbolone. De leverfunctietests en bloeddrukmetingen van onze patiënten geven aan dat methyltrienolone onveilig is. Anekdotisch zien we ook dat het storingen veroorzaakt aan het centrale zenuwstelsel, waardoor de stemming en het welzijn negatief worden beïnvloed, vergelijkbaar met recreatieve drugs zoals amfetamine of cocaïne.

Superdrol, Anadrol en Dianabol zijn enkele andere krachtige anabole steroïden die vaak worden gebruikt in bulkcycli. Deze zorgen voor een gunstiger evenwicht qua resultaten versus bijwerkingen in vergelijking met orale Trenbolone.

De krachtigste orale steroïde voor het snijden is Winstrol.

Wat is de beste orale steroïde voor beginners?

Anavar of Testosterone Undecanoate zijn de beste orale steroïden voor beginners vanwege hun milde aard en weinig bijwerkingen.

Echter, dit zijn zeer dure steroïden en vaak nagemaakt; daarom is injecteerbare testosteron de voorkeurskeuze voor veel van onze patiënten.

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7018798/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10443664/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3668427/