Kun je veilig steroïden gebruiken? De waarheid

Kun je veilig steroïden gebruiken? De waarheid - Inzicht in risico's en voordelen

De voordelen en bijwerkingen van anabole steroïden zijn tegenwoordig goed gedocumenteerd.

Is er echter een middenweg waarbij iemand op een veilige manier steroïden kan gebruiken?

Ontdek hoe iemand het risico van het gebruik van steroïden kan vergroten of verkleinen door verschillende factoren onder controle te houden, gebaseerd op onze ervaring met het behandelen van duizenden bodybuilders met schadebeperkende praktijken.

Anavar is aanzienlijk hoger geprijsd dan Winstrol vanwege het feit dat het eerder werd gemonopoliseerd door Bio-Technology General Corp., wat leidde tot een prijsstijging van 1.200% op de markt.

100 x 20 mg Anavar-tabletten kosten ongeveer $230 op de zwarte markt.

Ter vergelijking: 100 x 25 mg Winstrol-tabletten kunnen slechts $90 kosten.

Er is altijd een risico bij het kopen van anabole steroïden op de zwarte markt; echter, het kan worden beweerd dat Anavar bijzonder risicovol is vanwege de hoge marktprijs.

Een veel voorkomende zwendel die we hebben gezien, is dat verkopers Oxandrolone (Anavar) verdunnen of vervangen door Methandrostenolone (Dianabol), de meest populaire orale steroïde, die voor een fractie van de prijs kan worden geproduceerd.

Bodybuilders moeten dus op hun hoede zijn voor goedkope Anavar-verkopers en de producten testen om te controleren of de werkzame stof daadwerkelijk Oxandrolone is.

Geschiktheid voor Vrouwen

We hebben gemerkt dat veel anabole steroïden virilisatiegerelateerde bijwerkingen veroorzaken bij vrouwen, en Winstrol valt ook in deze categorie.

Sommige vrouwelijke bodybuilders gebruiken Winstrol voor betere spierscherpte, vetverlies en spierbehoud tijdens het cutten; echter, ze ervaren vaak de volgende bijwerkingen:

  • Lagere stem
  • Vermindering van de borstgrootte
  • Vergrote clitoris
  • Haaruitval (op de hoofdhuid)
  • Haargroei (op het lichaam)
  • Groei van de adamsappel

Winstrol is dus geen geschikte keuze voor vrouwen die virilisatie willen vermijden.

Aan de andere kant is Anavar een populaire keuze onder vrouwen, vandaar de bijnaam ‘de meidensteroïde’. Dit betekent niet dat mannen het niet gebruiken, want we hebben veel mannen gezien, waaronder elite bodybuilders en powerlifters, die het gebruiken.

Anavar heeft een laag risico op virilisatie bij vrouwen wanneer het in verstandige cycli wordt ingenomen.

10 mg/dag Anavar, in cycli van 4-5 weken, zal zeer waarschijnlijk geen problemen veroorzaken met betrekking tot virilisatie.

Een meer voorkomende bijwerking die we hebben opgemerkt bij het gebruik van Anavar zijn menstruatieproblemen of amenorroe (het uitblijven van de menstruatie).

Als een vrouw vastbesloten is om Winstrol te gebruiken, maar virilisatie wil vermijden, hebben we gezien dat voorzichtige doseringen van 5 mg/dag, gedurende maximaal 8 weken, vrouwelijke patiënten ongemoeid laten.

Samenvatting

Winstrol versus Anavar: welke is beter? Het antwoord hangt af van je persoonlijke doelstellingen.

Als je slechts $100 hebt en bereid bent je gezondheid te riskeren om in de beste vorm te komen, kan Winstrol aantrekkelijker zijn (en wellicht de enige betaalbare optie).

Als je je echter zorgen maakt over je leverwaarden en op de veiligste manier wilt groeien, is Anavar de betere steroïde.

Evenzo, als je je voorbereidt op een wedstrijd en geneigd bent spiermassa te verliezen op het podium, kan Anavar de betere keuze zijn, omdat het je grotere ‘pumps’ en vollere spieren kan geven.

De fabrikant van een product kan ook van invloed zijn op de vraag of het veilig is om te gebruiken of niet.

Een farmaceutische steroïde, geproduceerd door wetenschappers in een gecertificeerd en gereguleerd laboratorium, is bijvoorbeeld veel veiliger dan een dealer die het product in zijn eigen keuken of kelder maakt.

Dit is de reden waarom farmaceutische steroïden een aanzienlijk hogere prijs op de zwarte markt halen, in vergelijking met een product van een ondergrondse laboratorium.

