Top 15 Voordelen van Anabole Steroïden

Top 15 Voordelen van Anabole Steroïden - Voor spieropbouw en prestatieverbetering

De algemene bevolking is zich bewust van de risico’s die anabole steroïden met zich meebrengen, met de media die regelmatig schrijnende verhalen melden over mannen en vrouwen die PED’s (prestaties- en herstelbevorderende middelen) misbruiken.

Ondanks de wijdverspreide associaties die AAS (anabole-androgene steroïden) koppelen aan ernstige ziekten of overlijden, gebruiken tot wel 1 miljoen Britten ze nog steeds voor cosmetische doeleinden.

Dus rijst de vraag: waarom nemen zoveel mannen en vrouwen nog steeds anabole steroïden? En waarom worden ze zo vaak voorgeschreven als medicijn? Ontdek hieronder alles wat je moet weten.

15 Voordelen van Anabole Steroïden

Uitzonderlijke Spiergroei

Anabole steroïden zijn uiterst succesvol in het bevorderen van spiermassa bij patiënten met cachexie (spierafbraak). De anabolische werking van steroïden komt voort uit hun vermogen om de eiwitsynthese en stikstofretentie in spiercellen dramatisch te verhogen.

Nadat de opmerkelijke effecten van steroïden in de geneeskunde bekend werden, begonnen bodybuilders ze snel te gebruiken om hun lichaamssamenstelling te verbeteren. We hebben gezien dat regelmatige steroïdecycli 50+ pond spierweefsel kunnen toevoegen wanneer ze in bodybuilding-doseringen worden ingenomen (in plaats van therapeutische).

Bodybuilders hebben deze medicinale hulp in wezen voor cosmetische doeleinden benut, wat het verschil is tussen legale en illegale toepassing van deze middelen. Aangezien bodybuilders nu geen steroïden meer mogen gebruiken voor spieropbouw, kopen ze ze in plaats daarvan op de zwarte markt.

Verbeterde Vetverbranding

Alle anabole steroïden zijn vormen van exogeen testosteron en stimuleren zo lipolyse (vetverlies). We hebben ontdekt dat sterk androgeen steroïden (zoals Trenbolon en Testosteron) meer uitgesproken vetverbrandende eigenschappen bezitten vanwege de potentie van androgeenreceptoren op de vermindering van vetweefsel.

Anabole steroïden verbranden doorgaans subcutaan vet terwijl ze visceraal vet verhogen. Subcutaan vet is het vet dat je extern kunt zien, terwijl visceraal vet het vet is dat je buikorganen omringt.

Een bodybuilder met lage niveaus van subcutaan vet en hoog visceraal vet kan nog steeds een opgeblazen of uitstekende buik hebben (ook wel een steroïdbuik genoemd).

Anavar is echter een uitzondering op deze regel, omdat het zowel visceraal als subcutaan vet vermindert en gebruikers in staat stelt een slanker taille te behouden.

We vinden Anavar beter in het verbranden van vetreserves vergeleken met andere AAS vanwege het stimulerende effect op T3-niveaus, een hormoon dat opmerkelijke effecten heeft op metabolisme, thermogenese en lipolyse.

Krachttoename

Enorme verhogingen in spierkracht zijn gebruikelijk met anabole steroïden, vooral met bulkingverbindingen. Dit komt door:

Een meer anabole hormonale omgeving (hoge serumtestosteron)

  • Verhoogde spierglycogeen
  • Verhoogde ATP-productie
  • Meer spiermassa (en algemene gewichtstoename)

Een veelvoorkomend scenario is dat natuurlijke bodybuilders een krachtplateau bereiken en vervolgens 50 pond toevoegen aan samengestelde lifts na hun eerste steroïdecylus.

Elite powerlifters en strongmen nemen ook krachtige AAS om hun spierkracht te maximaliseren. Sommige van de krachtigste anabole steroïden voor kracht zijn Anadrol, Superdrol, Trenbolon, Dianabol en Testosteron, gebaseerd op de stacks van onze patiënten (die deelnemen aan strongman-wedstrijden).

