3 Beste injecteerbare steroïden

3 Beste injecteerbare steroïden - Voor maximale spiergroei en prestaties

In de wereld van anabole-androgene steroïden (AAS) hebben bodybuilders de keuze tussen het nemen van orale of injecteerbare steroïden.

Een steroïdegebruiker past, naar onze ervaring, meestal in een van de volgende drie categorieën:

  • Neemt alleen pillen, vaak uit angst voor injecties.
  • Gebruikt alleen injecteerbare middelen, omdat deze op de lange termijn als veiliger worden beschouwd.
  • Gebruikt een combinatie van beide, omdat hij gelooft dat elk zijn voor- en nadelen heeft.

Orale steroïden zijn een handige toedieningsmethode, maar ze zijn ook c-17 alfa-alkylerend, wat leidt tot hepatotoxische effecten.

Bijgevolg zien we regelmatig dat orale steroïden een destructief effect hebben op de lever- en hartgezondheid. Dit komt door een stimulerend effect op het enzym hepatische lipase in de lever, wat aanzienlijke veranderingen in cholesterolwaarden veroorzaakt.

Injecteerbare steroïden daarentegen worden niet als hepatotoxisch beschouwd, omdat ze via intramusculaire injectie direct in de bloedbaan terechtkomen en zo de lever omzeilen.

Daardoor kunnen injecteerbare steroïden langere tijd worden gebruikt (tot 12 weken). Orale steroïden worden echter alleen in korte cycli ingenomen vanwege verhoogde ALT- (alanine-aminotransferase) en AST- (aspartaat-aminotransferase) leverenzymen, wat wijst op leverstress.

Hieronder staan de 3 beste injecteerbare steroïden die we tegenwoordig door bodybuilders zien worden gebruikt om spieren op te bouwen en vet te verbranden.

Testosteron

Testosteron is een bulking-injecteerbare steroïde die vaak wordt gebruikt in beginnende cycli om gebruikers aanzienlijk volume en massa te laten winnen.

Echter, testosteron heeft ook vetverbrandende effecten (vanwege het hoge niveau van androgeniciteit), wat zorgt voor een vermindering van vetweefsel.

Het kan dus ook worden gebruikt als een cutting-steroïde, waarbij bodybuilders hun zwaar verdiende spiermassa behouden en vetverlies bevorderen.

Wij hebben gezien dat een eerste testosteronkuur 20-30 pond aan droge spiermassa kan toevoegen aan gebruikers, zelfs bij conservatieve doseringen.

Op basis van onze tests is testosteron de veiligste anabole steroïde vanuit een cardiologisch perspectief, omdat het alleen milde veranderingen in cholesterol en bloedlipiden veroorzaakt.

Verschillende testosteronesters worden gebruikt, zoals:

  • Testosteron suspensie
  • Testosteron propionaat
  • Testosteron enanthaat
  • Testosteron cypionaat
  • Testosteron decanoaat
  • Testosteron isocaproaat
  • Testosteron fenylpropionaat

De meest populaire vormen van testosteron die door onze patiënten worden gebruikt, zijn cypionaat en enanthaat, vanwege hun langere esterstructuur en het gemak van injecties (wat minimale ongemakken of pijn veroorzaakt). Bij deze twee esters zijn injecties slechts één of twee keer per week nodig, wat leidt tot langzame en gestage winst.

Andere vormen van testosteron kunnen een sneller effect hebben, zoals suspensie (pure testosteron in een olie-oplossing). Echter, suspensie-injecties zijn tweemaal per dag nodig, en we hebben gemerkt dat ze pijnlijk kunnen zijn vanwege de grotere, niet-gemicroniseerde kristallen.

Gebruikers die snelle resultaten van testosteron willen maar niet vaak willen injecteren, kunnen Sustanon 250 gebruiken.

Sustanon 250 bevat een mix van snel- en traagwerkende esters, waardoor gebruikers snel resultaten ervaren die aanhouden tot in de latere fases van een kuur. We hebben gemerkt dat 1-2 Sustanon 250-injecties per week nodig zijn om piekwaarden van serumtestosteron te behouden.

Bijwerkingen van Testosteron

Testosteron is de best verdragen steroïde die beschikbaar is en wordt routinematig voorgeschreven als medicijn voor mannen, bekend als testosteronvervangende therapie (TRT).

We hebben echter de volgende bijwerkingen van testosteron waargenomen:

  • Vochtretentie
  • Gynaecomastie
  • Mannelijke kaalheid (MPB)
  • Vergrote prostaat
  • Acne
  • Onderdrukte testosteronproductie (hypogonadisme)

Testosteron veroorzaakt aromatisering, waarbij hoge niveaus van testosteron worden omgezet in oestrogeen. Dit kan leiden tot vochtretentie, wat zorgt voor een opgeblazen of glad uiterlijk van de spieren.

