Clenbuterol: Gids voor mannen en vrouwen

Clenbuterol: Gids voor mannen en vrouwen, voor informatie over dosering, effecten en bijwerkingen

Clenbuterol is een β2-adrenoceptor agonist en een bronchodilatator die is geformuleerd om verschillende ademhalingsstoornissen te behandelen, zoals:

Inflammatoire luchtwegaandoeningen (IAD) Terugkerende luchtwegobstructie (RAO) Clenbuterol is een effectief anti-astma medicijn en is sinds 1977 in verschillende landen een goedgekeurd receptgeneesmiddel voor mensen (hoewel niet in de VS).

In onderzoek hebben we gezien dat clenbuterol sterke anabole effecten vertoont bij dieren, waarbij het de skeletspiermassa aanzienlijk vergroot en vet vermindert.

Dit heeft ertoe geleid dat bodybuilders clenbuterol op de zwarte markt kopen en het gebruiken in cutcycli, samen met andere vetverbrandende steroïden

Als u lijdt aan astma of obesitas en vereisen clenbuterol voor genezing doeleinden, Prestige Pharmaceuticals is onze vertrouwde bron.

Ze consequent formuleren hun clenbuterol op een hoge zuiverheid en bieden wereldwijde verzending die aankomt binnen 2-6 dagen.

Clenbuterol is legaal in sommige landen en verboden in andere, dus we adviseren onze lezers zich te houden aan hun eigen wetten. Wij ondersteunen geen illegaal gebruik van clenbuterol.

Clenbuterol Voordelen

  • Vetverlies
  • Verhoogde bloeddoorstroming
  • Verbeterde energie
  • Onderdrukking van de eetlust
  • Diuretisch effect
  • Geen testosterononderdrukking

Vetverlies

Clenbuterol stimuleert het centrale zenuwstelsel (CZS), waardoor de adrenalinesecretie toeneemt en de lichaamstemperatuur met wel 1 graad stijgt.

Als gevolg hiervan probeert het lichaam, om de homeostase te behouden, de zweetklieren te activeren om zichzelf weer af te koelen tot de eerdere temperatuur.

Dit constante verkoelingsproces verhoogt de totale calorieverbranding, wat leidt tot een piek in het basale metabolisme van de gebruiker. Gebruikers zullen daardoor doorgaans meer calorieën in rust verbranden dan normaal.

Dit maakt het gemakkelijker voor bodybuilders om in een calorietekort te eten en indirect vet te verbranden (door een verhoogd metabolisme).

Clenbuterol heeft echter ook directe vetverbrandende effecten (vergelijkbaar met andere bèta-2-agonisten) door de omzetting van triglyceriden naar vrije vetzuren te versnellen.

Verhoogde Bloeddoorstroming

Clenbuterol verhoogt het adrenalineniveau, waardoor het lichaam in de vecht-of-vluchtreactie komt. Als gevolg hiervan verbetert de bloedcirculatie door het hele lichaam als een overlevingsmechanisme.

We hebben gezien dat clenbuterol hierdoor de spieruithoudingsvermogen verbetert, waardoor bodybuilders meer herhalingen kunnen uitvoeren dan normaal in minder tijd.

Let op: Als de bloeddruk of hartslag van een persoon te veel stijgt, kan het uithoudingsvermogen op clenbuterol juist verminderen. Dit voordeel is dus afhankelijk van de persoon en hoe zij reageren op clenbuterol.

Grotere Pompen en Meer Herhalingen

Grotere pompen en verhoogde herhalingen kunnen indirect helpen bij het opbouwen van nieuwe spieren door het uitrekken van de spierfascia.

Fascia is een bindweefsel dat de spieren omringt; echter, als het te strak is, kan het de spiergroei belemmeren.

Wanneer de spier probeert uit te zetten, drukt het effectief tegen de diepe fascia. Hoe flexibeler dit weefsel wordt, des te groter het potentieel voor spierhypertrofie.

Grotere pompen door clenbuterol zullen helpen om je fascia soepeler te maken, waardoor deze wrijving vermindert.

