Ostarine vs RAD 140: Wat is de betere SARM?

Ostarine versus RAD 140 afbeelding - Vergelijking van twee populaire SARMs

Selectieve androgeenreceptormodulatoren (SARMs) zijn experimentele medicijnen die zijn ontwikkeld als een superieure behandeling ten opzichte van anabole steroïden in de geneeskunde.

SARMs zijn ontworpen om anabolisme in het lichaam te bevorderen door stimulatie van de androgeenreceptor. Echter, ze zijn bedoeld om dit te doen zonder de ernstige bijwerkingen van anabole steroïden, wat kan worden beheerst door weefselselectiviteit.

Ostarine en RAD 140 zijn twee populaire SARMs, hoewel met belangrijke verschillen.

Ostarine vs RAD 140 Voordelen

Spiergroei

Ostarine wordt beschouwd als een milde SARM, vaak ingenomen door beginners die tot 10 pond aan vetvrije spiermassa willen opbouwen terwijl ze vet verbranden.

De effecten van Ostarine verschillen echter tussen mannen en vrouwen, waarbij Ostarine bij vrouwen een krachtige spieropbouwer is (zij kunnen meer dan 20 pond aan vetvrije massa winnen).

We hebben gemerkt dat RAD 140 een sterkere SARM is dan Ostarine, waarbij RAD 140 vaak wordt gebruikt tijdens het bulken, met als doel aanzienlijke hoeveelheden spiermassa en kracht op te bouwen. Gebruikers kunnen tot 14 pond aan vetvrije spiermassa winnen met RAD 140.

Kracht

Ostarine verhoogt de spierkracht aanzienlijk, zij het niet in dezelfde mate als RAD 140.

Volgens onze ervaring is RAD 140 een van de krachtigste SARMs voor het vergroten van kracht, waarbij alleen YK11 of S23 vergelijkbaar zijn.

RAD 140 kan zelfs concurreren met enkele van de krachtigste AAS (anabole-androgene steroïden) in dit opzicht. We hebben RAD 140-gebruikers horen rapporteren over buitengewone krachttoenames, zoals 30 kg toevoegen aan hun bankdrukken of 40 kg aan hun leg press tijdens een eerste kuur.

Vetverlies

Er is een algemene consensus dat Ostarine geschikter is als SARM tijdens het cutten vanwege de lipolytische (vetverbrandende) eigenschappen.

In de praktijk verbranden Ostarine en RAD 140 echter een vergelijkbare hoeveelheid vet. De reden dat Ostarine-gebruikers er na een kuur slanker uitzien, is dat RAD 140-gebruikers vaak een calorierijk dieet volgen. Hierdoor zijn RAD 140-gebruikers gevoeliger voor kortdurende vochtretentie en een opgeblazen gevoel, wat de spierdefinitie tijdens de kuur kan verbergen.

  • Ostarine vs RAD 140: Bijwerkingen
  • HPTA-onderdrukking (testosterononderdrukking).
  • Cardiotoxiciteit (cholesterolveranderingen).
  • Hepatotoxiciteit (veranderingen in ALT en AST).
  • RAD 140 is de sterkere SARM, waardoor het waarschijnlijker is dat het meer ernstige bijwerkingen veroorzaakt.

Testosterononderdrukking

Veel mannen en vrouwen die Ostarine gebruiken, volgen geen PCT (post-cycle therapie), omdat zij meestal geen symptomen van hypogonadisme ervaren.

Mensen volgen echter vaak een PCT na het gebruik van RAD 140, omdat dit als zeer onderdrukkend wordt beschouwd.

We hebben meegemaakt dat mensen klinisch zijn gediagnosticeerd met hypogonadisme na het gebruik van RAD 140 (met dalingen van 750 naar 193 ng/dL) na een kuur van 12 weken.

Opmerking: We zijn ons ervan bewust dat enkele Ostarine-gebruikers hebben gemeld dat hun totale testosteronspiegels met wel 70% zijn gedaald; dus deze SARM kan onderdrukkender zijn dan aanvankelijk werd gedacht (tenminste voor sommige individuen).

We merken dat de endogene testosteronniveaus zich vanzelf herstellen enkele weken na de kuur. Als iemand klinisch hypogonaal is, kan dit proces 1-2 maanden duren.
Een post-cycle therapie bestaande uit Nolvadex of Clomid zal helpen bij het herstel van de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testis-as), waardoor de hersteltijd wordt verkort.

Cholesterol

Ostarine zal HDL (high-density lipoproteïne) cholesterol verlagen, wat een matige verhoging van de bloeddruk veroorzaakt.

Bij één Ostarine-gebruiker steeg de systolische bloeddruk in slechts 3 dagen van 120/75 mm/Hg (pre-kuur) naar 148/84 mm/Hg (4).

Omdat RAD 140 de sterkere SARM is, zien we vaak grotere schommelingen in cholesterolwaarden.

