Top 6 SARM-kuur voor beginners en gevorderden

op 6 SARM-cycli voor beginners en gevorderden

Selectieve androgeenreceptormodulatoren (SARM’s) worden steeds populairder in de bodybuildingwereld vanwege hun anabole en lipolytische effecten.

Er zijn echter geen officiële doserings- of kuurprotocollen van farmaceutische instanties. Dit komt doordat SARM’s recent geformuleerde stoffen zijn die nog moeten worden goedgekeurd door de FDA.

Deze gids beschrijft de gebruikelijke doseringen die we zien bij mannen en vrouwen voor cosmetische doeleinden.

Eerste SARM-kuur

De eerste SARM-kuur van een persoon is vaak een kuur met alleen Ostarine. Dit komt doordat Ostarine aanzienlijke effecten heeft op de lichaamssamenstelling (met gematigde spieropbouw en vetverbranding) en het de meest goed verdragen SARM is.

Ostarine staat bekend om de weinige bijwerkingen in vergelijking met andere SARMs, wat zorgt voor een positieve verhouding tussen beloning en risico.

Anecdotisch gezien zien we meestal dat gebruikers tot 10 pond spiermassa opbouwen met Ostarine, terwijl ze ongeveer 3% van het subcutane lichaamsvet verbranden.

Ostarine-kuur

  • Week 1: 10 mg/dag
  • Week 2: 15 mg/dag
  • Week 3: 20 mg/dag
  • Week 4: 20 mg/dag
  • Week 5: 20 mg/dag
  • Week 6: 20 mg/dag
  • Week 7: 20 mg/dag
  • Week 8: 20 mg/dag

De bovenstaande doseringen zijn gebruikelijk voor beginners tijdens hun eerste SARM-kuur. 10 mg/dag en 15 mg/dag in de eerste twee weken introduceren Ostarine langzaam aan het lichaam, met de dosis die vervolgens toeneemt naar een gematigde 20 mg/dag gedurende de volgende 6 weken.

Sommige individuen kunnen tot 30 mg/dag Ostarine nemen; echter, dit wordt beschouwd als een hoge dosis en moet daarom niet door beginners worden gebruikt.

Vrouwen nemen typisch 5–10 mg/dag Ostarine gedurende 4–8 weken.

Ostarine heeft een halfwaardetijd van 24 uur, dus het hoeft maar eenmaal per dag te worden toegediend.

Ostarin Kuur-na en voor

De bovenstaande gebruiker nam 20 mg/dag gedurende 45 dagen.

Hij verloor 3 kg (7 lbs), waarbij hij zijn lichaamsvet aanzienlijk verminderde terwijl hij tegelijkertijd aanzienlijke hoeveelheden spierhypertrofie en kracht toevoegde.

Ostarine Bijwerkingen

We hebben ontdekt dat de bijwerkingen van Ostarine mild zijn in vergelijking met andere SARMs; het is dus gebruikelijk dat gebruikers geen opvallende bijwerkingen ervaren.

Ostarine kan echter wel veroorzaken:

  • Hepatische ontsteking
  • Veranderingen in cholesterol
  • Onderdrukking van testosteron

TUDCA-suppletie (500 mg/dag) kan worden genomen tijdens een Ostarine-kuur om te voorkomen dat ALT (alanine-aminotransferase) en AST (asparaat-aminotransferase) niveaus te veel stijgen.

Daarnaast kan 4 g/dag visolie, een dieet rijk aan onverzadigde vetten, en regelmatige cardiovasculaire oefeningen helpen om verhogingen van de bloeddruk te voorkomen.

Post-cycle therapie kan ook worden toegepast na het beëindigen van de kuur om het herstel van de HPTA (hypothalamus-hypofyse-teelbal-as) te versnellen. Een effectief PCT-protocol is 20 mg/dag Nolvadex, genomen gedurende 4 weken.

Bulking Cycles – RAD 140 Kuur

RAD 140 (Testolone) wordt door velen beschouwd als de beste SARM vanwege de uitzonderlijke effecten op spierhypertrofie en kracht, zonder dat het de aromatisering beïnvloedt of extreem zware bijwerkingen veroorzaakt.

