Turinabol (TBOL): De ultieme gids

Turinabol (TBOL): De ultieme gids - Voor spiermassa en krachttoename zonder waterretentie

Turinabol (chlorodehydromethyltestosteron) is een krachtig oraal anabool steroïde met een unieke geschiedenis, omdat het de enige AAS is die is gecreëerd voor niet-medische doeleinden.

In plaats daarvan werd Turinabol geformuleerd om het atletiekteam van Oost-Duitsland een oneerlijk voordeel te geven tijdens de Olympische Spelen tussen 1968 en 1989.

Dit was een door de staat gesponsord dopingprogramma, bekend als “Staatsplan Onderzoeksthema 14.25”, waarbij het doel van de natie was om volledig te domineren in de sport.

Trainers gaven atleten “vitamines” (een misleidend label) die detectie bij dopingtests zouden vermijden.

Ongeveer 10.000 mannelijke en vrouwelijke atleten, waaronder kinderen van slechts 10 jaar oud, ervoeren grote toename in spierkracht, hypertrofie (omvang) en uithoudingsvermogen.

De atleten fungeerden in feite als niet-instemmende proefdieren, volledig onbewust van wat hen werd toegediend.

Het was pas in de jaren 90 dat bekend werd dat Turinabol de geheime verbinding was achter de ‘Oost-Duitse Dopingmachine’.

Tbol = Dianabol-afgeleide
Duitse wetenschappers observeerden de krachtige effecten van Dianabol bij Olympische atleten nadat Dr. John Ziegler succesvol een steroïde had gecreëerd die meer anabool was dan testosteron.

Ze erkenden echter ook dat Dianabol leidde tot aanzienlijke vochtretentie bij atleten door hoge niveaus van aromatisering, wat leidde tot een vermindering van de functionaliteit.

Daarom was het doel van de Duitse wetenschappers om een steroïde te synthetiseren die de anabole (spieropbouwende) en krachtverhogende effecten van Dianabol zou kunnen repliceren, maar zonder vochtophoping.

Ze slaagden in hun missie en creëerden een Dianabol-afgeleid middel met een identieke structuur aan Dbol, maar met een extra 4-chloor aanpassing van clostebol.

Clostebol is een zeer zwak anabool steroïde dat in de geneeskunde wordt gebruikt voor dermatologische doeleinden.

Deze wijziging betekende dat Turinabol de oestrogene effecten van Dianabol niet zou nabootsen, waardoor droge spiermassa gewonnen kon worden zonder vochtretentie.

Vanwege de chemische structuur van Turinabol wordt het vaak aangeduid als ‘baby Dbol’ in bodybuilding, omdat het minder krachtige anabole en androgene effecten heeft dan zijn ‘vader’ verbinding.

Turinabol was specifiek ontworpen om de prestaties van zwemmers en gymnasten te verbeteren, wat leidde tot groot medaillesucces en verschillende wereldrecordprestaties. Tegenwoordig wordt Turinabol ook gebruikt door:

  • Vechters
  • Honkbalspelers
  • Gewichtheffers
  • Sprinters

Misschien is Jon Jones de meest bekende atleet waarbij sporen van Turinabol-metabolieten in zijn systeem zijn aangetroffen.

Turinabol Voordelen

  • Verhoogde spiermassa
  • Verbeterde kracht
  • Vetverlies
  • Geen oestrogene effecten
  • Zwakke androgeen

Vanwege het feit dat Turinabol matig anabool is en geen vochtretentie veroorzaakt, wordt het vaak gebruikt als een ‘cutting’ steroïde om vetverbranding te maximaliseren en spiermassa te behouden (terwijl men in een calorietekort verkeert).

Turinabol verbrandt ook onderhuids vet, vergelijkbaar met andere anabole steroïden, omdat het in wezen exogeen testosteron is en dus een vermindering van vetweefsel veroorzaakt.

Turinabol is niet oestrogeen door de 4-chloor aanpassing van clostebol; daardoor vormt het geen problemen met betrekking tot gynaecomastie of vochtretentie.

Tbol is ook niet androgeen, met een androgene score van nul. Daarom zijn de volgende bijwerkingen zeldzaam in onze ervaring:

  • Acne vulgaris
  • Androgene alopecia (haaruitval)
  • Goedaardige prostaathyperplasie (vergroting van de prostaat)

Turinabol Resultaten

We hebben gezien dat Turinabol wordt gebruikt als een bulkmiddel bij beginners, wat hen helpt om meer dan 15 pond magere spiermassa op te bouwen; zulke hypertrofie-winsten zijn echter minder uitgesproken bij ervaren steroïdegebruikers.