Dit is niet optimaal voor cutting-cycli, vandaar dat testosteron voornamelijk wordt gebruikt als off-season bulking-steroïde. Als gebruikers testosteron willen gebruiken tijdens een cutting-kuur, maar met minimale vochtretentie, kan een anti-oestrogeen zoals anastrozol of letrozol worden genomen.

We hebben echter gezien dat door het verminderen van vochtretentie door het verlagen van oestrogeen, HDL-cholesterol verder daalt, wat leidt tot een verhoogde bloeddruk.

Anti-oestrogenen kunnen ook voorkomen dat gynaecomastie (gyno) optreedt bij testosterongebruik, wat in wezen borstweefselgroei is in de borstklieren, veroorzaakt door hoge niveaus van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen.

Een SERM zoals tamoxifen (Nolvadex) kan een betere keuze zijn dan een AI, omdat SERMs een minder negatief effect hebben op de bloeddruk (1).

De androgenische effecten van testosteron worden veroorzaakt door het 5α-reductase-enzym (dat testosteron omzet in DHT), wat betekent dat gebruikers meer haaruitval, dunner wordend of terugtrekkend haar op de hoofdhuid kunnen ervaren.

Dit komt doordat DHT ontstekingen veroorzaakt en daardoor de haarzakjes beschadigt. We hebben ook patiënten gehad die meer moeite hadden met urineren (prostaathyperplasie).

5α-reductase-remmers kunnen de prostaat met 20-30% verkleinen; echter, verminderde vetverbranding en spiergroei kunnen ook optreden, aangezien DHT een zeer anabool hormoon is.

Vette huid of acne vulgaris is mogelijk bij testosteron vanwege overstimulatie van de talgklieren, wat vaak leidt tot verstopte poriën door een overmaat aan talg.

Testosteron, net als andere anabole steroïden, heeft een tijdelijk effect op testosteronniveaus. De niveaus zullen korte tijd pieken, maar vervolgens crashen na de kuur.

Dit komt doordat de hypofyse aangeeft aan de testikels om de testosteronproductie te stoppen als een zelfverdedigingsmechanisme om de homeostase te behouden en de nadelige effecten van aanzienlijke hoeveelheden geïnjecteerde exogene testosteron te compenseren.

Trenbolon

Trenbolon is een zeer krachtige injecteerbare steroïde, waarbij enanthaat en acetaat de twee veelgebruikte esters zijn onder bodybuilders.

Wij hebben ervaren dat trenbolon de krachtigste anabole steroïde op de markt is, bekend om zijn snelle resultaten (bij acetaat) en uitzonderlijke vermogen om de lichaamssamenstelling te transformeren.

Trenbolon kan zowel als bulking- als cutting-steroïde worden gebruikt vanwege de sterke androgenische en anabole eigenschappen.

De anabole en androgenische waarden van trenbolon zijn 500 (5x hoger dan testosteron).

Op basis van onze ervaringen betekent dit niet dat trenbolon 5x meer spier opbouwt dan testosteron; echter, het wordt wel beschouwd als de beste steroïde voor het bevorderen van droge spiermassa.

Het kan ook de krachtigste vetverbrandende verbinding zijn, met weinig AAS die kunnen concurreren met zijn androgenische en thermogene eigenschappen.

Gewichtstoename kan minder dramatisch zijn op trenbolon (ondanks het opmerkelijke vermogen om spiermassa op te bouwen) vanwege de gelijktijdige vetverbrandende effecten. Trenbolon kan ook zorgen voor verlies van vocht tijdens de kuur door remming van het aromatase-enzym.

Zo droogt trenbolon het lichaam uit, waardoor meer zichtbare vaatstructuur en spierstriaties ontstaan.

We zien vaak dat trenbolon zorgt voor opvallende spierhypertrofie (toename in omvang) in de trapezius en deltoïden, omdat deze spieren meer androgeenreceptoren bevatten en dus gevoeliger zijn voor groei.

Bijwerkingen van Trenbolon

Trenbolon is een van de zwaarste anabole steroïden, in termen van cardiovasculaire toxiciteit.

Trenbolon levert geen grote leverproblemen op, aangezien het een injecteerbare verbinding is en niet c-17 alfa-gealkyleerd.

Echter, trenbolon heeft schadelijke effecten op cholesterolwaarden, wat heeft geleid tot hartvergroting bij verschillende van onze patiënten en het risico op hartaandoeningen aanzienlijk verhoogt.

LDL-niveaus schieten doorgaans omhoog en HDL-niveaus dalen drastisch, wat leidt tot plaque-opbouw in de slagaders (atherosclerose).

