Winstrol vs Anavar: Welke is beter?

Winstrol vs Anavar: Welke is beter? - Analyse van spieropbouw, vetverlies en bijwerkingen

Anavar is aanzienlijk hoger geprijsd dan Winstrol vanwege het feit dat het eerder werd gemonopoliseerd door Bio-Technology General Corp., wat leidde tot een prijsstijging van 1.200% op de markt.

100 x 20 mg Anavar-tabletten kosten ongeveer $230 op de zwarte markt.

Ter vergelijking: 100 x 25 mg Winstrol-tabletten kunnen slechts $90 kosten.

Er is altijd een risico bij het kopen van anabole steroïden op de zwarte markt; echter, het kan worden beweerd dat Anavar bijzonder risicovol is vanwege de hoge marktprijs.

Een veel voorkomende zwendel die we hebben gezien, is dat verkopers Oxandrolone (Anavar) verdunnen of vervangen door Methandrostenolone (Dianabol), de meest populaire orale steroïde, die voor een fractie van de prijs kan worden geproduceerd.

Bodybuilders moeten dus op hun hoede zijn voor goedkope Anavar-verkopers en de producten testen om te controleren of de werkzame stof daadwerkelijk Oxandrolone is.

Geschiktheid voor Vrouwen

We hebben gemerkt dat veel anabole steroïden virilisatiegerelateerde bijwerkingen veroorzaken bij vrouwen, en Winstrol valt ook in deze categorie.

Sommige vrouwelijke bodybuilders gebruiken Winstrol voor betere spierscherpte, vetverlies en spierbehoud tijdens het cutten; echter, ze ervaren vaak de volgende bijwerkingen:

  • Lagere stem
  • Vermindering van de borstgrootte
  • Vergrote clitoris
  • Haaruitval (op de hoofdhuid)
  • Haargroei (op het lichaam)
  • Groei van de adamsappel

Winstrol is dus geen geschikte keuze voor vrouwen die masculinisatie willen vermijden.

Aan de andere kant is Anavar een populaire keuze onder vrouwen, vandaar de bijnaam ‘de meidensteroïde’. Dit betekent niet dat mannen het niet gebruiken, want we hebben veel mannen gezien, waaronder elite bodybuilders en powerlifters, die het gebruiken.

Anavar heeft een laag risico op virilisatie bij vrouwen wanneer het in verstandige cycli wordt ingenomen.

10 mg/dag Anavar, in cycli van 4-5 weken, zal zeer waarschijnlijk geen problemen veroorzaken met betrekking tot masculinisatie.

Een meer voorkomende bijwerking die we hebben opgemerkt bij het gebruik van Anavar zijn menstruatieproblemen of amenorroe (het uitblijven van de menstruatie).

Als een vrouw vastbesloten is om Winstrol te gebruiken, maar virilisatie wil vermijden, hebben we gezien dat voorzichtige doseringen van 5 mg/dag, gedurende maximaal 8 weken, vrouwelijke patiënten ongemoeid laten.

Samenvatting

Winstrol versus Anavar: welke is beter? Het antwoord hangt af van je persoonlijke doelstellingen.

Als je slechts $100 hebt en bereid bent je gezondheid te riskeren om in de beste vorm te komen, kan Winstrol aantrekkelijker zijn (en wellicht de enige betaalbare optie).

Als je je echter zorgen maakt over je leverwaarden en op de veiligste manier wilt groeien, is Anavar de betere steroïde.

Evenzo, als je je voorbereidt op een wedstrijd en geneigd bent spiermassa te verliezen op het podium, kan Anavar de betere keuze zijn, omdat het je grotere ‘pumps’ en vollere spieren kan geven.

Winstrol (Stanozolol) en Anavar (Oxandrolon) zijn twee populaire anabole steroïden die voornamelijk door bodybuilders worden gebruikt om te cutten, waardoor ze vet kunnen verbranden en mager spierweefsel kunnen opbouwen.

Beginners vragen zich vaak af hoe deze twee stoffen van elkaar verschillen: Welke is beter?

Hieronder staat alles wat je moet weten over de voor- en nadelen van deze twee stoffen, hoe ze zich tot elkaar verhouden en welke je het beste kunt kiezen op basis van je doelen.