Turinabol is niet geschikt voor gebruikers die uitzonderlijke resultaten willen bereiken qua massa-toename, omdat het slechts een anabole rating van 54 heeft. Als pure grootte het doel is, hebben we de volgende verbindingen als krachtiger ervaren:

  • Testosteron
  • Anadrol
  • Trenbolon
  • Dianabol

Dr. Thomas O’Connor suggereert dat Turinabol mogelijk krachtiger is dan Anavar, maar minder dan Winstrol wat betreft de effecten op lichaamssamenstelling.

Turinabol-resultaten zijn doorgaans langzaam en gestaag, met een halfwaardetijd van 16 uur. Dit is dubbel zo lang als Winstrol en ongeveer 50% langer dan Anavar.

Daarom is Turinabol geen oraal steroïde dat snel een piek in de bloedbaan bereikt, wat resulteert in snelle spierwinsten en vetverlies, maar het vereist langere cycli om zich op te bouwen in het systeem van de gebruiker.

Krachttoename door Turinabol is ook aanzienlijk, met een rapport uit 1973 dat stelt dat een dosis van 10 mg/dag toegediend aan een vrouwelijke kogelstootster haar worp met 2 meter vergrootte binnen 11 weken. Verschillende van onze patiënten hebben ook uitzonderlijke kracht ontwikkeld door Turinabol.

Turinabol Bijwerkingen

  • Virilisatie
  • Levertoxiciteit
  • HDL-cholesterol
  • Onderdrukking van testosteron

Virilisatie
Hoewel Turinabol een androgene score van 0 heeft, kan het toch viriliserende effecten bij vrouwen veroorzaken.

Deze effecten werden duidelijk zichtbaar tijdens de Olympische Spelen van 1976 in Montreal, waar de Oost-Duitse zwemsters uitzonderlijk brede schouders en een lagere stem hadden.

Een mogelijke reden waarom deze effecten pas na ongeveer 10 jaar merkbaar werden, is dat de doseringen elk jaar geleidelijk werden verhoogd.

Daarnaast begonnen veel vrouwelijke atleten sinds de vroege jaren 70 ook andere viriliserende steroïden te gebruiken, zoals testosteronesters en Nandrolon (Deca Durabolin).

Tegen die tijd weigerden sommige atleten deze behandeling omdat deze extra verbindingen injecteerbaar waren, een minder subtiele toedieningsvorm dan orale steroïden.

In onderzoek is het moeilijk in te schatten hoe krachtig Turinabol is voor het veroorzaken van virilisatie bij vrouwen, omdat de Oost-Duitse atleten tegelijkertijd andere steroïden namen.

Wij hebben echter vastgesteld dat het over het algemeen goed wordt verdragen door vrouwen in voorzichtige doseringen, gebaseerd op de onmerkbare effecten in de eerste jaren van gebruik.

Levertoxiciteit

Uit onze ervaring blijkt dat leverenzymen zoals AST (aspartaataminotransferase) en ALT (alanine-aminotransferase) zullen stijgen bij het gebruik van Turinabol, omdat het een c-17 alfa-gealkyleerd steroïde is en dus door de lever gaat.

Onze tests laten echter zien dat de hepatotoxiciteit van Turinabol meestal mild is, met het middel dat over het algemeen goed wordt verdragen.

Hoewel dit waar kan zijn, moeten gebruikers niet zelfgenoegzaam zijn en Turinabol niet te lang gebruiken (langer dan 8 weken), omdat leverfalen en geelzucht mogelijk zijn.

Dr. Thomas O’Connor had een patiënt die Turinabol ongeveer 1-2 jaar lang op zichzelf gebruikte, in de overtuiging dat het veilig was, aangezien het routinematig werd voorgeschreven aan Oost-Duitse atleten in de jaren 60 en 70.

Deze patiënt ontwikkelde uiteindelijk peliosis hepatis, een ernstige vasculaire aandoening waarbij bloed gevulde cysten zich ophopen in de lever.

Deze man moest een operatie ondergaan waarbij delen van zijn lever werden verwijderd, wat bijdroeg aan zijn herstel.

HDL-cholesterol

We zien dat de niveaus van high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol afnemen bij het gebruik van Turinabol, wat leidt tot een milde tot matige verhoging van de bloeddruk.