Trenbolon aromatiseert niet, dus vochtretentie en oestrogeen-geïnduceerde gynaecomastie zijn geen problemen.

Echter, trenbolon verhoogt progesteron, een ander vrouwelijk geslachtshormoon, wat ook kan leiden tot gynaecomastie.

Interessant genoeg hebben we ontdekt dat anti-oestrogeenmedicijnen, zoals anastrozol, effectief zijn in het verminderen van progesteronproductie.

We hebben gezien dat SERMs (zoals tamoxifen) de progesteronwaarden verder verhogen en dus moeten worden vermeden.

Androgenische bijwerkingen zoals haaruitval (androgenetische alopecia), cystische acne en prostaatvergroting kunnen optreden bij het gebruik van trenbolon. Dit komt door verhoogde DHT-niveaus, die schade aan de haarzakjes veroorzaken.

Trenbolon zal ook de productie van talg verhogen, waardoor grote hoeveelheden van deze wasachtige substantie zich ophopen op de huid. Overmatige talg kan de poriën verstoppen, vergelijkbaar met hoe een teveel aan vochtinbrengende crème ook kan leiden tot een vette huid en puistjes.

We hebben gezien dat trenbolon paranoia en angst veroorzaakt bij gevoelige gebruikers door stimulatie van het centrale zenuwstelsel, waardoor het lichaam in de vecht-of-vluchtmodus terechtkomt. Dit opwekkende effect, veroorzaakt door een verhoogde adrenalineproductie, kan ook leiden tot slapeloosheid.

Een manier waarop we onze patiënten hebben geholpen om angst te verminderen (en het CZS te kalmeren) is door de inname van l-tryptofaan te verhogen. L-tryptofaan is een essentieel aminozuur, wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan produceren en dus via de voeding moet worden ingenomen.

Bodybuilders kunnen profiteren van de kalmerende eigenschappen van l-tryptofaan door meer van de volgende voedingsmiddelen te consumeren:

  • Volle melk (183 mg/1 kop)
  • Ingeblikte tonijn (472mg/ounce)
  • Kalkoen: wit vlees (410mg/pound)

L-tryptofaan is de reden waarom zoveel mensen na het kerstdiner een middagdutje nodig hebben.

Trenbolon zal ook extreme testosterononderdrukking veroorzaken na de kuur, wat leidt tot aanzienlijke psychologische en fysiologische effecten. Onze patiënten hebben gerapporteerd over lage energie, depressie en verminderd zelfvertrouwen.

Dergelijke nadelige effecten kunnen enkele maanden aanhouden; echter, met een agressieve PCT kunnen ze slechts enkele weken duren.

Deca Durabolin

Deca Durabolin (nandrolon) is een langzaam werkende anabole steroïde (met langere esters) die zorgt voor significante maar geleidelijke toename in grootte en massa.

Deca Durabolin wordt meestal gebruikt in bulkingcycli vanwege de anabole effecten en het gebrek aan androgeniteit.

Daarom vinden we vetverlies niet opvallend bij Deca Durabolin vanwege de afname van CPTI (carnitine palmitoyltransferase I) expressie, wat de vetstofwisseling remt.

Deca Durabolin werd veel gebruikt door klassieke bodybuilders in de jaren 1960 en 1970, wat hen hielp om tijdens het laagseizoen aan te komen en hun rivalen te overtreffen. Arnold Schwarzenegger en andere bodybuilders in de Hall of Fame combineerden Deca Durabolin vaak met Dianabol en Primobolan.

Bijwerkingen van Deca Durabolin

Deca Durabolin is volgens onze ervaring een van de mildste anabole steroïden, vandaar dat het is goedgekeurd door de FDA en veel wordt gebruikt in de geneeskunde (vergelijkbaar met testosteron).

Deca Durabolin heeft in onze tests geen schadelijke invloed op de leverfunctie, en veroorzaakt geen merkbare stijgingen van de ALT- en AST-enzymen.

Het heeft geen significante invloed op de cardiovasculaire gezondheid, hoewel LDL/HDL-waarden wel veranderen, wat voor de meeste gebruikers resulteert in een lichte verhoging van de bloeddruk.

Deca Durabolin wordt echter vaak gestapeld met andere toxische steroïden, wat de impact op de bloedlipiden kan verergeren.

Het gebrek aan androgeniteit van Deca Durabolin komt door de afname van dihydronandrolon (DHN) in plaats van dihydrotestosteron (DHT). Het voordeel van minder DHN is minder haaruitval, acne en vergroting van de prostaat.

Het grootste nadeel van minder androgenische eigenschappen is echter een afname van de seksuele gezondheid.