RAD 140-gebruikers kunnen tot 15 pond aan spiermassa opbouwen terwijl ze aanzienlijke hoeveelheden vet verbranden. Gebruikers kunnen hun kracht op compound lifts ook met 20-30% vergroten. Door de krachtige anabole aard van RAD-140 wordt het vooral als een bulking SARM bestempeld.

Dit wordt beschouwd als de beste solo SARM-kuur die mannen kunnen gebruiken; het kan echter minder geschikt zijn voor beginners vanwege de zwaardere werking in vergelijking met Ostarine. Een RAD-140-kuur is daarom een uitstekende vervolgstap na een Ostarine-kuur.

Kuur:

  • Week 1: 10 mg/dag
  • Week 2: 10 mg/dag
  • Week 3: 10 mg/dag
  • Week 4: 10 mg/dag
  • Week 5: 10 mg/dag
  • Week 6: 10 mg/dag
  • Week 7: 10 mg/dag
  • Week 8: 10 mg/dag

RAD-140 wordt doorgaans genomen in doseringen van 10–20 mg/dag voor 6–12 weken. Uit ervaring blijkt dat optimale resultaten al bereikt kunnen worden met 10 mg/dag. Boven dit punt kunnen verdere resultaten minimaal zijn, terwijl de bijwerkingen verergeren.

Ervaren gebruikers die gewend zijn aan RAD-140 verhogen hun dosering vaak naar 15-20 mg/dag.

RAD 140 heeft een halfwaardetijd van 60 uur [1]. Dagelijkse dosering is dus niet noodzakelijk voor piekconcentraties in het bloed. Veel gebruikers nemen RAD-140 echter één keer per dag, vooral omdat men eerder dacht dat de halfwaardetijd 20 uur was.

rad140 na nad voor. cycli voor beginners

De bovenstaande gebruiker nam 10 mg/dag RAD-140 gedurende 7 weken, wat leidde tot een toename van 6,2 kg in vetvrije massa en een vermindering van 2,8% in lichaamsvet. Hij ervoer geen merkbare bijwerkingen van zijn kuur, behalve verhoogde transpiratie.

Zijn kracht verbeterde ook met ongeveer 20% bij de bench press, squat en deadlifts.

RAD 140 Bijwerkingen
RAD 140 zal dezelfde bijwerkingen veroorzaken als Ostarine, maar met meer intensiteit. Zo zullen leverenzymen stijgen, zal endogene testosteron aanzienlijk dalen en zal HDL-cholesterol negatief worden beïnvloed.

Uit onze ervaring blijkt dat het nemen van een conservatieve dosering (10 mg/dag) een effectieve methode is om de bijwerkingen van RAD-140 te beperken. Bovendien zal suppletie met 500 mg/dag TUDCA en 4 g/dag visolie hepatotoxiciteit en cardiotoxiciteit verminderen.

Nolvadex zal ook een effectieve PCT-behandeling zijn (20 mg/dag gedurende 4 weken) om de volledige herstel van de HPTA te versnellen.

Haaruitval of acne vulgaris kunnen soms voorkomen bij personen die genetisch vatbaar zijn voor androgene alopecia of overstimuleerde talgklieren. Deze twee bijwerkingen zijn mogelijk doordat RAD-140 indirect de natuurlijke 5-alpha-reductase niveaus beïnvloedt.

LGD-4033 kuur

LGD-4033 (Ligandrol) is een andere bulking SARM, vergelijkbaar in potentie met RAD-140. We zien vaak dat LGD-4033 meer gewichtstoename produceert dan RAD-140, maar beide SARMs zorgen voor vergelijkbare hoeveelheden spiermassa en kracht.

LGD-4033 is echter iets minder populair dan RAD-140 omdat het de natuurlijke aromatiseringsniveaus van het lichaam verhoogt, wat leidt tot meer oestrogeen. Dit draagt bij aan extra vochtretentie, wat de spierdefinitie kan vertroebelen. Hogere niveaus van intracellulair vocht kunnen echter gewenst zijn voor gebruikers die streven naar pure massa buiten het seizoen, in plaats van esthetiek.

We zien doorgaans dat gebruikers van LGD-4033 tot 20 pond aankomen, waarbij ongeveer 25% hiervan watergewicht is.

Sommige individuen reageren beter op LGD-4033 en andere op RAD-140; het is daarom raadzaam om met beide stoffen te experimenteren.

