Anavar voor vrouwen: Alles wat je moet weten

Anavar voor vrouwen afbeelding - Complete gids voor veilig gebruik

Anavar (oxandrolon) wordt vaak de “meidensteroïde” genoemd. Hoewel het populair is onder mannen, is het nog populairder onder vrouwen vanwege het gebrek aan virilisatie-effecten.

Anavar is dus een van de weinige anabole steroïden die vrouwen kunnen nemen om spiermassa op te bouwen en vet te verbranden zonder een mannelijk uiterlijk te krijgen.

Daarnaast is Anavar een orale steroïde, wat voor veel vrouwen de voorkeur heeft boven injecteerbare steroïden.

In dit artikel zullen we de voordelen, bijwerkingen, typische resultaten en kuurinformatie voor vrouwen die Anavar gebruiken, in detail bespreken.

Anavar Voordelen

  • Spierhypertrofie en kracht
  • Vetverlies
  • Verhoogde spieruithoudingsvermogen
  • Laag risico op virilisatie

Spierhypertrofie

Wij hebben Anavar ervaren als een krachtige spieropbouwer; echter, het zal de gemiddelde vrouw niet transformeren in een man van 90 kilo (zoals sommigen misschien denken).

In werkelijkheid bouwen vrouwen doorgaans ongeveer 5-6 kg spiermassa op tijdens hun eerste Anavar-kuur, volgens onze ervaring.

Dit zal een merkbaar effect hebben op spierhypertrofie en de spierdefinitie aanzienlijk verbeteren.

De spierkracht zal ook drastisch toenemen door de verhoogde productie van ATP (intracellulaire adenosinetrifosfaat) en hogere niveaus van exogeen testosteron, wat de eiwitsynthese verbetert.

Vetverlies

Veel anabole steroïden verminderen subcutaan vet, maar verhogen visceraal vet.

Hierdoor zullen veel steroïden minder vet aan de buitenkant (uiterlijk) veroorzaken, maar ten koste van een opgeblazen buik, zelfs bij een slank figuur. Dit uitpuilende buikgebied is kenmerkend voor hoog visceraal vet.

Eén van de beste voordelen van Anavar is dat het zowel visceraal als subcutaan vet verbrandt, wat vrouwen helpt een slankere taille te bereiken.

Deze vermindering van visceraal vet is met name voordelig voor vrouwen, omdat zij geneigd zijn meer buikvet op te slaan door hun hogere oestrogeenspiegels, wat leidt tot een andere vetverdeling dan bij mannen.

Anavar verbrandt vet door de aanmaak van exogeen testosteron, een vetverbrandend hormoon dat lipolyse verhoogt. Daarnaast hebben we ervaren dat Anavar ook de T3-waarden (triiodothyronine) verhoogt, een krachtig schildklierhormoon dat positieve effecten heeft op de stofwisseling.

Onze tests laten ook zien dat Anavar de insulinegevoeligheid verbetert, wat een hormonale verklaring is voor de afname van visceraal vet.

Verhoogd spieruithoudingsvermogen

Anavar, feitelijk een vorm van exogeen testosteron, zal de productie van rode bloedcellen verhogen, wat zorgt voor een betere zuurstoflevering aan de spieren.

Dit kan het spieruithoudingsvermogen verbeteren, vandaar dat sommige atleten proberen een voorsprong te krijgen door het gebruik van steroïden.

Hoewel gebruikers doorgaans matige hoeveelheden spiermassa opbouwen met Anavar, komen ze zelden veel aan in gewicht vanwege het gebrek aan het aromatase-enzym en het gelijktijdige vetverlies. Hierdoor bouwen gebruikers niet alleen spiermassa op, maar verliezen ze ook extracellulair water en vetmassa, wat de functionaliteit verbetert.

Laag risico op virilisatie

Wij merken dat vrouwen zelden last hebben van de bijwerkingen van Anavar, vooral niet vanuit een masculinisatie- of virilisatieperspectief.

We hebben echter vrouwelijke patiënten gehad waarvan de stem is verdiept, de clitoris is vergroot, of hun menstruatiekuur is verstoord (bij zeer hoge doseringen of langdurige cycli).

Vrouwen moeten ook voorzichtig zijn dat de Anavar die ze gebruiken, daadwerkelijk 100% Anavar (oxandrolon) is en niet een ander middel.

Onze tests tonen aan dat Anavar vaak wordt vervalst op de zwarte markt en wordt vervangen door Dianabol (een veel goedkopere steroïde om te produceren). Als een vrouw per ongeluk Dianabol neemt, zijn virilisatie-effecten zeer waarschijnlijk.

