Deca Durabolin (Nandrolon): De ultieme gids

Deca Durabolin (Nandrolone Decanoate) is een injecteerbare anabole steroïde

Deca Durabolin (Nandrolone Decanoate) is een injecteerbare anabole steroïde die meestal wordt gebruikt door bodybuilders in het tussenseizoen om massa op te bouwen.

Deca Durabolin werd voor het eerst beschreven in 1960 en twee jaar later bracht de farmaceutische gigant Organon het op de markt.

Deca Durabolin was de tweede geformuleerde nandrolonester van Organon, na Nandrolone Phenylpropionate (NPP).

Deca Durabolin werd oorspronkelijk gesynthetiseerd om patiënten te behandelen die lijden aan cachexie (spierafbraak).

Het is een van de weinige anabole steroïden die tegenwoordig nog worden voorgeschreven en effectief HIV/AIDS- en anemiepatiënten behandelen, dankzij de anabole en erytrocytose-eigenschappen.

In de jaren 70 was Deca Durabolin een van de populairste anabole steroïden ter wereld geworden (en dat is vandaag de dag nog steeds het geval). Het stond erom bekend dat het werd gebruikt door topbodybuilders tijdens het gouden tijdperk (zoals Arnold Schwarzenegger) en werd vaak gestapeld met Dianabol tijdens bulkcycli.

Deca Durabolin Voordelen

Spieromvang en kracht
Deca Durabolin bevordert spierhypertrofie (omvang) en kracht, wat aanzienlijke veranderingen in lichaamssamenstelling veroorzaakt na enkele weken gebruik.
Deca Durabolin bevordert magere spiermassa door eiwitsynthese te stimuleren en een positieve stikstofbalans in de spiercellen te creëren.
Het is niet zo krachtig als andere bulking AAS (anabole-androgene steroïden), zoals:

  • Anadrol
  • Dianabol
  • Superdrol
  • Trenbolon

Sommige van onze bodybuildingpatiënten geven echter de voorkeur aan Deca Durabolin vanwege zijn veiligheidsprofiel.

Goed verdragen
Het is een door de FDA goedgekeurd medicijn, wat duidt op een laag risiconiveau. Het is met succes voorgeschreven aan vrouwen voor de behandeling van borstkanker en kinderen die lijden aan dwerggroei, zonder noemenswaardige bijwerkingen.
We hebben ook ontdekt dat Deca Durabolin de collageensynthese verhoogt, wat de gezondheid van ligamenten en pezen verbetert.
Dit is vooral gunstig voor bodybuilders en powerlifters die regelmatig zware gewichten tillen, waardoor ze gevoeliger zijn voor blessures.

Gewrichtsontsteking
Deca Durabolin bevordert ook vochtretentie, wat helpt bij het smeren van de gewrichten.
In één studie kreeg Deca Durabolin aan 18 mannen met gewrichtspijn.

Na de behandeling meldde 72% een vermindering van de pijn, en 28% had minder pijnstillers nodig, wat de krachtige ontstekingsremmende effecten van de steroïde aantoont. Dit komt ook overeen met onze anekdotische bevindingen.

Geen hepatotoxische effecten
Veel steroïden, vooral oraal, kunnen toxische effecten op de lever vertonen.
Bij misbruik hebben we gezien dat orale middelen peliosis hepatis (met bloed gevulde cysten) of cirrose (leverfalen) kunnen veroorzaken.

Deca Durabolin is echter een injecteerbare steroïde die de lever omzeilt, waardoor er weinig tot geen leverbelasting is op basis van onze LFT’s (leverfunctietests).

Lange esters
Deca Durabolin is een langzaam werkende steroïde die lange esters bevat; cycli duren daarom meestal tot 12 weken.
Dit kan nadelig zijn voor sommige bodybuilders die snelle resultaten willen, maar voor anderen die willen dat de testosteronspiegels in het bloed stabiel blijven (om bijwerkingen te minimaliseren), is dit grotendeels gunstig.
Bovendien zien we bij het stapelen van Deca Durabolin met andere steroïden dat gebruikers resultaten blijven ervaren in de latere stadia van een kuur.

Ter vergelijking: andere AAS kunnen vroeg pieken of meer bijwerkingen dan voordelen veroorzaken tegen het einde van een kuur door hoge toxiciteitsniveaus.