Kuur:

  • Week 1: 6 mg/dag
  • Week 2: 6 mg/dag
  • Week 3: 6 mg/dag
  • Week 4: 6 mg/dag
  • Week 5: 6 mg/dag
  • Week 6: 6 mg/dag
  • Week 7: 6 mg/dag
  • Week 8: 6 mg/dag

De doseringen van LGD-4033 variëren doorgaans van 4–10 mg/dag, waarbij 6 mg/dag het populairste protocol is.

LGD-4033 hoeft slechts één keer per dag te worden ingenomen, aangezien het een halfwaardetijd heeft van 24-36 uur.

lgd-4033-resultaten. Verschillend na en voor

De bovenstaande gebruiker ervoer uitzonderlijke resultaten in spierhypertrofie, kracht en subcutaan vetverlies.

Hij nam 10 mg/dag gedurende 8 weken (een hoge dosering), wat bijdroeg aan een toename van 9 kg aan vetvrije massa.

Ondanks het innemen van een hoge dosering, meldde deze gebruiker geen onaangename bijwerkingen, behalve een onbeduidende uitbraak van acne vulgaris. Interessant genoeg voerde hij geen post-cycle therapie (PCT) uit, aangezien hij geen symptomen van laag testosteron ervoer.

LGD-4033 Bijwerkingen

LGD-4033 zal dezelfde bijwerkingen vertonen als RAD 140, in ongeveer dezelfde mate. Daarom zullen er aanzienlijke veranderingen in cholesterol, levertoxiciteit en onderdrukking van testosteron optreden.

Suppletie met visolie (4 g/dag), TUDCA (500 mg/dag), en Nolvadex als PCT (40 mg/dag) blijft daarom noodzakelijk.

LGD-4033 veroorzaakt zelden androgene bijwerkingen (zoals mannelijke kaalheid), aangezien we zien dat de 5-alpha-reductase-niveaus stabiel blijven.

Aromatiseringsniveaus kunnen echter indirect toenemen, wat mogelijk gezwollen tepels en vochtretentie kan veroorzaken bij gebruikers die genetisch gevoelig zijn voor hoge oestrogeenniveaus.

Cardarine Kuur

Cardarine is een PPARD (peroxisome proliferator-activated receptor delta) agonist, maar wordt vaak ten onrechte aangeduid als een SARM.

De twee belangrijkste voordelen van Cardarine zijn vetvermindering en verbetering van spieruithoudingsvermogen.

Gebruikers hebben tot 18 kg gewichtsverlies ervaren in cycli van 8-12 weken, zelfs bij een conservatieve dosering. Onderzoek heeft ook aangetoond dat Cardarine het uithoudingsvermogen met 68% kan verbeteren in slechts 3 weken bij knaagdiermodellen [3].

Anecdotisch gezien zijn de vetverbrandende effecten van Cardarine opmerkelijk, waarbij het een van de meest krachtige lipolytische verbindingen is die geformuleerd zijn. Cardarine vermindert de vetmassa door de insulinegevoeligheid, de lipidenbalans en de glucosetolerantie aanzienlijk te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat het lichaam overgaat van het verbranden van glucose naar het verbranden van vetweefsel voor energie.

Klinisch onderzoek suggereert ook dat Cardarine milde anabole eigenschappen heeft [4], wat kan bijdragen aan het behoud van spiermassa tijdens het cutten.

Kuur:

  • Week 1: 10 mg/dag
  • Week 2: 10 mg/dag
  • Week 3: 10 mg/dag
  • Week 4: 10 mg/dag
  • Week 5: 10 mg/dag
  • Week 6: 10 mg/dag
  • Week 7: 10 mg/dag
  • Week 8: 10 mg/dag

Cardarine wordt doorgaans ingenomen in doseringen van 10–20 mg/dag voor 8–12 weken. We hebben echter vastgesteld dat lagere doseringen en kortere cycli nog steeds optimale resultaten kunnen opleveren.

Cardarine heeft een halfwaardetijd van 24 uur en kan daarom één keer per dag worden ingenomen voor stabiele bloedspiegels.

Het verschil bij gebruik van Cardarine

De bovenstaande gebruiker gebruikte Cardarine in week 1 met 10 mg/dag en in week 2-8 met 20 mg/dag. Zijn gewicht daalde van 205 kilo naar 165 kilo.