Anavar Bijwerkingen

  1. Post-Cycle Come Down

Anavar onderdrukt de endogene testosteronproductie, wat problematisch kan zijn voor vrouwen, aangezien testosteron een belangrijke rol speelt in hun welzijn, libido, zelfvertrouwen en energieniveau.

Veel vrouwen ervaren vermoeidheid en een sombere stemming na de kuur. Hoewel Anavar niet sterk onderdrukkend is, kan post-cycle therapie (PCT) nodig zijn als het welzijn aanzienlijk wordt beïnvloed. In onze kliniek hebben we succes gehad met het herstellen van testosteronniveaus door middel van DHEA-suppletie.

  • DHEA (Anavar PCT voor vrouwen): 25–50 mg per dag gedurende 4 weken
  1. Cholesterol

Net als alle anabole steroïden heeft Anavar een negatieve invloed op de cholesterolwaarden, met een toename van LDL (slechte cholesterol) en een afname van HDL (goede cholesterol). Hoewel de effecten milder zijn dan bij andere steroïden, stijgt de bloeddruk vaak tijdens de kuur. Vrouwen met een hoge bloeddruk moeten Anavar vermijden. Regelmatige cardio kan helpen om de bloeddruk te reguleren, en het vermijden van stimulerende middelen wordt aanbevolen om de hartgezondheid te beschermen.

  1. Levertoxiciteit

Anavar is hepatotoxisch omdat het een c-17 alfa-gealkyleerde steroïde is, hoewel het als minder schadelijk voor de lever wordt beschouwd in vergelijking met andere orale steroïden zoals Anadrol of Winstrol. De meeste gebruikers ervaren geen buitensporige verhoging van ALT/AST leverenzymen, mits ze overmatig alcoholgebruik, toxische medicatie of het stapelen van Anavar met andere hepatotoxische middelen vermijden.

Ondanks dat Anavar minder schadelijk is voor de lever, zijn regelmatige leverenzymcontroles en voorzorgsmaatregelen essentieel. TUDCA-supplementen kunnen nuttig zijn om de leverbelasting te verminderen tijdens het gebruik van orale steroïden zoals Anavar.

Typische resultaten van Anavar (bij vrouwen)

Anavar voor vrouwen: Alles wat je moet weten

Let op hoe deze vrouw een aanzienlijke hoeveelheid vet heeft verloren, vooral rondom de buikstreek.

Bovendien is haar totale gewicht zelfs toegenomen, wat duidt op spiergroei. Daarom moeten de resultaten van Anavar niet worden gemeten met een weegschaal (vanwege het gelijktijdige vetverlies en de spieropbouw), maar in plaats daarvan visueel.

Anavar Dosering voor Vrouwen

Uit onze ervaring variëren succesvolle Anavar-doseringen voor vrouwen tussen de 5–10 mg per dag.

Cycli moeten 4–5 weken duren.

Hoe hoger de dosering en hoe langer de kuur, hoe groter het risico op bijwerkingen.

Veel vrouwen merken echter nauwelijks negatieve effecten bij dergelijke doseringen.

Anavar-only cycli worden meestal aanbevolen voor vrouwen, omdat het stapelen van middelen het risico op vermannelijking kan verhogen.

De Beste Steroïden voor Vrouwen

  • Anavar: aanzienlijk vetverlies en magere spiergroei.
  • Clenbuterol (technisch gezien geen steroïde): snel vetverlies.
  • Winstrol: zeer vergelijkbare effecten als Anavar, maar met iets verbeterde resultaten en meer uitgesproken bijwerkingen. Het moet in kleine doses worden ingenomen om virilisatie te voorkomen.
  • Anadrol is de beste optie voor het vergroten van omvang, massa en kracht, omdat vrouwen het verrassend goed verdragen.
  • Deca Durabolin wordt goed verdragen door vrouwen en heeft milde bijwerkingen. Goed voor spierhypertrofie en kracht.

Voor- en Nadelen van Anavar

Voordelen:

  • Krachtige vetverbrander
  • Bouwt magere spiermassa op
  • Milde bijwerkingen
  • Goed verdragen door vrouwen (behoud van vrouwelijkheid)

Nadelen:

  • Duur in aanschaf
  • Illegaal gebruik (voor cosmetische doeleinden)
  • Vaak vervalst op de zwarte markt
Anavar voor vrouwen afbeelding - Complete gids voor veilig gebruik