Voor bodybuilders die spiergroei boven kracht stellen, kan het nuttig zijn om niet zo zwaar te tillen als mogelijk tijdens het gebruik van krachtige steroïden. Dit komt omdat we snelle krachttoenames hebben gezien, wat het risico op blessures vergroot, met spieren en ligamenten die niet gewend zijn aan plotselinge gewichtstoename en zwaardere prikkels.

Bodybuilders in onze kliniek hebben gescheurde spieren of hernia’s ervaren, soms met de noodzaak van een operatie. Het langzaam verhogen van het gewicht tijdens elke sessie zal het risico op blessures aanzienlijk verminderen, wat meer tijd geeft voor het lichaam om zich aan te passen aan snelle fysiologische veranderingen.

Versnelde Herstel

Anabole steroïden verminderen de hersteltijd aanzienlijk, versnellen de genezing bij patiënten met trauma en brandwonden. Atleten en bodybuilders gebruiken nu steroïden om met hogere intensiteit en voor langere duur te trainen, wat de prestaties en lichaamssamenstelling verbetert.

Bodybuilders uit het gouden tijdperk maakten hier bijzonder gebruik van, door dagelijks meerdere uren te trainen en aanzienlijke spierhypertrofie (grootte) te produceren. Steroïden bevorderen herstel door hun stimulatie van IGF-1-niveaus, een krachtig wondhelende agent.

FDA-Goedgekeurd

Anabole steroïden zijn illegaal voor cosmetisch gebruik in de meeste landen, waaronder de VS en het VK; echter, enkele zijn FDA-goedgekeurd op receptbasis. Verbindingen zoals Testosteron, Anavar en Deca Durabolin worden voorgeschreven door artsen voor osteoporose, cachexie en hypogonadisme.

Dit geeft aan dat er een element van veiligheid is bij het gebruik van dergelijke verbindingen, met klinische onderzoeken die minimale bijwerkingen tonen bij gebruik in therapeutische doseringen. Anecdotisch hebben onze tests ook lage niveaus van toxiciteit aangetoond.

Dit betekent echter niet dat alle anabole steroïden veilig zijn, vooral niet als ze illegaal op de zwarte markt worden gekocht, waar producten vaak vervalst zijn. Bodybuilders misbruiken ook steroïden, nemen overmatige doseringen zonder toezicht van een arts.

Verbeterde Uithoudingsvermogen

Alle anabole steroïden hebben de mogelijkheid om het spieruithoudingsvermogen te verhogen door een toename van de productie van rode bloedcellen. We hebben echter gezien dat sommige anabole steroïden de cardiovasculaire prestaties kunnen compromitteren door aanzienlijke hoeveelheden waterretentie, wat het bloed viskeuzer maakt en dus de bloedstroom belemmert.

De beste anabole steroïden voor uithoudingsvermogen zijn doorgaans verbindingen die geen verwoestende effecten op cholesterol hebben, waardoor cardiovasculaire belasting wordt geminimaliseerd.

Ook veroorzaken ze geen merkbare hoeveelheden waterophoping, waardoor overmatige gewichtstoename wordt verminderd en de optimale bloedviscositeit wordt gehandhaafd. Voorbeelden van steroïden die atleten gebruiken voor optimaal uithoudingsvermogen, volgens onze ervaring, zijn:

  • Testosteron
  • Turinabol
  • Winstrol
  • Anavar
    Verschillende MMA-vechters, sprinters, honkballers, Olympische atleten en anderen hebben de bovenstaande stoffen in hun systemen aangetroffen.

Verbeterd Zelfvertrouwen

Anabole steroïden kunnen verslavend zijn voor veel gebruikers, en dit is niet alleen vanwege hun fysiologische voordelen. Een persoon zal meer alfa-mannelijk gedrag vertonen op anabole steroïden door hogere testosteronniveaus, wat het zelfvertrouwen, succes, motivatie en dominantie verhoogt.