Cardarine Bijwerkingen

Cardarine is technisch gezien geen SARM, en heeft daardoor verschillende bijwerkingen [5]. Cardarine verstoort de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testikel-as) niet, waardoor de endogene testosteronniveaus op een normaal niveau blijven. Cholesterolwaarden verslechteren ook niet, maar verbeteren juist bij het gebruik van Cardarine, waardoor het een cardioprotectieve optie is bij het stapelen met SARMs die HDL (high-density lipoproteïne) verlagen.

Vanwege de orale toediening van Cardarine, zien we wel dat het nadelige effecten kan hebben op de ALT- en AST-enzymen in de lever. Anecdotisch gezien zal dit voor de meeste gebruikers op korte termijn geen probleem zijn, maar voorzichtigheid is geboden bij het vaak combineren van Cardarine met meerdere hepatotoxische SARMs.

Onderzoek heeft aangetoond dat Cardarine carcinogeen kan zijn wanneer het in hoge doseringen (5 mg/kg per dag) gedurende lange perioden wordt gebruikt bij knaagdiermodellen. Als iemand onbewust kankerachtige tumoren heeft ontwikkeld, kan Cardarine dit mogelijk verergeren.

Het risico dat Cardarine tumoren veroorzaakt bij normale doseringen (en korte cycli) is onduidelijk. Echter, we zijn ons bewust van talrijke mannen en vrouwen die Cardarine met succes gebruiken zonder dat er sprake is van kwaadaardige aandoeningen.

Het is redelijk om te suggereren dat het carcinogene risico van Cardarine kan afhangen van de aanleg van de persoon voor kanker, hun dosering, en de duur van het gebruik.

Stenabolic Kuur

Stenabolic (SR9009) is een REV-ERB agonist en is dus technisch gezien ook geen SARM.

REV-ERB agonisten werken door de biologische klok van een persoon te beïnvloeden. Ze zijn geformuleerd met als doel waakzaamheid te bevorderen tijdens daglichturen.

Onze tests laten verbeteringen zien in de glucose- en lipidenstofwisseling bij het gebruik van Stenabolic, waardoor de basale stofwisseling wordt verhoogd. Stenabolic heeft ook directe vetverbrandende eigenschappen, aangezien het lichaam overschakelt van glucose naar vetopslag als energiebron.

Stenabolic is vergelijkbaar in potentie met Cardarine, waardoor het een mogelijk kanker-vrije alternatieve stof is. Gebruikers kunnen uitzonderlijke vetverbranding en een significant verbeterd spieruithoudingsvermogen verwachten.

De meeste gebruikers kunnen een afname van 5% in lichaamsvet verwachten bij correct gebruik van Stenabolic.

Stenabolic heeft een zeer lage biologische beschikbaarheid wanneer het in pilvorm wordt ingenomen, dus gebruikers zullen waarschijnlijk geen effecten ervaren. De meest optimale toedieningsmethoden zijn door injectie of sublinguale toediening. Simpelweg doorslikken zal niet voldoende zijn voor een effectieve opname van dit middel.

Sublinguale inname van Stenabolic houdt in dat de oplossing onder de tong wordt geplaatst en 10–15 seconden blijft zitten voordat het wordt doorgeslikt. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte opname in de bloedbaan door contact met het slijmvlies en omzeilt de eerste leverpassage.

De volgende doseringen zijn afgestemd op sublinguale inname van Stenabolic:

  • Week 1 t/m 8: 30 mg/dag (verdeeld over de dag: 10 mg bij het ontbijt, 10 mg bij de lunch, en 10 mg bij het diner).

Typische Stenabolic-doseringen variëren van 20 tot 30 mg/dag. Aangezien Stenabolic een zeer korte halfwaardetijd heeft (4-6 uur), dient het drie keer per dag te worden ingenomen voor optimale resultaten.

Typische Stenabolic Dosierungen - Für Fettverbrennung und Leistungssteigerung

De bovenstaande gebruiker nam 20 mg/dag Stenabolic gedurende 8 weken in combinatie met 15-20 mg/dag RAD-140. Hij verloor aanzienlijk lichaamsvet (5% daling in lichaamsvetpercentage) en won ongeveer 8 pond spiermassa, terwijl hij in een calorietekort van 500 calorieën per dag at.