Bij een gebruiker steeg de bloeddruk van 110/60 mm/Hg naar 155/98 mm/Hg na het innemen van 20 mg/dag RAD 140. Hij ervoer ook gevoelloosheid en pijn in zijn borststreek.

Het wordt daarom niet aanbevolen om Ostarine of RAD 140 te nemen als iemand last heeft van hypertensie, omdat beide stoffen het risico op een hartinfarct vergroten.

Onderzoek wijst ook uit dat de dosis RAD 140 of Ostarine bepaalt hoe hoog de bloeddruk van een gebruiker zal stijgen.

Levertoxiciteit

Uit de LFT’s (leverfunctieonderzoeken) van onze patiënten blijkt dat SARMs hepatotoxisch zijn en de ALT/AST-waarden verhogen.

Een 49-jarige man werd gediagnosticeerd met hepatocellulaire-cholestatische leverbeschadiging na slechts 4 weken gebruik van RAD 140 (7), met sporadisch gebruik daarna. Hij gebruikte ook al 11 maanden een antidepressivum (venlafaxine) voordat hij begon met zijn RAD 140-kuur.

Het wordt daarom aanbevolen om geen antidepressiva of andere hepatotoxische supplementen of medicijnen te combineren met SARMs.

Een man liep ook een cholestatische beschadiging op na slechts 3 weken gebruik van Ostarine (8). Hij had last van geelzucht, maar herstelde 3 maanden na het stoppen van de kuur.

Degenen die besluiten RAD 140 of Ostarine te nemen, moeten TUDCA suppleren met 500 mg/dag en hun leverenzymen tijdens hun kuur in de gaten houden.

Alcohol moet strikt worden vermeden om leverstress te minimaliseren.

Resultatenvergelijking

Hoewel RAD 140 de sterkere SARM is, hebben we gezien dat transformaties met Ostarine net zo indrukwekkend kunnen zijn, omdat gebruikers een caloriearm dieet aannemen (en daardoor meer vet verbranden).

Wanneer gebruikers tegelijkertijd vet verbranden via hun dieet en Ostarine enkele weken gebruiken, wordt de spierdefinitie aanzienlijk verbeterd, wordt de vasculariteit meer uitgesproken en worden de buikspieren zichtbaarder.

RAD 140-gebruikers daarentegen richten zich minder vaak op vetverlies via hun dieet, maar kiezen in plaats daarvan voor meer calorieën om anabolisme te stimuleren.

RAD 140

De bovenstaande gebruiker nam een lage dosering van 10 mg/dag RAD 140 gedurende 8 weken. Ondanks dat hij een klein calorie-overschot at, is zijn lichaamsvet aanzienlijk verminderd. Hij heeft ook verbeteringen in spierhypertrofie ervaren, met een gewichtstoename van ongeveer 10 pond op de weegschaal.

Als hij zijn dosering had verhoogd naar 20 mg/dag, zou hij verbeterde spiergroei en vetverlies hebben ervaren. Een dosering van 10 mg/dag is meer geschikt voor vrouwen. Echter, bij een lagere dosering zullen de bijwerkingen minder ernstig zijn.

Ostarine

Ostarine versus RAD 140 afbeelding - Vergelijking van twee populaire SARMs

De bovenstaande gebruiker heeft Ostarine 45 dagen ingenomen, met een dosering van 20 mg/dag. Hij is 7 pond afgevallen, maar heeft tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid spiermassa gewonnen, met name in de schouders en armen.

Dosages

Mannen nemen doorgaans 10–20 mg/dag Ostarine, terwijl vrouwen 5–10 mg/dag innemen. De hogere doseringen in deze bereiken zijn gebruikelijker.

RAD 140-doseringen zijn hetzelfde als Ostarine, wat getuigt van het feit dat RAD 140 een krachtigere SARM is per mg.

Prijsverschil

Ostarine: $49,99 (25 mg/mL – 30 mL)
RAD 140: $59,99 (15 mg/mL – 30 mL)
Prijzen afkomstig van Sports Technology Labs.

RAD 140 is aanzienlijk duurder dan Ostarine per mg. Als RAD 140 dezelfde mg-waarden per ml zou hebben als Ostarine (bovenstaand), zou het bijna $100 kosten (bij 25 mg/ml), vergeleken met Ostarine’s $50.

Conclusie

Wat betreft voordelen hebben we RAD 140 als een superieure SARM ten opzichte van Ostarine ervaren. Wat betreft veiligheid en ernst van bijwerkingen is Ostarine echter de mildere stof.

Daarom is Ostarine meer geschikt voor beginners die nog nooit eerder SARMs hebben genomen.

Beide hebben vergelijkbare effecten op het verbeteren van de lichaamscompositie, maar omdat RAD 140 meer anabool is, wordt het gezien als een geschikter middel voor bulking.

Het is ook vermeldenswaard dat RAD 140 ongeveer twee keer zo duur is als Ostarine.

RAD 140 moet idealiter worden ingenomen nadat iemand al een SARM-kuur heeft voltooid, zodat hun lichaam beter bestand is tegen de zwaardere bijwerkingen.