Gebruikers rapporteren ook:

  • Versnelde herstel na trainingen.
  • Minder slaap nodig dan normaal.

Let op: Wanneer iemand voor een langere periode in de vecht-of-vluchtreactie blijft, kunnen de cortisolniveaus te hoog worden, wat leidt tot vasoconstrictie. Dit belemmert de bloeddoorstroming en verhoogt vermoeidheid, wat kan optreden in de latere stadia van een clenbuterolcyclus, na de aanvankelijke toename van bloeddoorstroming.

Verbeterde Energie

Pre-workouts zijn populair vanwege de stimulerende middelen in hun formules, zoals cafeïne, die gebruikers intensieve trainingen geven.

Stimulerende middelen prikkelen het centrale zenuwstelsel, waardoor het lichaam meer adrenaline vrijgeeft en een aanzienlijke energieboost biedt.

Clenbuterol is een krachtige stimulant, sterker dan de meeste standaard pre-workouts, waardoor de energieniveaus enorm stijgen.

Echter, wat stijgt moet ook dalen. Daarom merken we dat gebruikers vaak een energiecrash ervaren nadat dit aanvankelijke effect is uitgewerkt, wat uiteindelijk kan leiden tot afhankelijkheid van clenbuterol.

De hoge energieniveaus van clenbuterol kunnen ook (indirect) helpen om meer vet te verbranden, omdat trainingen intensiever worden. Bijvoorbeeld, je zou normaal 15 minuten HIIT op een hometrainer doen, maar met clenbuterol kun je dit comfortabel verlengen tot 20+ minuten.

Onderdrukking van de Eetlust

Clenbuterol heeft een stimulerend effect op de bèta 2-adrenerge receptoren, wat de verzadigingsniveaus bij mensen kan beïnvloeden.

Daardoor hebben onze patiënten gemeld dat ze zich gedurende de dag minder hongerig voelen, ondanks het verbranden van meer calorieën.

Dit effect kan indirect bijdragen aan verder vetverlies, omdat gebruikers minder geneigd zijn om toe te geven aan hun favoriete calorierijke voedingsmiddelen.

Dit is erg voordelig voor iemand die moeite heeft met diëten, omdat gebruikers van nature langer vol zullen blijven op clenbuterol, waardoor ze automatisch kleinere porties eten.

Diuretisch Effect

Clenbuterol verbrandt niet alleen vet, maar voert ook extracellulair water af. Dit kan resulteren in een zichtbaar slanker uiterlijk en een verbeterde spiertonus.

We schrijven het diuretische effect van clenbuterol toe aan de hoeveelheid zweten die optreedt.

Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het gebruik van clenbuterol, aangezien je natrium verliest via het zweet, wat kan leiden tot uitdroging en spierkrampen.

Elk waterverlies door het gebruik van clenbuterol zal na de cyclus terugkeren, waardoor dit diuretische effect tijdelijk is.

Bijwerkingen van Clenbuterol

  • Verhoogde hartslag (palpitaties)
  • Angst (trillingen)
  • Slapeloosheid

Verhoogde Hartslag

Clenbuterol stimuleert het sympathische zenuwstelsel, waardoor de rusthartslag van gebruikers aanzienlijk stijgt.

We hebben eens een patiënt gehad die chronische atriumfibrilleren ontwikkelde na gebruik van clenbuterol (2), een vorm van onregelmatige hartslag veroorzaakt door permanente hartlittekens.

Clenbuterol is dus een bijzonder gevaarlijk middel voor iedereen met:

  • Hartproblemen in de familie
  • Bestaande hoge bloeddruk
  • Bestaande hartaritmie

Angst

  • Angst is een veel voorkomende bijwerking van clenbuterol vanwege de neiging om iemand in de vecht-of-vluchtreactie te brengen.
  • Overmatige stimulatie van het centrale zenuwstelsel kan ervoor zorgen dat iemand dagelijkse situaties als bedreigingen waarneemt, wat de mentale gezondheid negatief beïnvloedt.