Vergelijkbare Chemische Structuur

De chemische structuren van Winstrol en Anavar zijn vergelijkbaar, waarbij beide verbindingen gemodificeerde vormen van dihydrotestosteron zijn. Ze bezitten ook een methylgroep op de koolstof 17-alpha positie, wat helpt om de biologische beschikbaarheid bij toediening te behouden.

Een onderscheidend structureel verschil tussen de twee is hoe ze effectief anabolisch zijn (wat aanzienlijke spieropbouw veroorzaakt) terwijl ze een lage androgeniciteit behouden.

De indrukwekkende anabolische werking van Winstrol komt door een pyrazoolbevestigingsgroep op de A-ring, terwijl Anavar’s anabolische werking te danken is aan een substitutie in de A-ring—specifiek, het vervangen van koolstof-2 door een zuurstofatoom.

Wat betreft toediening komt Anavar voor als een orale tablet, net als Winstrol. Winstrol wordt echter soms ook als injecteerbare vorm gebruikt.

Welke is de krachtiger steroïde?

Bij de Winstrol vs. Anavar discussie geven sommige bodybuilders de voorkeur aan Anavar en anderen aan Winstrol (om verschillende redenen die we zullen behandelen). Echter, als het gaat om de voordelen van elke verbinding, zijn de meeste van onze patiënten het erover eens dat Winstrol krachtiger is.

We hebben ontdekt dat Winstrol meer magere spiermassa opbouwt en meer vet verbrandt dan Anavar, simpelweg omdat het een krachtiger verbinding is. Op papier zou Anavar grotere veranderingen in lichaamssamenstelling moeten veroorzaken vanwege de anabole waarde van 630 versus 320 (voor Winstrol).

Echter, in de praktijk heeft Winstrol een voordeel. Het verschil is niet enorm; echter, dergelijke resultaten zijn licht merkbaar voor de meeste bodybuilders.

Vetverlies (Onderhuids en Visceraal)

Gebruikers die Winstrol of Anavar gebruiken zullen niet alleen een vermindering van onderhuids vet opmerken, maar ook van visceraal vet (wat een unieke eigenschap is onder anabole steroïden).

De meeste anabole steroïden veroorzaken een vermindering van onderhuids vet (wat resulteert in meer zichtbare six-pack abs), maar verhogen tegelijkertijd het visceraal vet, wat zorgt voor een opgeblazen uiterlijk van de buik (vaak aangeduid als een steroïde buik in de bodybuildinggemeenschap).

Echter, Anavar en Winstrol veroorzaken geen dergelijke uitpuilende effecten, waardoor de taille zo klein mogelijk blijft. Dit maakt beide verbindingen ideaal voor bodybuilders die esthetiek boven massa verkiezen.

De reden waarom Anavar en Winstrol geen visceraal vet verhogen kan worden toegeschreven aan hun zwakke oestrogene effecten (gebrek aan aromatisering).

Dit gebrek aan omzetting in oestrogeen kan ook een uitdrogend effect op de spieren veroorzaken, aangezien hoge oestrogeenniveaus waterretentie veroorzaken en lage niveaus een diuretisch effect produceren. Hierdoor zullen Winstrol en Anavar de spierdefinitie en doorbloeding maximaliseren, in tegenstelling tot andere anabole steroïden, door het lagere volume van extracellulaire vloeistof.

Het meten van vetverlies via de weegschaal is mogelijk niet verstandig door gelijktijdige spiergroei. Hoewel gebruikers mogelijk een merkbare vermindering van lichaamsvet in de spiegel kunnen zien, kan de weegschaal nog steeds omhoog gaan in plaats van omlaag bij beide steroïden.

Spiergroei

Volgens onze ervaring winnen Anavar-gebruikers typisch 10 pond magere spiermassa bij een conservatief gedoseerde eerste kuur.

Winstrol-gebruikers zullen waarschijnlijk een paar pond meer winnen in vergelijking, dichterbij de 15 lbs.

We vinden niet dat de spieropbouwende kracht van Winstrol en Anavar kan concurreren met krachtige bulking steroïden, zoals Dianabol of Anadrol; echter, hun effecten zijn nog steeds visueel dramatisch, vooral vanwege hun gelijktijdige spieropbouwende en vetverbrandende eigenschappen.

De magere spiergroei die wordt geassocieerd met Anavar/Winstrol is de reden waarom competitieve bodybuilders ze gebruiken in cutting-cycli dicht bij een wedstrijd, omdat ze weten dat water- en vetretentie geen probleem zal zijn.