Deca Durabolin Bijwerkingen

Cholesterol
Deca Durabolin veroorzaakt milde veranderingen in LDL/HDL-cholesterolwaarden, wat verhogingen van de bloeddruk veroorzaakt. Het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen is echter relatief laag bij Deca Durabolin, aangezien deze hartgerelateerde effecten zeer mild zijn op basis van onze lipidenprofielen.

Deca Dick
Deca Durabolin staat bekend om zijn seksuele bijwerkingen, waaronder een verminderd libido en erectiestoornissen (Deca Dick).

De reden waarom mannen moeite kunnen hebben om een erectie te krijgen bij Deca Durabolin, is vanwege een tekort aan androgeniciteit.

Androgene steroïden stimuleren de productie van stikstofmonoxide, wat cruciaal is voor de bloedtoevoer naar de penis. We zien vaak dat Deca Durabolin de bloedsomloop in dit opzicht belemmert.

Deca Durabolin verhoogt ook de prolactinespiegels, een lactatiehormoon dat de opwinding of seksuele interesse kan verminderen.

Deze combinatie van lage stikstofmonoxide en hoge prolactinespiegels leidt vaak tot problemen in de slaapkamer.
Onze patiënten hebben echter succes gehad door Deca Durabolin te stapelen met een androgene steroïde, zoals:

  • Testosteron
  • Anadrol
  • Trenbolon

We hebben ook ontdekt dat suppletie met cabergoline, vanwege de prolactine-verlagende effecten, de symptomen van Deca Dick kan omkeren.

Lage testosteron
Lage testosteronspiegels zullen optreden bij Deca Durabolin, aangezien het een sterk onderdrukkende anabole steroïde is.

We hebben vaak succes met het stimuleren van de productie van endogeen testosteron na Deca Durabolin-cycli door een PCT te gebruiken met Tamoxifen (Nolvadex) of/ en Clomifeen (Clomid).

Oestrogeen en progesteron
Deca Durabolin heeft lage oestrogene eigenschappen, met slechts een 20% aromatiseringsgraad van testosteron. We zien echter dat Deca Durabolin-gebruikers vaak oestrogeenachtige bijwerkingen ervaren vanwege de aanzienlijke verhoging van progesteron.

Progesteron is een vrouwelijk geslachtshormoon (zoals oestrogeen) dat een stimulerend effect heeft op het borstweefsel in de melkklieren, wat mogelijk gynaecomastie kan veroorzaken.

Interessant genoeg hebben we ontdekt dat anti-oestrogenen (zoals anastrozol) effectieve remmers zijn van de expressie van progesteronreceptoren en daardoor het risico op gynaecomastie bij onze patiënten verminderen.

Deca Durabolin Cycli

Deca Durabolin Alleen Kuur
Deca Durabolin wordt voornamelijk gebruikt voor bulking-doeleinden; echter, vanwege het feit dat het slechts gematigde hoeveelheden magere spiermassa opbouwt (volgens bodybuilding-normen), wordt het vaak gecombineerd met andere, krachtigere AAS.

Over het algemeen leidt het stapelen van steroïden tot een toename van bijwerkingen, zoals verdere verhogingen van cholesterol en leverenzymactiviteit. In het geval van Deca Durabolin kan het combineren met andere steroïden echter daadwerkelijk helpen om negatieve effecten op het gebied van seksuele gezondheid te verminderen.

Daarom worden Deca Durabolin-only cycli zelden gebruikt door onze ervaren bodybuildingpatiënten in een poging om de androgenen niveaus hoog te houden en het risico op erectiestoornissen tijdens de kuur te voorkomen.

Als een bodybuilder echter een Deca Durabolin-only kuur zou gebruiken, zijn dit de typische doseringen die zij zouden gebruiken (hieronder):

WeekNandrolon
1400 mg
2400 mg
3400 mg
4400 mg
5400 mg
6400 mg
7400 mg
8400 mg
9400 mg
10400 mg

Deca Durabolin en Dianabol Kuur

Dianabol (Methandrostenolone) is een van de populairste steroïden vanwege de uitzonderlijke massa-opbouwende effecten.

Dianabol complementeert Deca Durabolin tijdens een bulking-kuur, waarbij Deca Durabolin de anabole aard van Dianabol versterkt, wat de spierhypertrofie (grootte) en kracht verbetert.

De twee belangrijkste nadelige effecten van Dianabol in onze ervaring zijn:

  • Hypertensie
  • Levertoxiteit

Door Dianabol te combineren met Deca Durabolin, zullen gebruikers deze twee symptomen niet aanzienlijk verergeren, aangezien Deca een injecteerbare steroïde is en slechts milde effecten heeft op de bloedlipiden.