Stenabolic Bijwerkingen

Gebruikers van Stenabolic rapporteren zeer weinig bijwerkingen; echter, een tijdelijk stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel kan worden verwacht. Hierdoor kunnen gevoelige gebruikers meer zweten, veroorzaakt door hogere epinefrineniveaus.

Opmerking: Ostarine kan gestapeld worden met Cardarine of Stenabolic voor verdere vetverbranding en spierbehoud tijdens een cut-fase (Ostarine-dosering: 20 mg/dag gedurende 8 weken).

RAD-140, LGD-4033, en MK-677 kuur

Gevorderde gebruikers die al meerdere SARM-cycli hebben doorlopen en hun spiergroei maximaal willen benutten, kunnen RAD-140, LGD-4033 en MK-677 tegelijkertijd combineren.

MK-677 (Ibutamoren) is een groeihormoon-secretagoog [6], vaak gecombineerd met SARMs om de anabole werking en vermindering van subcutaan vet te verbeteren. De spieropbouwende effecten van MK-677 worden als krachtiger beschouwd dan de vetverbrandende eigenschappen, en het wordt daarom vaker gebruikt in bulkingcycli.

We hebben meldingen ontvangen van gebruikers die alleen MK-677 hebben genomen en 6 pond spiermassa hebben gewonnen. Wanneer het samen met RAD-140 en LGD-4033 wordt gebruikt, zullen spierhypertrofie en kracht aanzienlijk toenemen.

Deze stack is niet geschikt voor beginners, maar voor gevorderden die al een kuur met LGD-4033 of RAD-140 hebben voltooid met goed beheerde bijwerkingen.

Zo’n stack stelt gebruikers in staat om spiermassa te blijven toevoegen na de eerste groeispurten van een RAD-140- of LGD-4033-kuur.


Week 1-2:

  • LGD-4033 (5 mg/dag)
  • RAD-140 (5 mg/dag)
  • MK-677 (10 mg/dag)

Week 3-8:

  • LGD-4033 (5 mg/dag)
  • RAD-140 (15 mg/dag)
  • MK-677 (20 mg/dag)
Wapens voor en na transformatie

De bovenstaande gebruiker gebruikte MK-677, RAD-140 en LGD-4033 samen, wat leidde tot positieve verbeteringen in spierhypertrofie, -dikte en -kracht.

Deze resultaten zijn typerend voor iemand die al SARM’s of anabole steroïden heeft gebruikt en een krachtige bulking stack wil om een hypertrofisch plateau te overwinnen.

RAD 140, LGD-4033 en MK-677 bijwerkingen
We beschouwen dit als een zware SARM-kuur, waardoor het cholesterolgehalte zal stijgen, net als de ALT- en AST-enzymen, wat leidt tot aanzienlijke hart- en levertoxiciteit. Met een agressieve stack als deze, zien we meestal gebruikers worden zeer onderdrukt, waardoor een agressieve PCT om endogene testosteron te herstellen.

Het volgende is een zeer krachtig PCT-protocol ontworpen door Dr. Michael Scally:

HCG: 2000 IE toegediend om de andere dag gedurende 20 dagen
Tamoxifen (nolvadex): 2 x 20 mg gedurende 45 dagen
Clomifeen (clomid): 2 x 50 mg gedurende 30 dagen
Dit trio medicijnen is gebruikt in klinische onderzoeken om mannen met hypogonadie te behandelen met 100% succes binnen 45 dagen.

MK-677 kan een toename van visceraal vet veroorzaken, waardoor de buik opgeblazen lijkt. Visceraal vet is het inwendige vetweefsel dat de organen omgeeft en dat door verschillende anabole steroïden ook wordt vergroot, waardoor een ‘steroïde darm’-effect ontstaat.

MK-677 kan ook de bloeddruk verhogen door een verhoogde bloedsuikerspiegel, waardoor het risico op atherosclerose toeneemt. Omdat RAD-140 en LGD-4033 ook de bloeddruk zullen verhogen door verlaging van HDL-cholesterol, moet de bloeddruk tijdens deze kuur nauwlettend in de gaten worden gehouden.