Dit negatieve effect op bloedlipiden is typisch bij het gebruik van anabole steroïden. Orale steroïden veroorzaken echter meestal meer cardiovasculaire belasting in onze testen, omdat ze het hepatische lipase-enzym in de lever stimuleren (wat grotere schommelingen in cholesterol veroorzaakt).

Mensen met reeds bestaande hoge bloeddruk of een familiegeschiedenis van hart- en vaatziekten zouden anabole steroïden in het algemeen moeten vermijden.

Om het risico op hypertensie bij Turinabol te verminderen, hebben we vastgesteld dat regelmatige cardio en suppletie met 4 gram visolie per dag (gedurende de kuur) effectief is. Dit komt doordat het de endotheelfunctie verbetert en de opbouw van plaque in de slagaders vermindert.

Onderdrukking van testosteron

Alle anabole steroïden verhogen de exogene testosteronniveaus en verlagen de endogene (natuurlijke) niveaus.

De mate van onderdrukking van de HPG-as (hypothalamus-hypofyse-gonadale as) hangt vaak af van:

  • De potentie van een steroïde
  • De ingenomen doseringen

Turinabol, wanneer het op zichzelf wordt ingenomen, veroorzaakt een matige daling van de natuurlijke testosteronproductie, vergelijkbaar met Anavar. We merken echter dat deze onderdrukking kan worden verergerd als het in combinatie met andere steroïden wordt gebruikt.

Om het herstel van de endogene testosteronniveaus na een kuur te versnellen, gebruiken onze patiënten PCT (post-cycle therapie).

SERMs zoals Clomifeen (Clomid) en Tamoxifen (Nolvadex) zijn effectief gebleken bij het herstellen van mannelijke hormoonniveaus.

Onze patiënten nemen meestal 30 mg Nolvadex per dag of 100 mg Clomid per dag, met een PCT (post-cycle therapie) die ongeveer 30 dagen duurt.

Als er alleen een Turinabol-kuur wordt uitgevoerd, is slechts één SERM (selectieve oestrogeenreceptormodulator) nodig na de kuur.

Als Turinabol echter wordt gestapeld met andere onderdrukkende anabolica, kunnen twee SERMs tegelijkertijd worden ingenomen.

Onze meer agressieve PCT’s kunnen ook de toevoeging van hCG (humaan choriongonadotrofine) bevatten, waarbij 2.000 IE hCG om de dag wordt toegediend gedurende 20 dagen.

Wij vinden hCG bijzonder nuttig bij de behandeling van testiculaire atrofie en het verhogen van de spermatogenese.

Turinabol Kuur

Turinabol wordt vaak ingenomen in doseringen van 15–40 mg per dag. Het lagere gedeelte van dit bereik is afgestemd op verbeteringen in atletische prestaties, terwijl 40 mg meer optimaal is voor bodybuilders die droge spiermassa willen opbouwen.

Turinabol wordt meestal gedurende 6–8 weken ingenomen, wat een relatief lange orale kuur is vanwege de langere esterstructuur (langzaam werkende eigenschappen).

Turinabol-Only Kuur (Voor Mannen)

WeekTurinabol
140 mg/dag
240 mg/dag
340 mg/dag
440 mg/dag
540 mg/dag
640 mg/dag
740 mg/dag

We zien dat ervaren bodybuilders ervoor kiezen om de bovengenoemde kuur uit te breiden tot 8 weken, mits hun leverenzymen en bloeddruk onder controle zijn.

Sommige bodybuilders verhogen hun dosering tot 80 mg/dag, maar dit is onnodig en zal ernstige toxiciteit veroorzaken, zoals blijkt uit onze leverfunctieonderzoeken (LFT’s) en lipidenscores.

Als gebruikers geen positieve effecten ervaren bij een dosering van 40 mg/dag, is de kans groot dat het middel geen daadwerkelijk Turinabol is, maar een placebo of sterk verdund is.

Turinabol-Only Kuur (Voor Vrouwen)

WeekTurinabol
15 mg/dag
25 mg/dag
35mg/dag
45mg/dag
55 mg/dag

We hebben vastgesteld dat lage doseringen van Tbol (5 mg) waarschijnlijk geen mannelijke secundaire geslachtskenmerken bij vrouwen veroorzaken.

Vrouwen hebben slechts een fractie van het endogene testosteronniveau van mannen; daarom zijn slechts kleine doseringen steroïden nodig om uitzonderlijke resultaten en drastische verbeteringen in de lichaamssamenstelling te bereiken.