We hebben ook gezien dat deze twee steroïden vaak worden gebruikt door atleten die hun prestaties in drugsrijke sporten willen verbeteren via verhoogde spierkracht, kracht en uithoudingsvermogen (zonder dramatische gewichtsschommelingen).

Spiervolheid en Pumps

Dit is mogelijk het enige gebied waar Anavar Winstrol overtreft met betrekking tot de voordelen van elk steroïde.

Een nadeel van Winstrol is dat het overmatige intracellulaire waterdepletie kan veroorzaken, waardoor de spieren er vlak uitzien.

De vloeistofverdeling met Anavar is echter anders, waarbij de extracellulaire vloeistof wordt afgevoerd en de intracellulaire vloeistof toeneemt (verplaatsend binnen de spiercel).

Dit creëert een gescheurd en vol uiterlijk met Anavar, terwijl bij Winstrol een gescheurd uiterlijk gebruikelijk is, maar met minder van een pump in de spieren.

Volle spieren kunnen helpen om er groter uit te zien dan je daadwerkelijk bent, zowel in de sportschool als daarbuiten, terwijl ze ook verdere groei aanmoedigen door het uitrekken van de spierfascia.

Volle spieren zijn ook voordelig in wedstrijden waar grootte wordt beloond. Spierpumps op Anavar kunnen extreem zijn, vooral in de onderrug, waarbij sommige van onze patiënten deze pijnlijke sensatie beschrijven bij het uitvoeren van deadlifts.

Dit kan de trainingen verstoren, in welk geval we hebben gezien dat taurinesupplementatie (vanwege de diuretische eigenschappen) effectief is in het verminderen van spiervolheid en ATP-niveaus in de spiercel.

Het is echter vermeldenswaard dat de spieren niet aanzienlijk zullen deflateren op Winstrol, ondanks een vermindering van het watervolume, omdat het gelijktijdig spierhypertrofie (grootte) toevoegt tijdens een kuur.

Nadat iemand is gestopt met Winstrol, kunnen hun spieren iets groter lijken door de terugkeer naar normale niveaus van spiervolheid en een toename van de algemene waterretentie.

Bijwerkingen: Welke is de Veiliger Verbinding?

Hoewel Winstrol krachtiger blijkt te zijn in termen van resultaten, is Anavar de geschiktere keuze als het gaat om schadebeperking.

Over het algemeen geldt dat hoe beter de resultaten bij anabole steroïden, hoe slechter de bijwerkingen.

Dit geldt ook voor Winstrol en Anavar, waarbij Winstrol meer verwoestende effecten heeft op cholesterolwaarden, levertoxiteit en testosteronsuppressie (op basis van onze tests).

Anavar heeft alleen milde bijwerkingen, wat de reden is waarom het met succes in de geneeskunde is gebruikt om mannen, vrouwen en kinderen te behandelen. Echter, bij megadoseringen of extreem lange cycli hebben we ervaren dat Anavar uitgebreide schade aan de lever, het hart en de nieren kan veroorzaken.

Anavar op de Lever

De zwakke hepatotoxiciteit van Anavar met betrekking tot de lever is uniek, aangezien het een orale c-17 alpha-alkylerende steroïde is. Dergelijke orale verbindingen zijn doorgaans berucht om het veroorzaken van geelzucht, peliosis hepatis of leverfalen. De milde toxiciteit van Anavar is echter te danken aan het feit dat de lever het medicijn slechts gedeeltelijk metaboliseert.

In plaats daarvan zien we dat de nieren een deel van de belasting op zich nemen, zoals blijkt uit het feit dat meer dan 1/3 van oxandrolon nog steeds in de urine aanwezig is (1).

We vinden dan ook niet dat ALT- en AST-waarden, die potentieel leverstress of schade symboliseren, extreem hoog stijgen bij Anavar. Ze moeten echter regelmatig worden gecontroleerd bij Winstrol (vanwege de sterkere hepatotoxiciteit).

Onderzoek heeft ook aangetoond dat Anavar de leverwaarden niet verslechtert bij een dosis van 20 mg/dag gedurende 8 weken . Hetzelfde onderzoek concludeerde echter dat hoge doseringen van 40 mg en 80 mg/dag leverstress zullen veroorzaken. Dit komt overeen met onze bevindingen.