Minimaliseren van steroïde bijwerkingen

We hebben ontdekt dat het mogelijk is om steroïde bijwerkingen te behandelen en te minimaliseren door het gebruik van natuurlijke supplementen en medicijnen. Bijvoorbeeld, TUDCA (tauroursodeoxycholzuur) is een van nature voorkomend galzout dat als supplement kan worden ingenomen en waarvan is aangetoond dat het leverbeschadiging vermindert.

Daarom adviseren we bodybuilders om 500 mg/dag TUDCA in te nemen bij het gebruik van hepatotoxische orale steroïden zoals Winstrol, Dianabol en Anadrol, die doorgaans succesvol zijn in het verminderen van leverontsteking.

We hebben ook ontdekt dat bodybuilders die 4-6 g/dag visolie nemen, meestal hun HDL-waarden (goede cholesterol) verbeteren en het risico op een hartaanval verminderen. Onderzoek suggereert dat dit gunstig kan zijn voor gebruikers die lijden aan hoge bloeddruk, hoewel het niet effectief is bij mensen met een normale bloeddruk.

Minder ernstige bijwerkingen, zoals haaruitval en gynaecomastie, kunnen ook worden behandeld. Onze patiënten hebben met succes DHT-remmers zoals Finasteride gebruikt om ontstekingen van de hoofdhuid te verminderen.

Bodybuilders kunnen ook aromataseremmers (AI’s) en selectieve oestrogeenreceptormodulatoren (SERM’s) nemen om gynaecomastie te voorkomen. Gebruikers moeten echter voorzichtig zijn met het gebruik van AI’s, omdat we hebben ontdekt dat ze de omzetting van testosteron in oestrogeen verminderen, wat de bloeddruk kan verergeren.

SERM’s zijn in onze ervaring een meer geprefereerde optie om gynaecomastie te voorkomen, omdat ze de oestrogene activiteit specifiek in de borstklieren remmen in plaats van het totale oestrogeen in het lichaam te verminderen.

Lage testosteron na een kuur

Lage testosteronniveaus na een kuur kunnen ervoor zorgen dat mannen en vrouwen een verminderd welzijn, libido, energieniveau en seksuele functie ervaren. Daarom hebben bodybuilders door het toedienen van PCT (post-cycle therapie), meestal Clomid, Nolvadex en/of humaan choriongonadotrofine (hCG), hun natuurlijke testosteronproductie sneller hersteld onder onze zorg, waardoor dergelijke bijwerkingen worden verlicht.

Matiging versus Misbruik

Verschillende steroïden die zijn goedgekeurd door de FDA kunnen minimale bijwerkingen veroorzaken in klinische settings; echter, dezelfde steroïden gebruikt door bodybuilders kunnen leiden tot hartaanvallen of levercirrose.

Dit komt doordat steroïden, wanneer voorgeschreven, vaak in therapeutische doseringen en voor een bepaalde tijd worden ingenomen.

Bodybuilders kunnen echter vaak agressief zijn met hun doseringen en lange cycli draaien (sommige van onze patiënten hebben gemeld het hele jaar door steroïden te gebruiken).

De veiligheid van steroïden hangt dus ook af van of ze in gematigde en verstandige cycli worden ingenomen of dat ze worden misbruikt.

Als iemand van plan is om steroïden te gaan gebruiken, moet hij zich bewust zijn van de verslavende aard van deze middelen en begrijpen dat het stoppen ermee misschien niet zo eenvoudig is als gepland.

Genetische Factor

Sommige mensen zijn genetisch vatbaar voor hart-, nier- of leverziekten en zullen dus bijzonder kwetsbaar zijn voor steroïden.

Er zijn echter ook mensen die genetische fenomenen zijn, waarbij we zien dat, ongeacht hoeveel ze hun lichaam lijken te misbruiken met hoge doses steroïden, hun labresultaten gezond blijven met waarden binnen het normale bereik.

Dus 50 mg/dag Anadrol kan overmatig zijn voor de ene persoon, terwijl 100 mg/dag perfect verdragen kan worden door een ander.

Dit is de reden waarom regelmatige controles van vitaal belang zijn bij het gebruik van steroïden, zodat wij medische professionals kunnen analyseren hoe jouw lichaam reageert op elk middel.

Sterk begaafde genetische atleten

Mr. Olympia-deelnemers zijn een goed voorbeeld van atleten die genetisch in de prijzen zijn gevallen, niet alleen in hun vermogen om uitzonderlijke hoeveelheden spiermassa op te bouwen, maar ook in hun vermogen om grote hoeveelheden drugs te gebruiken zonder ziek te worden.