Thus, clenbuterol’s positive effects can only be experienced for a limited time until the body successfully regulates its temperature back to normal, causing fat burning to come to a halt.

Een versnelde hartslag en palpitaties kunnen ook angst uitlokken, omdat gebruikers kunnen denken dat ze een hartaanval hebben.

Het nemen van een kalmeringsmiddel kan helpen om het centrale zenuwstelsel te kalmeren en angstniveaus te verlagen. We hebben echter gezien dat dit de thermogene werking van clenbuterol kan tegenwerken, wat leidt tot verminderde vetverbranding door minder adrenaline en warmteproductie.

Hoge niveaus van CNS-stimulatie worden in verband gebracht met depressie door het daaropvolgende afname-effect. Dit komt doordat clenbuterol aanvankelijk de dopamine-niveaus in de hersenen verhoogt; deze niveaus dalen later als iemand tolerant wordt of stopt met het gebruik van het middel.

Trillen is ook gebruikelijk bij het nemen van clenbuterol door de verhoogde adrenaline-output. In onze ervaring betreft deze bijwerking voornamelijk de handen.

Sommige bodybuilders suggereren om clenbuterol eerder op de dag in te nemen om de kans op een goede nachtrust te vergroten. Echter, clenbuterol heeft een zeer lange halfwaardetijd van 35 uur. Daarom hebben wij vastgesteld dat dit protocol ineffectief is, omdat hoge hoeveelheden clenbuterol nog steeds een piek in de bloedbaan vertonen.

Het is belangrijk op te merken dat slaaptekort de cortisolniveaus kan verhogen, wat verder de bloeddruk kan verhogen en vetverbranding kan belemmeren.

Clenbuterol Dosering

De dosering van een persoon hangt af van waarvoor zij clenbuterol gebruiken.

Bijvoorbeeld, een astmapatiënt kan twee 20-mcg pillen per dag innemen.

Patiënten met ernstigere ademhalingsproblemen kunnen vier 20-mcg pillen per dag innemen.

Bodybuilders of anderen die clenbuterol voor gewichtsverlies gebruiken, kunnen echter 6–8 pillen per dag (120–160 mcg) innemen.

Dergelijke doseringen liggen ver boven de therapeutische range die in de geneeskunde wordt gebruikt; derhalve zijn ernstigere bijwerkingen te verwachten.

Mensen reageren verschillend op krachtige stimulerende middelen; daarom moet de dosering worden aangepast aan de gevoeligheid van een persoon voor het middel.

In tegenstelling tot anabole steroïden is de dosering van clenbuterol hetzelfde voor mannen en vrouwen. Dit komt omdat het de CNS beïnvloedt in plaats van op hormonaal niveau te werken (waar vrouwen aanzienlijk minder testosteron hebben en daarom kleinere doseringen steroïden nodig hebben om hetzelfde resultaat te bereiken).

Clenbuterol cyclus

De volgende cyclus wordt genomen door mannen en vrouwen die maximaal vetverlies en een hoge mate van spierdefinitie willen.

Dag Clenbuterol
1-3 20mcg
4-6 30mcg
7-9 40mcg
10-12 50mcg
13-15 60mcg
16-18 70mcg
19-21 80mcg
22-24 90mcg
25-27 100mcg
28-30 110mcg

We merken dat gebruikers doorgaans snel een tolerantie voor clenbuterol ontwikkelen; daarom kunnen gebruikers om de positieve effecten te verlengen beginnen met een lagere dosering en deze langzaam elke derde dag verhogen.

Iemand zou de dosering alleen moeten blijven verhogen totdat ze de maximale hoeveelheid bereiken waarmee ze zich comfortabel voelen met de bijwerkingen. We hebben patiënten gehad die een 30-daagse cenbuterolcyclus hebben voltooid, waarbij ze comfortabel een piekdosering van 120 mcg bereikten. We hebben echter ook patiënten gehad die ernstige bijwerkingen rapporteerden bij 80 mcg/dag (en daarom hun cyclus moesten verkorten).