We hebben gevonden dat Testosteron een diepgaande invloed heeft op het welzijn, waarbij hoge niveaus dopamine verhogen (een neurotransmitter die je gelukkig doet voelen). Dergelijke fysiologische veranderingen in hormonen en hersenchemie kunnen ook de kansen vergroten dat een man een vriendin krijgt.

De duurzaamheid van dergelijke relaties kan echter ook afhangen van haar mening over steroïden. Dit verbeterde alfa-mannelijke voordeel kan kortstondig zijn, omdat steroïden een tijdelijke invloed hebben op testosteronniveaus, deze aanvankelijk verhogen maar endogene niveaus verlagen na de kuur.

Betaalbaar

Veel anabole steroïden zijn redelijk geprijsd en betaalbaar voor de meeste mensen. Dit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor iemand die al een aanzienlijk bedrag uitgeeft aan natuurlijke supplementen, zoals eiwitpoeder, BCAA’s, pre-workout, enz.

Tenzij iemand regelmatig dure verbindingen wil nemen, zoals HGH, Anavar, Primobolan of Testosteron Undecanoaat, zullen steroïden waarschijnlijk geen grote impact hebben op iemands bankrekening, vooral als er voldoende tijd wordt genomen tussen cycli en geen mega-doseringen worden genomen.

Baardgroei

Een minder bekend voordeel van anabole steroïden is baardgroei

Een minder bekend voordeel van anabole steroïden is haargroei in de baard. Androgene steroïden bevatten hoge niveaus van het enzym 5α-reductase, dat verantwoordelijk is voor de omzetting van testosteron in DHT (dihydrotestosteron).

Dit kan leiden tot dunner wordend haar (of haarverlies) op de hoofdhuid, maar groei op andere delen van het lichaam.

In onze ervaring is het daarom gebruikelijk dat steroïdengebruikers een vollere en dikkere baard krijgen door hogere niveaus van DHT.

Dit hormonale effect is de reden waarom veel mannen met volle baarden ook stereotypisch kaal zijn (door de dominantie van DHT). Het omgekeerde is ook waar: mannen met dik haar hebben vaak moeite om goed gevormde baarden te laten groeien.

Verbeterde Cognitieve Prestaties

Op basis van onze tests verbeteren hogere testosteronniveaus de cognitieve functie bij mannen, waarbij geheugen en mentale prestaties worden verbeterd. Medische studies tonen ook een verband aan tussen androgeentekort en verminderde cognitieve functie.

We zien dus dat helderheid van denken, intelligentie en geheugen positief worden beïnvloed door anabole steroïden, althans op korte termijn.

Als echter hoge doseringen steroïden langdurig worden gebruikt, kunnen gebruikers een verminderde cognitieve prestatie ervaren, vooral met betrekking tot visueel-ruimtelijk geheugen. Als gevolg van dergelijk onderzoek zijn er nu verbanden die agressief gebruik van anabole steroïden associëren met dementie.

Verbeterde Vaatontwikkeling

Verbeterde vasculariteit

Het hebben van zichtbare aderen is wenselijk voor veel bodybuilders, omdat het zorgt voor een meer gescheurde en indrukwekkende fysiek.

Anabole steroïden verhogen de vaattekening op verschillende manieren:

We hebben ontdekt dat steroïden de collageenproductie verminderen, waardoor de huid dunner wordt. Als gevolg hiervan is er minder epidermis die de aderen bedekt, waardoor ze dichter bij het huidoppervlak komen te liggen.

Dit is ook de reden waarom oudere bodybuilders doorgaans meer zichtbaar gevaccineerd zijn, omdat de collageensynthese van nature afneemt naarmate een persoon ouder wordt.

