Rad 150 vs Rad 140: Wat is de betere SARM?

Rad 150 versus Rad 140 afbeelding - Vergelijking van twee krachtige SARMs

SARMs (selectieve androgeenreceptormodulatoren) worden steeds populairder in de bodybuildingwereld, omdat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn dankzij hun legale status (wanneer gebruikt voor experimentele doeleinden).

SARMs zijn ontworpen om de bijwerkingen van anabole steroïden te verminderen via weefselselectiviteit, waarbij specifiek de androgeenreceptoren worden getarget. Het doel is dus om alleen de receptoren te stimuleren die anabolisme bevorderen en niet de receptoren die bijwerkingen veroorzaken.

SARMs beloven uiteindelijk dezelfde voordelen als anabole steroïden, zij het met minder kracht. Gebruikers kunnen een toename verwachten van:

  • Spiermassa
  • Spierkracht
  • Vetverlies
  • Uithoudingsvermogen

Wat is RAD 140?

RAD 140 (Testolone) is de meest populaire SARM en zorgt voor aanzienlijke spiergroei zonder overmatige bijwerkingen. RAD 140 wordt vaak vergeleken met testosteron in de wereld van anabole steroïden, met een betere beloning-risicoverhouding dan andere SARMs.

Uit onze ervaring blijkt dat gebruikers van RAD 140 doorgaans tot 10 pond aan vetvrije spiermassa winnen in één kuur. Dit klinkt misschien niet als veel, maar het kan een dramatisch visueel verschil maken, vooral wanneer gebruikers tegelijkertijd vet verbranden.

We hebben ook gezien dat gebruikers tot 50 pond toevoegen aan samengestelde oefeningen tijdens hun eerste RAD 140-kuur. Het lijkt er dus op dat de krachtverhogende eigenschappen van RAD 140 zijn anabole eigenschappen overtreffen.

Wat is RAD 150?

RAD 150 (TLB-150) is een nieuwe versie van RAD 140, waarbij nu een benzoaatester wordt gevormd.

Deze aanpassing verhoogt de alkaliniteit, verlengt de halfwaardetijd van de SARM en zorgt voor stabielere concentraties in het bloed.

RAD 140 heeft al een halfwaardetijd van 60 uur; dus met een langere halfwaardetijd blijft RAD 150 nog langer in het lichaam van een gebruiker en kan het iets trager beginnen te werken.

RAD 150 vs RAD 140: Onze Resultaten

Uit de laboratoriumresultaten van onze patiënten blijkt dat RAD 150 niet dezelfde toxiciteit vertoont als RAD 140, met ongeveer 15% minder veranderingen in cholesterol en leverenzymen.

Onze SHBG-tests laten zien dat de onderdrukking van het endogene testosteron meer uitgesproken is bij RAD 150, met ongeveer 20–30%.

Het is daarom belangrijker om een effectieve PCT (post-cycle therapie) te volgen bij RAD 150 om de natuurlijke testosteronwaarden te herstellen.

Dit herstelproces kan enkele weken langer duren voor RAD 150, omdat de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testis as) meer wordt beïnvloed.

RAD 150-gebruikers onder onze zorg rapporteren ook gemiddeld 10-15% meer spiergroei dan degenen die RAD 140 gebruiken. Krachttoenames zijn nog sterker bij RAD 150, met een stijging van ongeveer 20%.

Dosis

SARM-bedrijven doseren RAD 150 meestal lager dan RAD 140 vanwege de extra potentie.

Een typische kuur van RAD 150 wordt gedoseerd op 10 mg/dag voor 8 weken.

Gebruikers nemen echter doorgaans RAD 140 op 15 mg/dag voor 8 weken.

Kosten

RAD 150 is iets duurder per flesje.

Hier is hoe hun prijzen zich verhouden (bron: sportstechnologylabs.com):

RAD 140: $64,99 (15 mg/ml) – 30 ml
RAD 150: $69,99 (10 mg/ml) – 30 ml

Smaak

Anecdotisch hebben we ontdekt dat RAD 150 aanzienlijk beter smaakt, wat kan worden toegeschreven aan de toevoeging van de nieuwe benzoaatester.

Wat zegt het onderzoek?

RAD 140 Studies

Anabolisme

Onderzoek bij apen toonde een toename van 10% in massa aan door een dosering van RAD 140 van 0,1 mg/kg per dag gedurende 28 dagen (1). Dit zou neerkomen op 7,5 mg per dag voor een man van 75 kg.