Als we een aanzienlijke stijging van de ALT/AST-waarden detecteren, hebben bodybuilders in onze kliniek succes gehad met het innemen van TUDCA, een galzuur dat is aangetoond om stress op de lever te minimaliseren . Het wordt sterk aanbevolen om Winstrol niet te stapelen met andere orale steroïden, om overmatige leverbeschadiging te voorkomen.

Winstrol op de Lever

In tegenstelling tot Anavar is er minder onderzoek gedaan naar Winstrol met betrekking tot de lever. We weten echter dat zeer kleine doseringen (12,5 mg/dag) weinig effect hebben op ALT- en AST-enzymen. Daarentegen hebben hoge doseringen van Winstrol de kracht om ernstige hepatotoxiciteit te veroorzaken, zelfs bij gezonde bodybuilders (5).

Het is belangrijk op te merken dat dergelijke negatieve levereffecten ook optreden bij injecteerbaar Winstrol.

Anavar op het Hart

In de eerder genoemde studie zijn de effecten van Anavar op LDL- en HDL-cholesterolniveaus gematigd, met een ongeveer 30% vermindering van HDL en een 30% stijging van LDL bij een dosis van 20 mg/dag gedurende 12 weken. Dit komt overeen met de laboratoriumresultaten van onze patiënten. Anavar zal dus een merkbare stijging van de bloeddruk veroorzaken tijdens de kuur bij een gematigde dosis.

Volgens dezelfde studie is het verschil in cardiovasculaire belasting op Anavar bij het nemen van 20 mg/dag en 40 mg/dag zeer gering, met slechts 3% verdere verslechtering van cholesterol voor de dubbele dosis.

Echter, bij een megadosering van 80 mg/dag kunnen HDL-cholesterolwaarden met 50% dalen.

Winstrol op het Hart

We hebben gevonden dat de effecten van Winstrol op het hart aanzienlijk slechter zijn dan die van Anavar, met onderzoek dat ook laat zien dat een kleine dosis Winstrol van 6 mg/dag gedurende 6 weken kan zorgen voor een 33% daling van HDL-cholesterol, wat gelijk staat aan 20 mg/dag van Anavar.

Bodybuilders nemen doorgaans 25 mg/dag van Winstrol; daarom concluderen we dat een gematigde dosis van Winstrol een veel verwoestender effect heeft dan een gematigde dosis van Anavar.

Om de stijging van de bloeddruk te bestrijden, kunnen bodybuilders op Winstrol de frequentie van cardiovasculaire trainingen verhogen of suppleren met 4 g/dag visolie. Beide methoden hebben cholesterolverhoudingen verbeterd in onderzoek (7) en in onze tests.

Daarnaast kan een dieet rijk aan onverzadigde vetten en beperkt in verzadigde vetten helpen om de cardiovasculaire belasting bij Winstrol te verminderen.

Anavar en Testosteronsuppressie

In proeven heeft Anavar gedoseerd op 20 mg/dag en 40 mg/dag een daling van 45% in testosteronniveaus veroorzaakt (bij HIV-patiënten). Dit is een relatief milde werking, vergeleken met andere AAS, die de hypothalamisch-hypofysair-testiculaire as (HPTA) volledig uitschakelen.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze dagelijkse dosis werd toegediend gedurende 12 weken, wat excessief is voor een Anavar-kuur, die normaal gesproken slechts 6–8 weken duurt (en zelfs minder voor vrouwen, zijnde 4-5 weken).

Wanneer Anavar echter in gematigde doseringen wordt genomen in een redelijke kuur, registreren we een milde vermindering van testosteron. Daarom ervaren sommige bodybuilders geen ernstige ‘crash’, wat leidt tot verminderde energie, motivatie en libido, en kunnen ze daardoor hun endogene testosteronniveaus binnen enkele weken herstellen (zonder zelfs een PCT te gebruiken).

Winstrol en Testosteronsuppressie

Onderzoek heeft aangetoond dat al 10 mg/dag van Winstrol, wanneer ingenomen gedurende 14 dagen, de endogene testosteronniveaus met 55% kan onderdrukken.