Turinabol en testosteron kuur

Turinabol en Testosteron vullen elkaar goed aan, waarbij Testosteron geen belasting vormt voor de lever en slechts milde schommelingen in cholesterol veroorzaakt.

Dit duo kan worden gebruikt voor een bulk- of cutkuur, waarbij tegelijkertijd droge spiermassa wordt opgebouwd en vet wordt verbrand.

Testosteron is een van de meest effectieve middelen voor bulken, met uitzonderlijke spier- en krachttoename als resultaat. Cypionaat en enanthaat zijn populaire esters onder bodybuilders, die zorgen voor langzame maar aanzienlijke resultaten.

Als het wordt gebruikt in een cutkuur, kan een anti-oestrogeen worden toegepast om vochtretentie door de toevoeging van testosteron te voorkomen. Letrozol of anastrozol zijn effectieve opties voor onze patiënten, waarbij ze succesvol de aromatisering (omzetting van testosteron in oestrogeen) remmen.

We begrijpen dat de erectiekwaliteit en -functie kunnen afnemen in de latere stadia van een Turinabol-only kuur vanwege de lage androgeniciteit. Zwakke androgenen kunnen vaak een afname in seksuele gezondheid veroorzaken door het verlagen van DHT-niveaus. Dihydrotestosteron (DHT) speelt een cruciale rol in de productie van stikstofoxide en is nodig voor optimale bloedstroom en circulatie naar de penis.

Daarom zien we dat gebruikers door het stapelen van Turinabol met een androgene steroïde (zoals Testosteron) hoge DHT- en stikstofoxideproductie behouden, waardoor impotentie wordt voorkomen.

We merken echter ook dat hoge DHT-niveaus leiden tot meer incidenten van:

  • Haaruitval (op de hoofdhuid)
  • Acne vulgaris
  • Prostaatvergroting

Turinabol Reviews
We hebben verschillende reviews verzameld van anonieme Turinabol-gebruikers, om onze lezers een beter inzicht te geven in hoe deze steroïde verschillende mensen beïnvloedt.

Turinabol vs Anavar
Turinabol en Anavar lijken op elkaar, omdat beide orale en niet-oestrogene verbindingen zijn.

Ze bevorderen beide droge spiermassa, krachttoename en vetverlies.

We hebben echter gezien dat de effecten van Turinabol iets meer uitgesproken zijn dan die van Anavar, waardoor Tbol mogelijk een voordeel heeft in termen van spier- en krachttoename.

Daarentegen merken we dat Turinabol iets meer bijwerkingen veroorzaakt dan Anavar, zoals grotere schommelingen in:

  • Cholesterol
  • ALT/AST leverenzymen
  • Serum testosteron

Turinabol is aanzienlijk goedkoper op de zwarte markt in vergelijking met Anavar, waarbij Oxandrolon een van de duurste steroïden is (soms wel enkele honderden dollars per kuur).

Sommige van onze patiënten melden dat Turinabol minder uitdroging van synoviaal vocht veroorzaakt, waardoor het vriendelijker is voor de gewrichten dan Anavar en Winstrol. Dit kan interessant zijn voor bodybuilders die zwaardere gewichten tillen met minder herhalingen.

Anavar is een vrouwvriendelijke steroïde die zelden virilisatie-effecten veroorzaakt, en hetzelfde kan waar zijn voor Turinabol.

Vanwege de iets sterkere aard van Turinabol is het echter redelijk om aan te nemen dat Anavar een veiliger middel is voor vrouwen.

Waar kun je Turinabol kopen?
Turinabol is niet langer beschikbaar als receptgeneesmiddel in Duitsland, omdat het in 1994 werd stopgezet. Sindsdien kopen bodybuilders het via de zwarte markt (via ondergrondse labs). Dit is een illegale praktijk en brengt eigen risico’s met zich mee wat betreft besmetting, hygiëne en mogelijke vervuiling van producten.

Samenvatting: Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Matige toename van droge spiermassa
  • Vetverlies
  • Aanzienlijke verbetering in uithoudingsvermogen
  • Geen oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen
  • Geen androgene bijwerkingen
  • Bijwerkingen zijn relatief mild
  • Geschikt voor vrouwen in voorzichtige doseringen

Nadelen:

  • Mild hepatotoxisch
  • Onderdrukking van HDL-cholesterol
  • Gebrek aan farmaceutische producten
Anabolenhuis.com toont steroïden en prestatiebevorderende supplementen zoals Sustanon, Trenbolon en Anavar, gericht op spiergroei en prestatieverbetering