Interessant is dat doseringen boven de 0,1 mg/kg geen verdere toename in massa opleverden.

Onderzoekers ontdekten ook dat de leverenzymen en de prostaatmassa bij de apen stabiel bleven.

Een andere studie bij ratten toonde aan dat een dosis RAD 140 van 3 mg/kg per dag dezelfde hoeveelheid spiergroei opleverde als een dosis testosteron van 1 mg/kg (2).

Dit geeft ons enig inzicht in waarom een hoge dosis RAD 140 de spieropbouwende kracht van anabole steroïden kan evenaren. Echter, 3 mg/kg RAD 140 per dag bij mensen zou als een megadosering moeten worden beschouwd, met waarschijnlijk ernstige bijwerkingen.

Er zijn ook aanwijzingen dat buitensporige doseringen van RAD 140 zelfs spieratrofie kunnen veroorzaken, aangezien ratten met risico op sarcopenie een hoger sterfterisico hadden bij het innemen van 5 mg per kg/dag RAD 140 (3).

Neuroprotectie

Androgenen hebben in onderzoek aangetoond neuroprotectieve eigenschappen te hebben. We hebben dezelfde cognitief-versterkende effecten gezien met RAD 140 bij ratten (4), wat veelbelovend is voor de behandeling van dementiegerelateerde ziekten. RAD 140 zou uiteindelijk kunnen worden beschouwd als een betere behandeling dan testosteron, omdat de laatste prostaathyperplasie veroorzaakt.

RAD 150 Studies

Er is op dit moment een gebrek aan medisch onderzoek naar RAD 150, dus het is nog steeds een experimentele SARM, hoewel met veelbelovende vroege bevindingen.

FAQ

Als RAD 150 beter is dan RAD 140, waarom is RAD 140 dan populairder?
De populariteit van RAD 140 komt simpelweg voort uit het feit dat het langer bestaat. RAD 150 is een nieuwe SARM in vergelijking, en daarom zijn de effecten bij veel mensen nog niet bekend.

Is RAD 140 of RAD 150 veilig?

Er is niet genoeg klinisch onderzoek om te suggereren dat RAD 140 of RAD 150 veilig zijn. RAD 140 en RAD 150 zijn alleen legaal voor experimentele doeleinden, en daarom is menselijke consumptie verboden.

Onze ervaring suggereert dat SARMs zoals RAD 140 vergelijkbare anabole effecten repliceren als anabole steroïden, maar met mildere bijwerkingen. Er is dus een argument dat SARMs veiliger zijn dan anabole steroïden; echter, er is meer data nodig voordat we zo’n conclusie kunnen trekken.

Hebben RAD 140 of RAD 150 een PCT nodig?

RAD 140 en RAD 150 zijn beide onderdrukkende SARMs, en daarom moet er een PCT worden uitgevoerd na het stoppen van de kuur om het herstel van endogeen testosteron te versnellen.

Onze ervaring is dat SERMs zoals Nolvadex en Clomid de beste resultaten geven bij het herstellen van de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testis-as).

Zonder een PCT kan het enkele weken duren voordat de testosteronspiegels van RAD 140 en RAD 150 weer normaal zijn.

We hebben ontdekt dat RAD 150 onderdrukkender is dan RAD 140, wat mogelijk een aantal PCT-medicaties vereist voor een snel herstel.

Moet ik leverondersteuning nemen met RAD 140 of RAD 150?

Het is altijd een goed idee om TUDCA (tauroursodeoxycholzuur) te nemen wanneer je een mogelijk hepatotoxische orale verbinding neemt.

Dit galzoutsupplement zal de leverbelasting minimaliseren en voorkomen dat ALT- en AST-niveaus buitensporig stijgen. We hebben ontdekt dat 500 mg/dag een effectieve dosis is voor gebruikers van SARMs.

RAD 150 vs RAD 140, Wie wint?

Op basis van onze vroege anekdotische laboratoriumresultaten lijkt RAD 150 de betere SARM te zijn, met een verbeterde beloning-risicoverhouding.

Er bestaat echter zeer weinig onderzoek naar RAD 150; het blijft dus een onbekende stof (nog meer dan RAD 140).

Rad 150 vs Rad 140: Wat is de betere SARM?