Anabole steroïden verbeteren ook de vaattekening door een vermindering van subcutaan vet, wat waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak is waarom veel bodybuilders hun aderen niet zien (vooral in het zogenaamde “off-season”).

Steroïden verhogen ook de productie van rode bloedcellen, verbeteren de bloedstroom naar de spieren en bevorderen de vaattekening.

Bepaalde steroïden kunnen ook als diuretica werken door extracellulair water af te voeren dat zich rond de buitenkant van de spiercel verzamelt.

Dit vocht kan de spierdefinitie en vaattekening verbergen; door het uit te spoelen kunnen de spieren er droger en geaderder uitzien. In onze ervaring zijn Anavar, Winstrol en Trenbolone steroïden met diuretische effecten.


Zichtbare Aders

Het hebben van zichtbare aders is wenselijk voor veel bodybuilders, omdat het een meer gesculpteerd en indrukwekkend uiterlijk creëert.

Anabole steroïden verhogen de vascualariteit op verschillende manieren:

We hebben ontdekt dat steroïden de collageenproductie verminderen, waardoor de huid dunner wordt. Als gevolg hiervan is er minder epidermis die de aderen bedekt, waardoor ze dichter bij het huidoppervlak komen te liggen.

Dit is ook de reden waarom oudere bodybuilders doorgaans meer vascualariteit vertonen, omdat de collageensynthese natuurlijk afneemt naarmate iemand ouder wordt.

Anabole steroïden verbeteren ook de vascualariteit door een vermindering van het subcutane vet, wat wellicht de belangrijkste oorzaak is waarom veel bodybuilders hun aderen niet zien (vooral in het off-season).

Steroïden verhogen ook de productie van rode bloedcellen, verbeteren de bloedstroom naar de spieren en bevorderen de vascualariteit.

Bepaalde steroïden kunnen ook als diuretica werken, door extracellulair water uit te scheiden dat zich rond de buitenkant van de spiercel verzamelt. Dergelijke vloeistof kan de spierdefinitie en vascualariteit verhullen; door deze vloeistof af te voeren, kunnen de spieren er droger en vascualer uitzien. Dergelijke steroïden met diuretische effecten zijn naar onze ervaring Anavar, Winstrol en Trenbolone.

Sterke Kaak

Steroïden zullen mannelijke gelaatskenmerken versterken, zoals het versterken van de kaaklijn en het maken van de ogen meer hoekig. Helaas hebben we dit ook gezien bij vrouwelijke patiënten (bij het gebruik van viriliserende steroïden).

HGH kan de kaakgrootte verder vergroten via acromegalie en tegelijkertijd de grootte van de schedel, voeten, neus en handen vergroten.

Diuretische Effecten

Sommige anabole steroïden hebben diuretische effecten door een gebrek aan aromatase-activiteit (omzetting van testosteron in oestrogeen). Dit kan leiden tot een droog uiterlijk met meer zichtbare spierstriaties en definitie.

Dit komt vooral voor bij cuttingsteroïden, wat leidt tot een gescheurd uiterlijk bij gebruikers die al slank zijn.

Lage waterniveaus zijn bijzonder nuttig bij de voorbereiding op een wedstrijd. Bodybuilders onder onze zorg hebben steroïden zoals Proviron, Trenbolone, Anavar en Winstrol gebruikt om zoveel mogelijk vloeistof uit te spoelen.

Andere steroïden met hoge aromatase-activiteit kunnen vochtretentie veroorzaken, wat leidt tot een opgeblazen gevoel en een glad uiterlijk van de spieren. Dianabol en Anadrol zijn twee voorbeelden van dergelijke ‘natte’ verbindingen.

Constante Pomp

Steroïdengebruikers melden vaak extreme pompen in de sportschool tijdens het trainen, waarbij de beroemde scène van Arnold Schwarzenegger in Pumping Iron in gedachten komt.

Steroïde pompen kunnen zelfs pijnlijk zijn, vooral in de regio van de latissimus dorsi (rug) bij het deadliften. Onze patiënten hebben dit gevoel als ondraaglijk ervaren, wat hen dwong om hun trainingen te verkorten.