WeekNandrolonMethandrostenolon
1400 mg
2400 mg
3400 mg10 mg/dag
4400 mg10 mg/dag
5400 mg20 mg/dag
6400 mg20 mg/dag
7400 mg20 mg/dag
8400 mg20 mg/dag
9400 mg20 mg/dag
10400 mg20 mg/dag

Deze steroïden kuur wordt genomen door ervaren steroïdengebruikers die al een testosteronkuur achter de rug hebben en enige tolerantie voor anabole steroïden hebben opgebouwd.

We hebben gezien dat deze stack 30-40 pond gewichtstoename bij gebruikers heeft opgeleverd, vergezeld van 50-70 pond verhoogde kracht bij samengestelde oefeningen.

Een deel van het gewicht dat wordt gewonnen zal in de vorm van water zijn, waardoor een opgeblazen gevoel en vochtretentie waarschijnlijk zijn, gezien het feit dat Dianabol de aromatase-enzym actief heeft.

Deze kuur heeft het potentieel om gynaecomastie te veroorzaken door hoge niveaus van progesteron (Deca Durabolin) en oestrogeen (Dianabol).

Daarom kan een AI (anti-aromatase-inhibitor) worden gebruikt om de omzetting van testosteron naar oestrogeen tegen te gaan. We vinden echter dat AIs de bloeddruk kunnen verergeren, dus dit is iets dat we niet aanbevelen.

Zo’n kuur produceerde uitzonderlijke niveaus van massa zonder androgene effecten, waardoor gebruikers hun haar intact konden houden en mannelijke kaalheid (androgenetische alopecia) konden voorkomen.

Deca Durabolin en Anadrol Kuur

Anadrol (oxymetholone) is een vergelijkbare stof met Dianabol, een orale steroïde die enorme spieropbouwende en krachtverhogende effecten heeft.

Het belangrijkste voordeel van het combineren van Anadrol met Deca Durabolin is te wijten aan de androgeniciteit van Anadrol.

We hebben gezien dat Anadrol helpt om impotentie geassocieerd met Deca Durabolin te verlichten door een verhoogde productie van stikstofmonoxide, wat de bloedstroom naar de penis verbetert.

WeekNandrolonOxymetholon
1400 mg
2400 mg
3400 mg50 mg/dag
4400 mg50 mg/dag
5400 mg100 mg/dag
6400 mg100 mg/dag
7400 mg100 mg/dag
8400 mg100 mg/dag
9400 mg100 mg/dag
10400 mg100 mg/dag

De bovenstaande kuur is alleen geschikt voor gevorderde steroïdgebruikers vanwege de harde effecten van Anadrol op het lichaam, vooral cardiovasculaire en hepatica belastingen.

Anadrol heeft op zichzelf de kracht om hypertensie te veroorzaken vanwege de hoge dosering van 50–100 mg per dag. We vinden ook dat Anadrol de hepatische lipase beïnvloedt, een enzym dat, wanneer gestimuleerd, de HDL-cholesterolniveaus aanzienlijk kan verlagen.

Verhoogde risico’s op gynecomastie zijn een zorg bij het nemen van de bovenstaande kuur, vanwege het feit dat Deca Durabolin progesteron verhoogt en Anadrol oestrogeenniveaus verhoogt.

Een AI (aromatase-inhibitor) zal niet effectief zijn bij het behandelen van de oestrogeenachtige effecten van Anadrol, omdat Anadrol niet aromatiseert maar in plaats daarvan direct de oestrogeenreceptoren stimuleert.

SERMs zoals Clomid of Nolvadex kunnen de oestrogeenactiviteit op het niveau van de receptor remmen, waardoor gynecomastie door Anadrol wordt voorkomen.

Echter, deze SERMs kunnen ook progesteron verhogen, wat de gynecomastie veroorzaakt door nandrolon met deze stack kan verergeren.

Sommige steroïdgebruikers kunnen proberen om gynecomastie te voorkomen bij het volgen van deze kuur door een aromatase-inhibitor (AI) toe te dienen om progesteron te verlagen (niet oestrogeen). Echter, wij vinden dat dit de cardiovasculaire belasting verergert door lagere niveaus van oestrogeen. Bovendien blijft gynecomastie veroorzaakt door Anadrol een zorg, zelfs wanneer een AI wordt gebruikt.