De reden waarom clenbuterolcycli doorgaans niet langer dan 4-6 weken duren, is vanwege de downregulatie van bèta-receptoren.

Dit is ook de reden waarom sommige gebruikers ervoor kiezen om clenbuterol te cyclen met 2 weken gebruik, gevolgd door 2 weken afwezigheid, of 2 dagen gebruik en 2 dagen afwezigheid.

2 Weken On/Off Clenbuterol Cyclus
Zoals eerder vermeld, kan een korte clenbuterolcyclus worden gebruikt om te voorkomen dat het lichaam een tolerantie voor het medicijn opbouwt, wat verdere vetverbranding in toekomstige cycli verzekert.

We hebben vastgesteld dat een 2-weken cyclus ook de cardiovasculaire belasting kan verminderen, naast andere bijwerkingen.

In een tijdschrift werd een gezonde 25-jarige man naar de spoedeisende hulp gebracht na het innemen van 20 mcg clenbuterol (6). Zijn hartslag bereikte 140 slagen per minuut, terwijl hij ook labiele bloeddruk vertoonde.

Hij ervoer:

  • Palpitaties
  • Misselijkheid
  • Pijn op de borst
  • Zweten
  • Angst

Interessant is dat hij de afgelopen 3 weken dezelfde dosis had ingenomen zonder bijwerkingen. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe een 2-weken cyclus meer optimaal kan zijn voor gevoelige gebruikers.

Gebruikers hebben daarna 2 weken rust voordat ze clenbuterol opnieuw gaan cyclen. De tweede cyclus begint echter met de maximale dosis van de eerste cyclus. Als de eerste cyclus eindigde bij 100 mcg per dag, zou deze dosis gedurende de volledige 2 weken van de tweede cyclus worden ingenomen.

Elke vervolgcyclus vanaf dit punt zou dan moeten beginnen bij de maximale dosis om verdere vooruitgang te blijven boeken.

Clenbuterol en Winstrol Cyclus

Voor Mannen

Dagen Clenbuterol Winstrol
1-3 20mcg 20mg
4-6 30mcg 20mg
7-9 40mcg 20mg
10-12 50mcg 20mg
13-15 60mcg 20mg
16-18 70mcg 20mg
19-21 80mcg 20mg
22-24 90mcg 20mg
25-27 100mcg 20mg
28-30 110mcg 20mg
31-37 20mg
38-44 20mg
45-51 20mg
52-60 20mg

Winstrol is een anabole steroïde die vaak wordt gebruikt tijdens cutcycli om vetverlies en magere spiermassa te verbeteren.

De toevoeging van Winstrol zal een meer anabool effect hebben dan het nemen van clenbuterol alleen. Hierdoor zal een persoon zowel spieren opbouwen als vet verbranden met deze stack, in tegenstelling tot voornamelijk vet verbranden met clenbuterol.

De bijwerkingen van Winstrol verschillen aanzienlijk van die van clenbuterol.

Winstrol is een orale verbinding zoals clenbuterol; echter, het is sterk hepatotoxisch. Onze leverfunctietests tonen vaak hoge ALT/AST-enzymen bij Winstrol-gebruikers, wat duidt op aanzienlijke belasting van de lever.

LDL-cholesterolniveaus zullen ook stijgen, wat een grote piek in de bloeddruk veroorzaakt.

Andere mogelijke androgenische bijwerkingen die we zien door hoge DHT-niveaus zijn:

  • Haardverlies
  • Vergroting van de prostaat
  • Acne vulgaris

Winstrol zal ook de endogene testosteronproductie afsluiten, waarbij het enkele maanden duurt voordat de niveaus weer normaal zijn (vandaar dat bodybuilders kiezen voor post-cycle therapie).

Voor Vrouwen
Winstrol wordt over het algemeen niet aanbevolen voor vrouwen, vanwege de hoge kans op virilisatie. Dergelijke mannelijke effecten kunnen echter op afstand worden gehouden door een lage dosis te gebruiken (zoals hieronder weergegeven).

