Ostarine en cardarine stack (typische resultaten)

Ostarine en Cardarine stack afbeelding - Typische resultaten van de combinatie

Ostarine is een SARM (selectieve androgeen receptor modulator), en Cardarine is een PPARD (peroxisoom proliferator geactiveerd receptor delta). Beide worden gebruikt door gewichtheffers om vetverlies te stimuleren en spierweefsel te behouden of te winnen.

Voor mannen zou een Ostarine en Cardarine stack beschouwd worden als een cutting stack, aangezien Ostarine slechts milde verhogingen in spierhypertrofie produceert (tot 10 lbs).

Vrouwen kunnen deze stack ook gebruiken voor maximaal vetverbranding; echter, Ostarine is een krachtige spieropbouwer bij vrouwen, waarbij beginners vaak tot 20 pond lean spiermassa winnen van een kuur.

Ostarine en Cardarine Stack Doseringen

Voor Mannen

Gemiddelde Kuur:

Weken 1–8: Ostarine 15mg/dag, Cardarine 10mg/dag

Agressieve Kuur:

Weken 1–8: Ostarine 20mg/dag, Cardarine 20mg/dag
Weken 9–12: Cardarine 20mg/dag

Voor Vrouwen

Gemiddelde Kuur:

Weken 1–8: Ostarine 10mg/dag, Cardarine 10mg/dag
Weken 9–12: Cardarine 10mg/dag

Opmerking: Uit onze ervaring veroorzaakt Ostarine geen virilisatie bij vrouwen bij het nemen van gemiddelde doseringen (10 mg/dag of minder).

Typische Resultaten

Hieronder staan enkele voor- en nafoto’s van de Ostarine-only en Cardarine-only cycli, zodat gebruikers ruwweg kunnen inschatten hoe hun lichamen zullen transformeren door de combinatie van de twee.

Ostarine Resultaten

De resultaten van een Ostarine en Cardarine stack zullen indrukwekkender zijn in vergelijking met afzonderlijke cycli. Gebruikers kunnen dus extra vetverlies verwachten ten opzichte van de onderstaande foto’s (maar geen verdere spierwinst aangezien Cardarine niet anabolisch is).

Wanneer Ostarine wordt gecombineerd met een klein calorie-tekort, kan het vetverlies zeer merkbaar zijn, zoals de onderstaande gebruiker laat zien na 45 dagen van 20 mg/dag.

Ostarine en cardarine stack (typische resultaten)

Deze gebruiker verloor daadwerkelijk 3 kg (7 lbs) in gewicht, ondanks dat hij duidelijk aanzienlijke hoeveelheden spiermassa heeft gewonnen.
Daarom kunnen de resultaten uitstekend zijn wanneer Ostarine wordt gecombineerd met regelmatige krachttraining en een gedisciplineerd dieet.

Cardarine Resultaten

De voor- en nafoto hieronder toont de resultaten van een Cardarine gebruiker na een kuur van 12 weken.

Cardarine voor en na

Deze gebruiker verloor 40 pond na 12 weken Cardarine gebruik.
In de eerste week nam hij 10 mg/dag, en vervolgens 20 mg/dag gedurende de volgende 11 weken.
Daarom zal het combineren van Ostarine en Cardarine uitzonderlijke resultaten opleveren, waaronder:

  • Subcutaan vetverlies
  • Viscerale vetverlies
  • Gematige lean spierwinst

Voor vrouwen zullen de spierwinst van deze stack rivaliseren met het niveau van vetverlies, wat resulteert in dramatisch grotere spieren en een significant lagere lichaamsvetpercentage.

Wij hebben ontdekt dat Ostarine en Cardarine tot de krachtigste PED-stacks behoren voor het snel transformeren van de lichaamssamenstelling van vrouwen.

Cardarine heeft ook een diepgaand effect op spieruithoudingsvermogen. Daarom merken atleten of degenen die regelmatig cardiovasculaire oefeningen doen vaak aanzienlijke verbeteringen in hun VO2 max.

Bijwerkingen

Onze tests tonen aan dat Ostarine en Cardarine over het algemeen goed verdragen worden en daardoor doorgaans geen overmatige bijwerkingen veroorzaken bij mannen of vrouwen. Gebruikers moeten echter voorzichtig zijn met de volgende punten:

Testosterononderdrukking

Onze SHBG-tests tonen aan dat Ostarine de endogene testosteronspiegels verlaagt als gevolg van stimulatie van de AR (androgeen receptor).

Sommige Ostarine-gebruikers merken geen symptomen van laag testosteron met betrekking tot stemming, seksdrive, energie, enz. Maar dezelfde individuen kunnen significante dalingen in totaal testosteron (60–70%) melden na het ontvangen van hun bloedonderzoek.