Testosterononderdrukking zal extreem zijn na de kuur met deze stack, wat een agressieve PCT vereist.

Dr. Michael Scally, een expert op het gebied van hormoonvervangingstherapie, heeft uitgebreide succes ervaren door het implementeren van een trio van medicijnen, wat de herstel van door anabole androgenen steroïden veroorzaakte hypogonadisme (ASIH) versnelt.

Deze zijn:

  • Humaan choriongonadotropine (hCG)
  • Clomifeen (clomid)
  • Tamoxifen (nolvadex)

Wanneer deze drie medicijnen werden gegeven aan 19 mannen met verlaagde endogene testosteronniveaus, hadden na 45 dagen 100% van hen normale serumtestosteronniveaus.

We hebben ook veel succes gehad met het gebruik van deze PCT-stack bij onze hypogonadale patiënten.

Deca Durabolin en testosteronkuur

Testosteron is een ander krachtig anabool steroïde, dat doorgaans wordt ingenomen om grote hoeveelheden spierhypertrofie (grootte) en kracht toe te voegen in het off-season.

Echter, testosteron kan ook worden gebruikt als een cutting-steroïde vanwege de sterke androgenische eigenschappen, die een stimulerend effect hebben op lipolyse, wat resulteert in verminderde vetweefsel (verbeterde vetverbranding).

Testosteron is een van de veiligste anabole steroïden, volgens onze ervaring, het is goedgekeurd door de FDA en wordt wereldwijd voorgeschreven aan veel mannen voor de behandeling van TRT (testosteronvervangingstherapie).

Testosteron en Deca Durabolin kunnen worden beschouwd als twee van de mildste stacks die een bodybuilder kan gebruiken wat betreft bijwerkingen.

Desondanks blijft het een krachtig duo voor het verbeteren van de lichaamssamenstelling, waarbij gebruikers 30 pond of meer spiergroei ervaren en geweldige verbeteringen in kracht.

WeekTestosteronDeca Durabolin
1600 mg300 mg
2600 mg300 mg
3600 mg300 mg
4600 mg300 mg
5600 mg300 mg
6600 mg300 mg
7600 mg300 mg
8600 mg300 mg
9600 mg300 mg
10600 mg300 mg

Deze bulkingkuur vormt geen groot risico voor hypertensie; echter, veranderingen in cholesterol zijn te verwachten, wat milde verhogingen van de bloeddruk kan veroorzaken.

Deca Durabolin en Testosteron behoren tot de meest cardiovasculaire vriendelijke steroïden die beschikbaar zijn.

Testosteron vult Deca Durabolin uitzonderlijk goed aan, dankzij de androgenische aard van Testosteron, die de seksuele bijwerkingen van Deca Durabolin vermindert. Echter, in tegenstelling tot Anadrol, doet Testosteron dit zonder de gezondheid op andere vlakken te compromitteren (zoals de lever).

We vinden deze kuur beter geschikt voor iemand die zich zorgen maakt over gynaecomastie, aangezien een aromatase-inhibitor (AI) kan worden ingenomen, wat synergetisch de oestrogeen- en progesteronspiegels verlaagt.

Twee populaire AI-medicijnen die onze patiënten gebruiken zijn:

  • Anastrozol
  • Letrozol

Endogene testosteronniveaus zullen dramatisch dalen, wat een PCT vereist. Sommige gebruikers kunnen haaruitval, recessie of dunner worden van het haar op de hoofdhuid ervaren door de testosteronverhogende DHT (dihydrotestosteron).

Deze kuur is minder haar-vriendelijk in onze ervaring vergeleken met de Deca Durabolin/Dianabol-stapel.

Deca Durabolin voor Vrouwen

Deca Durabolin wordt soms door vrouwen gebruikt wanneer ze proberen om spiermassa op te bouwen en magere spierweefsels te winnen.

Hoewel Deca Durabolin misschien niet de meest optimale steroïde voor vrouwen is (Anavar is een populairder middel), suggereren onderzoeken dat Deca Durabolin relatief veilig is vanuit het perspectief van virilisatie. We hebben dit ook anekdotisch bevestigd gevonden.

Studies tonen aan dat Deca Durabolin over het algemeen goed wordt verdragen door vrouwen wanneer het in doseringen van 100 mg wordt ingenomen, toegediend om de andere week gedurende 12 weken (wat neerkomt op 50 mg per week).