Het is dan ook geen verrassing dat we typische cycli (25 mg/dag Winstrol gedurende 6 weken) zien die de HPTA uitschakelen, waarbij het enkele weken of maanden duurt voordat de testosteronniveaus weer normaal zijn (afhankelijk van het PCT-protocol van de persoon).

Winstrol en Anavar zullen geen gynecomastie veroorzaken, aangezien ze niet aromatiseren of direct de oestrogeenreceptoren in de borstklieren stimuleren. Wat betreft haaruitval en vette huid, zijn dit mogelijke bijwerkingen van Anavar en Winstrol, zij het minder ernstig in onze ervaring vergeleken met sterk androgeenische verbindingen zoals Testosteron of Trenbolon.

Aangezien Winstrol destructief is voor het hart en de lever (9,10), kunnen dergelijke bijwerkingen verergeren bij het stapelen met andere AAS, waardoor Anavar een veiligere keuze is bij het combineren van meerdere verbindingen.

Anavar is aanzienlijk hoger geprijsd dan Winstrol vanwege het feit dat het eerder werd gemonopoliseerd door Bio-Technology General Corp., wat leidde tot een prijsstijging van 1.200% op de markt.

100 x 20 mg Anavar-tabletten kosten ongeveer $230 op de zwarte markt.

Ter vergelijking: 100 x 25 mg Winstrol-tabletten kunnen slechts $90 kosten.

Er is altijd een risico bij het kopen van anabole steroïden op de zwarte markt; echter, het kan worden beweerd dat Anavar bijzonder risicovol is vanwege de hoge marktprijs.

Een veel voorkomende zwendel die we hebben gezien, is dat verkopers Oxandrolone (Anavar) verdunnen of vervangen door Methandrostenolone (Dianabol), de meest populaire orale steroïde, die voor een fractie van de prijs kan worden geproduceerd.

Bodybuilders moeten dus op hun hoede zijn voor goedkope Anavar-verkopers en de producten testen om te controleren of de werkzame stof daadwerkelijk Oxandrolone is.

Geschiktheid voor Vrouwen

We hebben gemerkt dat veel anabole steroïden virilisatiegerelateerde bijwerkingen veroorzaken bij vrouwen, en Winstrol valt ook in deze categorie.

Sommige vrouwelijke bodybuilders gebruiken Winstrol voor betere spierscherpte, vetverlies en spierbehoud tijdens het cutten; echter, ze ervaren vaak de volgende bijwerkingen:

  • Lagere stem
  • Vermindering van de borstgrootte
  • Vergrote clitoris
  • Haaruitval (op de hoofdhuid)
  • Haargroei (op het lichaam)
  • Groei van de adamsappel

Winstrol is dus geen geschikte keuze voor vrouwen die masculinisatie willen vermijden.

Aan de andere kant is Anavar een populaire keuze onder vrouwen, vandaar de bijnaam ‘de meidensteroïde’. Dit betekent niet dat mannen het niet gebruiken, want we hebben veel mannen gezien, waaronder elite bodybuilders en powerlifters, die het gebruiken.

Anavar heeft een laag risico op virilisatie bij vrouwen wanneer het in verstandige cycli wordt ingenomen.

10 mg/dag Anavar, in cycli van 4-5 weken, zal zeer waarschijnlijk geen problemen veroorzaken met betrekking tot masculinisatie.

Een meer voorkomende bijwerking die we hebben opgemerkt bij het gebruik van Anavar zijn menstruatieproblemen of amenorroe (het uitblijven van de menstruatie).

Als een vrouw vastbesloten is om Winstrol te gebruiken, maar virilisatie wil vermijden, hebben we gezien dat voorzichtige doseringen van 5 mg/dag, gedurende maximaal 8 weken, vrouwelijke patiënten ongemoeid laten.

Samenvatting

Winstrol versus Anavar: welke is beter? Het antwoord hangt af van je persoonlijke doelstellingen.

Als je slechts $100 hebt en bereid bent je gezondheid te riskeren om in de beste vorm te komen, kan Winstrol aantrekkelijker zijn (en wellicht de enige betaalbare optie).

Als je je echter zorgen maakt over je leverwaarden en op de veiligste manier wilt groeien, is Anavar de betere steroïde.

Evenzo, als je je voorbereidt op een wedstrijd en geneigd bent spiermassa te verliezen op het podium, kan Anavar de betere keuze zijn, omdat het je grotere ‘pumps’ en vollere spieren kan geven.