Steroïdengebruikers kunnen echter ook een merkbare pomp buiten de sportschool behouden door hogere niveaus van bloedvolume, glycogeen en intracellulair water in de spiercel.

Permanente Effecten op Spiernuclei

Er is een gangbare opvatting in bodybuilding dat wanneer iemand stopt met steroïden en natuurlijk traint, ze hun gains zullen verliezen.

Echter, we hebben ontdekt dat anabole steroïden een permanent effect hebben op spiernuclei, wat betekent dat voormalige steroïdengebruikers mogelijk hun omvang kunnen behouden wanneer ze later als natuurlijk persoon trainen.

Daarom is de veelvoorkomende deflatie die mensen bij voormalige steroïdengebruikers observeren vaak te wijten aan een gebrek aan gewichtstraining in plaats van het ontbreken van AAS.

Lee Priest, een voormalige Mr. Olympia-
Top 15 Voordelen van Anabole Steroïden

Lee Priest, een voormalige Mr. Olympia-professional, is een goed voorbeeld van een bodybuilder die spiermassa behoudt ondanks het feit dat hij momenteel geen anabole steroïden gebruikt.

Lee heeft echter regelmatig blijven trainen naarmate hij ouder werd, waardoor hij profiteert van de extra spiernuclei die hij heeft opgebouwd door exogene steroïden.

FAQ


Doen de Voordelen van Anabole Steroïden op tegen de Negatieve Effecten?

Dit hangt vaak af van de persoon. Bijvoorbeeld, als iemand genetisch vatbaar is voor hart- of leverziekten, zou het gebruik van anabole steroïden op de lange termijn een zeer hoog risico met zich meebrengen op basis van onze ervaring.

Daarnaast hebben verschillende steroïden verschillende belonings-/risicoverhoudingen; zo kan een steroïde zoals Anadrol een hoog risico hebben wat betreft bijwerkingen. Mildere verbindingen (zoals Anavar) vormen minder veiligheidszorgen.

Het kan ook afhangen van de persoon, aangezien iemand misschien een kortere levensduur accepteert om de Mr. Olympia-competitie te winnen. Voor hen wegen de voordelen op tegen de mogelijke gevolgen die AAS later kan veroorzaken.

Wat Zijn de Bijwerkingen van Steroïden?

Dit is afhankelijk van de verbinding; echter, de belangrijkste bijwerkingen van steroïden die wij vaak zien zijn:

  • Hypogonadisme (lage testosteronspiegel)
  • Hoge bloeddruk
  • Haaraanval (op de hoofdhuid)
  • Acne
  • Vette huid
  • Hepatotoxiciteit (leverbeschadiging)
  • Gynecomastie
  • Testiculaire atrofie
  • Onvruchtbaarheid
  • Depressie
  • Angst
  • Verhoogde agressie
  • Insomnia

Deze bijwerkingen zijn niet van toepassing op alle anabole steroïden of alle gebruikers, aangezien genetica vaak de bijwerkingen (en de ernst ervan) zal bepalen. Hoge doseringen en buitensporige cycli zullen eventuele nadelige reacties verergeren.

Samenvatting

De voordelen van anabole steroïden zijn onmiskenbaar indrukwekkend met betrekking tot lichaamscompositie en mentaal welzijn. Het is echter belangrijk op te merken dat deze positieve effecten vaak van korte duur zijn, met een tegenovergesteld effect dat optreedt na de kuur.

Onze lezers moeten zich ook bewust zijn van de potentiële gevaren van het gebruik van steroïden, vooral wanneer dit niet onder toezicht van een arts gebeurt en wanneer underground labproducten worden gebruikt.

Anabolenhuis.com toont steroïden en prestatiebevorderende supplementen zoals Sustanon, Trenbolon en Anavar, gericht op spiergroei en prestatieverbetering