Echter, studies en onze eigen bevindingen suggereren dat Deca Durabolin in staat is om masculiniteit bij vrouwen te veroorzaken, zelfs bij zeer kleine doseringen, wanneer het langdurig wordt gebruikt.

In de medische literatuur zijn bijwerkingen opgetreden bij een dosis van 50 mg, toegediend elke 2-3 weken. Dit vertaalt zich naar een dosis van 13-25 mg per week.

Dus, als vrouwen Deca Durabolin zouden gebruiken, zou het verstandig zijn om de cycli kort te houden (bij voorkeur 8 weken of minder).

WeekDeca Durabolin
150 mg
250 mg
350 mg
450 mg
550 mg
650 mg
750 mg
850 mg

Opmerking: Anadrol zou een geschiktere bulking-steroïde voor vrouwen zijn in termen van het voorkomen van virilisatie, aangezien mega-doses niet leiden tot masculinization, zelfs niet bij langdurig gebruik (8).

Anadrol is ook een snelwerkend middel dat snel uit het lichaam verdwijnt, terwijl Deca Durabolin langzaam werkt met een halfwaardetijd van 6 dagen, wat het risicovoller maakt voor vrouwen die beginnen symptomen van masculinization te ervaren. Dit komt omdat, zelfs als ze stoppen met het gebruik van Deca Durabolin, het nog tot 12 dagen in hun systeem kan blijven.

Veelgestelde Vragen

Deca Durabolin vs EQ (Equipoise)
Equipoise (Boldenone Undecylenate) is een injecteerbare veterinaire steroïde die vaak aan paarden wordt gegeven om de magere lichaamsmassa te vergroten.

EQ is een gemodificeerde vorm van testosteron, net als Deca Durabolin, waarbij een dubbele binding is ingevoerd tussen koolstoffen 1 en 2.

We hebben gezien dat bodybuilders Equipoise gebruiken als alternatief voor Deca Durabolin, wat een iets krachtiger en androgener middel is.

We geloven dat Equipoise meer estrogenisch is dan Deca Durabolin, waarbij EQ 50% (de helft) van de estrogenische effecten van testosteron vertoont, maar 400% meer dan Deca Durabolin.

We vinden dat wanneer EQ Deca Durabolin vervangt in verschillende steroïde cycli, het eindresultaat vaak zeer vergelijkbaar is.

Trenbolone vs. Deca Durabolin

Trenbolone en Deca Durabolin zijn beide injecteerbare bulking-steroïden, maar ze verschillen sterk in hun farmacologie en effecten.

We vinden Trenbolone meer anabolisch dan Deca Durabolin, wat tot uiting komt in zijn anabole beoordeling van 500 tegenover de 125 van Deca Durabolin.

Trenbolone zal dus meer magere spiermassa toevoegen dan Deca Durabolin; echter, gewichtstoename aan het einde van een kuur kan vergelijkbaar zijn door Deca die vochtretentie veroorzaakt en Trenbolone die vetverlies bevordert.

Op basis van onze tests beschouwen we Trenbolone als een van de meest krachtige en harde AAS, terwijl Deca Durabolin mild en FDA-goedgekeurd is (in de geneeskunde).

Trenbolone zal in onze ervaring aanzienlijk meer cardiomyopathie (vergroting van het hart) veroorzaken en het risico op atherosclerotische plaques verhogen.

Trenbolone is ook zeer androgenisch, terwijl Deca Durabolin dat niet is; daarom zijn haaraandoeningen of verlies op de hoofdhuid, acne vulgaris en prostaatvergroting veel voorkomende klachten bij Trenbolone (maar zeldzaam bij Deca Durabolin).

Trenbolone zal dus een meer dramatisch effect hebben op de lichaamssamenstelling; echter, het zal ook gepaard gaan met ernstigere bijwerkingen, met name hypertensie.

Samenvatting: Voordelen en nadelen van Deca Durabolin

Voordelen:

  • Milde bijwerkingen
  • Effectieve massa-opbouw
  • Hoge tolerantie bij vrouwen (bij kortdurend gebruik)
  • Bevordert gewrichtsgezondheid

Nadelen:

  • Impotentie
  • Toediening via injectie (ongemakkelijk voor sommige gebruikers)
  • Onderdrukt endogeen testosteron
Anabolenhuis.com toont steroïden en prestatiebevorderende supplementen zoals Sustanon, Trenbolon en Anavar, gericht op spiergroei en prestatieverbetering