Dit betekent echter niet dat steroïde-gebruikende bodybuilders nooit ziek worden of overlijden, want helaas gebeurt dit wel.

Steroïden verkorten levensduur

Er is onderzoek dat suggereert dat anabole steroïden de levensduur van een persoon kunnen verkorten, en wij zijn het hiermee anekdotisch eens.

In een studie leefden muizen die gedurende 6 maanden anabole steroïden kregen significant korter dan onbehandelde muizen.

In een andere studie was de kans bij mannelijke steroïde gebruikers meer dan 3x groter dat ze na een periode van 7 jaar overleden dan bij niet-steroïde gebruikers.

Hoewel het aantal sterfgevallen relatief klein bleef (slechts 1,3% van de steroïde gebruikers overleed), beschouwen we een follow-upperiode van 7 jaar als kort.

Veel gebruikers leven lang met steroïden

Hoewel steroïden potentieel gevaarlijk zijn en er bewijs is voor een kortere levensverwachting, zijn er velen die steroïden nemen en toch lang leven.

Enkele voorbeelden van klassieke bodybuilders die vandaag nog in leven zijn: Arnold Schwarzenegger (74 jaar), Lou Ferrigno (70), Robbie Robinson (75), Frank Zane (79), Tom Platz (66) en Mike Katz (77).

Bovendien zijn Franco Columbu (78 jaar), Serge Nubret (72) en Dave Draper (79) overleden op oudere leeftijd.

Deze bodybuilders namen steroïden in een tijd waarin niemand hun veiligheid had vastgesteld. We hebben bodybuilders horen melden dat ze een handvol Dianabol-pillen innamen zonder hun dosering nauwkeurig bij te houden.

Vandaag de dag kunnen bodybuilders de risico’s verminderen door betere kennis van de verbindingen en zorgvuldig doseren.

Oudere ex-steroïdengebruikers zijn dus het levende bewijs dat sommigen steroïden op de lange termijn veilig kunnen gebruiken.

Medische Begeleiding

Het is niet alleen genetica die verklaart waarom de meeste IFBB-bodybuilders steroïden kunnen nemen en ongedeerd blijven. Dit komt doordat ze voortdurend worden gecontroleerd door enkele van de beste medische professionals.

Het vroegtijdig behandelen van hypertensie of verhoogde ALT/AST-enzymen kan het verschil maken tussen het redden van iemands leven.

De gemiddelde man kan mogelijk geen elite-artsen inhuren; echter, het regelmatig laten controleren van labresultaten is cruciaal en een verstandige investering voor langdurige gezondheid.

Let op: Onze kliniek kan je in contact brengen met artsen met uitgebreide kennis van anabole steroïden, zoals Dr. Touliatos, die betaalbare consulten biedt voor risicobeperking. Zie onze Over-pagina voor meer informatie.

Vervalste Steroïden

Omdat anabole steroïden illegaal zijn en niet voorgeschreven kunnen worden voor cosmetische doeleinden, is de enige optie voor bodybuilders om ze op de zwarte markt te kopen.

Uit één onderzoek bleek dat 37,5% van de “steroïden” op de zwarte markt andere stoffen bevatten dan op het label vermeld stond.

Sommige van deze verborgen ingrediënten kunnen gevaarlijk zijn, waardoor steroïde gebruikers risico lopen. In de meeste gevallen zullen dealers dure verbindingen zoals Anavar (Oxandrolon) vervangen door goedkopere zoals Dianabol (Methandrostenolon) om hun winstmarge te vergroten.

Daarom is het belangrijk dat gebruikers de stof testen voordat ze het innemen; anders weet je niet of de pil die je inneemt of de vloeistof die je injecteert echt is of veilig.

Juridische Implicaties

Zelfs als iemand steroïden gebruikt en in goede gezondheid verkeert, loop je door de illegaliteit van deze middelen het risico in de gevangenis te belanden.

In de VS kan het bezit van anabole steroïden resulteren in een minimale boete van $1.000 en een jaar gevangenisstraf (bij een eerste overtreding).

Als je betrapt wordt op de verkoop van steroïden, is de maximale boete $250.000 en vijf jaar gevangenisstraf.

Bij herhaalde overtredingen verdubbelen de boetes en gevangenisstraffen.

Anabole steroïden zijn dus nooit 100% veilig in termen van het vermijden van de gevangenis of een strafblad.