Dit kan te maken hebben met het feit dat vrije testosteronspiegels binnen een normaal bereik blijven en totale testosteronspiegels dalen. Dit is niet noodzakelijk problematisch, aangezien vrije testosteron het cruciale resultaat is voor actieve en ongebonden niveaus.

Wij vinden dat testosteronniveaus doorgaans enkele weken na het stoppen van de kuur herstellen. Voor gebruikers die ernstige onderdrukking van testosteron ervaren door Ostarine, kunnen zij een PCT (post-cycle therapy) zoals Nolvadex of Clomid toepassen om het HPTA (hypothalamus-hypofyse-teelbal-as) herstel te versnellen.

Lever Toxiciteit

We hebben anekdotisch bewijs dat Ostarine ALT-niveaus met 30% boven het maximale gemiddelde bereik kan verhogen. Dit duidt op gematigde hepatotoxiciteit; daarom kunnen de volgende supplementen worden ingenomen om overmatige belasting van de lever te verminderen:

  • TUDCA (tauroursodeoxycholzuur)
  • Mariadistel (silymarine)
  • NAC (N-acetylcysteïne)

Volgens Dr. Thomas O’Connor, die ervaring heeft met patiënten die Cardarine gebruiken, concludeert hij dat het hepatotoxisch is, en zelfs meer dan sommige anabole steroïden. Dr. O’Connor vergelijkt een standaard dosis Cardarine met de leverstress die wordt veroorzaakt door een hoge dosis (50 mg) Anavar.

Daarom moeten mannen en vrouwen voorzichtig zijn bij het combineren van Cardarine en Ostarine, aangezien deze combinatie zeker stress op de lever zal veroorzaken. Door ALT/AST-niveaus tijdens een kuur te meten, weten gebruikers welke doseringen zij kunnen verdragen en hoe lang.

De lever is een zeer taai en veerkrachtig orgaan, en de meeste gebruikers zouden geen problemen met deze stack moeten hebben. Gebruikers met een slechte levergezondheid moeten echter vermijden deze kuur te volgen.

Bloeddruk

Hoewel Ostarine bekend staat als een milde SARM, kan het gematigde stijgingen van de bloeddruk veroorzaken.

We hebben gezien dat Ostarine HDL-cholesterol (de goede soort) met 30% kan verminderen bij doseringen zo laag als 3 mg/dag gedurende 12 weken. Onderzoek toont ook aan dat bloedlipiden op de korte termijn negatief worden beïnvloed door Ostarine.

Kankerverwekkend

In een studie uit 2009 veroorzaakte Cardarine kanker bij knaagdieren na het innemen van megadoseringen gedurende lange perioden (2). De knaagdieren kregen 5 mg/kg per dag gedurende 3 jaar (wat vertaalt naar 65 mg/dag voor een mens van 80 kg).

Zo’n protocol is niet te vergelijken met de typische dosis van 10–20 mg/dag gedurende 3 maanden die door mensen wordt genomen.

Meer onderzoek moet worden gedaan bij mensen om een betere beoordeling te maken van de potentiële risico’s van kankerproliferatie.

Hoe Ostarine en Cardarine te nemen

Ostarine komt doorgaans als een orale oplossing van 25 mg/mL en wordt oraal ingenomen.

Gebruikers kunnen de vloeistof 15 seconden onder de tong laten zitten voor maximale absorptie. Deze sublinguale toedieningsroute verhoogt de biologische beschikbaarheid door een directer pad naar de bloedbaan te creëren.

Ostarine heeft een halfwaardetijd van 24 uur; daarom is één dosis per dag vereist.

Vanwege de snelle werking kan Ostarine 1 uur voor een training worden ingenomen voor:

  • Verhoogde kracht
  • Aggressie
  • Energie
  • Motivatie

Cardarine wordt vaak gekocht in vloeibare oplossingvorm (20 mg/mL) en oraal en sublinguaal ingenomen (zoals Ostarine). Cardarine is echter stimulerend voor het CNS (centraal zenuwstelsel), dus gebruikers willen mogelijk doses eerder op de dag innemen om slapeloosheid te voorkomen.

1 dosis per dag is ook prima met Cardarine, met een halfwaardetijd van 16 uur.

Conclusie

Een Ostarine en Cardarine stack is een krachtige vetverbrandingscombinatie.

Mannen zullen waarschijnlijk niet veel spiermassa opbouwen met deze stack, vooral niet als ze zich in een calorie-tekort bevinden. We hebben echter gezien dat vrouwen met dit duo grote hoeveelheden lean spiermassa kunnen opbouwen, samen met dramatisch vetverlies.

De risico’s van Ostarine en Cardarine lijken mild te zijn op de korte termijn; echter, beide medicijnen blijven relatief onbekend, en daarom is meer onderzoek bij mensen nodig voordat definitieve uitspraken over hun veiligheid kunnen worden gedaan.

Ostarine en cardarine stack (typische resultaten)