Dagen Clenbuterol Winstrol
1-3 20mcg 5mg
4-6 40mcg 5mg
7-9 60mcg 5mg
10-12 80mcg 5mg
13-15 100mcg 5mg
16-18 120mcg 5mg
19-21 140mcg 5mg
22-24 120mcg 5mg
25-27 100mcg 5mg
28-30 80mcg 5mg
31-33 60mcg 5mg
34-36 40mcg 5mg
37-39 20mcg 5mg
40-42 5mg
43-45 5mg
46-48 5mg
49-51 5mg
52-54 5mg

Er is over het algemeen geen noodzaak om deze cyclus te gebruiken (als vrouw) als het primaire doel vetverlies is. We merken dat dit alleen kan worden bereikt door te diëten en clenbuterol te gebruiken. Als echter meer spierdefinitie en omvang vereist zijn, kunnen sommige vrouwen deze twee stoffen samen gebruiken.

Clenbuterol en Anavar Cyclus

Voor Mannen

Dagen Clenbuterol Anavar
1-3 20mcg 20mg
4-6 30mcg 20mg
7-9 40mcg 20mg
10-12 50mcg 20mg
13-15 60mcg 20mg
16-18 70mcg 20mg
19-21 80mcg 20mg
22-24 90mcg 20mg
25-27 100mcg 20mg
28-30 110mcg 20mg
31-37 20mg
38-44 20mg
45-51 20mg
52-60 20mg

Anavar (oxandrolon) wordt beschouwd als een snijsteroïde vanwege de krachtige effecten op vetverlies.

Anavar bouwt ook vetvrije spieren en kracht op, waardoor het ideaal is voor gebruikers die groter en sterker willen worden.

Wij beschouwen Anavar als iets minder krachtig dan Winstrol in termen van resultaten, maar veel bijwerkingen-vriendelijker. Anavar is een door de FDA goedgekeurde steroïde in de geneeskunde en wordt dus over het algemeen als veilig beschouwd door de bodybuildinggemeenschap.

Voor vrouwen

Dagen Clenbuterol Anavar
1-3 20mcg 5mg
4-6 30mcg 10mg
7-9 40mcg 10mg
10-12 50mcg 10mg
13-15 60mcg 10mg
16-18 70mcg 10mg
19-21 80mcg 10mg
22-24 90mcg 10mg
25-27 100mcg 10mg
28-30 110mcg 10mg

Anavar, in tegenstelling tot Winstrol, is veel geschikter voor vrouwen vanwege de lage incidentie van masculinization.

Een clenbuterol en Anavar cyclus wordt genomen door vrouwen die er slank en sterk uit willen zien in plaats van alleen slank.

Vrouwelijke beroemdheden zullen waarschijnlijk alleen clenbuterol gebruiken, terwijl atleten of serieuze gewichtheffers Anavar kunnen toevoegen.

Clenbuterol en Cytomel (T3) Cyclus

Clenbuterol kan ook worden gestapeld met Cytomel (synthetisch T3) om de vetverbranding te verbeteren. Cytomel is een receptgeneesmiddel voor hypothyreoïdie (een traag werkende schildklier).

Eenvoudig gezegd, hoe hoger de T3-niveaus van een persoon zijn, hoe groter het lipolyse (vetverbranding) in het lichaam.

Deze stack wordt beschouwd als het ultieme vetverbrandingsduo onder bodybuilders die zich willen voorbereiden op een wedstrijd; echter, het is niet vrij van ernstige bijwerkingen.

50 mcg is de standaarddosis voor gemiddelde bodybuilders.

Bodybuilders zullen Cytomel echter vaak stapelen met testosteron of een andere anabole steroïde vanwege de katabole effecten van Cytomel op spierweefsel.

Anabolenhuis.com toont steroïden en prestatiebevorderende supplementen zoals Sustanon, Trenbolon en Anavar, gericht op spiergroei en prestatieverbetering