Dit komt door een afname van stikstofmonoxide, een molecuul dat vaatverwijding bevordert en de bloedtoevoer naar de penis stimuleert. Hierdoor kunnen Deca Durabolin-gebruikers te maken krijgen met impotentie (erectiele disfunctie), ook wel bekend als ‘Deca dick’ (5).

We hebben ontdekt dat een verhoging van prolactineniveaus ook ED kan verergeren, vanwege een verminderd libido en opwinding.

We hebben succes gehad met het tegengaan van hoge prolactineniveaus bij Deca Durabolin-gebruik door het innemen van cabergoline, een dopamine-receptoragonist die een remmend effect heeft op prolactine en direct de lactotrope cellen in de hypofyse aanpakt (6).

Om deze reden wordt Deca Durabolin zelden alleen gebruikt in een solokuur; in plaats daarvan wordt het gestapeld met meer androgenische bulkingsteroïden (zoals Anadrol, Testosteron of Dianabol) om de stikstofmonoxide op peil te houden en een optimale seksuele functie te behouden.

We zien vaak dat Deca Durabolin de endogene testosteronspiegels onderdrukt, wat leidt tot symptomen van lage testosteron en de noodzaak van een PCT om dit mannelijk hormoon weer op normale niveaus te brengen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste injecteerbare steroïden voor cutting?

Trenbolon, Winstrol Depot, Primobolan en Masteron zijn naar onze ervaring de beste injecteerbare steroïden voor cutting.

Al deze verbindingen hebben aanzienlijke vetverbrandende eigenschappen zonder noemenswaardige niveaus van aromatisering, wat de spierdefinitie en vaatstructuur verbetert.

Testosteron is ook een effectieve cutting-agent; echter, vochtretentie kan optreden (tenzij een anti-oestrogeen wordt ingenomen).

De beste injecteerbare steroïdecycli

Voor bodybuilders die alleen injecteerbare steroïden willen gebruiken, zijn hier enkele van de beste injecteerbare cycli (hieronder).

Testosteron-alleen kuur.

WeekTestosteron
1200 mg
2400 mg
3400 mg
4400 mg
5400 mg
6500 mg
7500 mg
8500 mg
9500 mg
10200 mg

Deze doseringen zijn afgestemd op gevorderde steroïde gebruikers. Beginners die testosteron willen gebruiken in een kuur, kunnen doseringen tot 350 mg gedurende 7 weken aanhouden.

De meest populaire testosteronesters zijn cypionaat en enanthaat, vanwege hun geleidelijke afgifte en het feit dat er minder vaak injecties nodig zijn.

We zouden dit aanraden als de veiligste steroïde kuur. Wij zijn voorstanders van het alleen nemen van testosteron (als er een tekort is) en het vermijden van andere AAS (anabole steroïden) voor het verminderen van schade.

Testosteron en Deca Durabolin Kuur

WeekTestosteronDeca Durabolin
1600 mg300 mg
2600 mg300 mg
3600 mg300 mg
4600 mg300 mg
5600 mg300 mg
6600 mg300 mg
7600 mg300 mg
8600 mg300 mg
9600 mg300 mg
10600 mg300 mg

Deze stack is ook afgestemd op gevorderde steroïde gebruikers, waarbij hogere doseringen testosteron worden gebruikt.

Trenbolon-Only Kuur

Opmerking: Trenbolon-cycli moeten alleen worden overwogen door gevorderde steroïde gebruikers vanwege de sterke en schadelijke effecten ervan.

WeekTrenbolon
1150 mg
2150 mg
3150 mg
4150 mg
5150 mg
6150 mg
7150 mg
8150 mg
9150 mg
10150 mg

Kuur van testosteron en trenbolon

WeekSustanonTrenbolon
1600 mg150 mg
2600 mg150 mg
3600 mg150 mg
4600 mg150 mg
5600 mg150 mg
6600 mg150 mg
7600 mg150 mg
8600 mg150 mg
9600 mg150 mg
10600 mg150 mg

Extreme spier- en krachtwinsten, gecombineerd met snel vetverlies, kunnen worden verwacht met deze kuur. Deze stack is niet geschikt voor beginners en mag alleen worden genomen als je bekend bent met de effecten van een trenbolon-only kuur.

Kunnen Injecteerbare Steroïden de Lever Beïnvloeden?

Injecteerbare steroïden worden niet door de lever afgebroken bij binnenkomst (7). Ze passeren echter wel de lever bij het verlaten van het lichaam, wat leidt tot een klein niveau van hepatotoxiciteit.

Daarom kunnen we een stijging van de AST/ALT-enzymen waarnemen; deze verhogingen zijn echter vaak onbeduidend in vergelijking met de ernst van orale steroïden.

https://anabolenhuis.com/