Anavar dosering voor mannen en vrouwen (schadebeperking)

Anavar dosering afbeelding - Aanbevolen doseringen voor mannen en vrouwen

Anavar (oxandrolon) is tegenwoordig een van de meest begeerde anabole steroïden vanwege het gemak van toediening (oraal) en het vermogen om de lichaamssamenstelling te verbeteren met minimale bijwerkingen.

Het bereiken van de optimale dosis van een anabole steroïde is cruciaal voor het maximaliseren van de resultaten en het verminderen van de schade. Dit is vooral belangrijk bij Anavar, omdat beginners dit anabole steroïde vaak gebruiken en dus gevoelig kunnen zijn voor de effecten.

Anavar Dosering voor Mannen

De optimale dosering van Anavar voor mannen is meestal hoger dan voor vrouwen, omdat mannen zwaarder zijn en meer endogene testosteron hebben. Vrouwen hebben daarentegen slechts een kleine hoeveelheid exogene testosteron nodig om aanzienlijke hoeveelheden vetvrije spiermassa op te bouwen en vet te verbranden.

We zien dat de doseringen van Anavar voor mannen doorgaans variëren van 15-100 mg/dag, waarbij een veelvoorkomend bereik ligt tussen 20-50 mg/dag. Resultaten nemen meestal af na 30-50 mg/dag, waardoor verhoging naar 100 mg/dag waarschijnlijk meer bijwerkingen oplevert zonder extra voordelen.

Anavar kuur voor Mannen (Beginners):

  • 20 mg/dag gedurende 8 weken

Anavar kuur voor Mannen (Intermediate/Gevorderde Gebruikers):

  • 50 mg/dag gedurende 8 weken

Over het algemeen is het niet nodig om boven de 20 mg/dag te gaan tijdens het cutten. Mannen kunnen echter proberen om meer vetvrije spiermassa op te bouwen door een hogere dosis aan te nemen. Onze ervaring leert echter dat het beter is om een standaarddosis van een bulksteroïde te nemen dan een megadosis van een cutsteroïde om spiermassa op te bouwen.

Anavar voor vrouwen afbeelding - Complete gids voor veilig gebruik

Anavar Dosering voor Vrouwen

Het is belangrijk dat vrouwen geen overmatige doses Anavar nemen, omdat viriliserende effecten mogelijk zijn. Bij voorzichtige doseringen is Anavar een van de veiligste anabole steroïden om masculinisatie te voorkomen. Overmatig gebruik verhoogt echter de kans op vergroting van de clitoris, een diepere stem, verkleining van de borsten en haargroei op het lichaam.

Anavar Kuur voor Vrouwen:

  • 10 mg/dag gedurende 5 weken

Sommige vrouwen nemen zelfs 20-30 mg/dag en verlengen hun kuur tot 6 weken voor meer kracht en spiergroei. Dit verhoogt echter aanzienlijk het risico op virilisatie, dus we raden aan om niet boven de 10 mg/dag te gaan. Het behandelen van masculiniserende symptomen is moeilijk; het is daarom belangrijk om ze te voorkomen in plaats van erop te vertrouwen dat ze later omkeerbaar zijn.

Hoe Anavar te Nemen

Anavar komt meestal in pillen van 2,5, 10 of 50 mg. Vanwege de halfwaardetijd van Anavar (9,4-10,4 uur), moet het tweemaal per dag worden ingenomen. Als je dagelijkse dosis bijvoorbeeld 20 mg is, neem dan één pil (10 mg) bij het ontbijt en de tweede pil (10 mg) 12 uur later om piekconcentraties in het bloed constant te houden voor maximale resultaten en minder bijwerkingen.

Gebruikers moeten een pillensnijder gebruiken als ze pillen met een hoge dosering (50 mg) aanschaffen.

Kan Je Anavar op Lage Dosis Langdurig Gebruiken?

We hebben enkele patiënten gehad die Anavar het hele jaar door zonder onderbreking hebben gebruikt, net als TRT.

Er zijn drie problemen met deze aanpak:

  1. Dit is geen goed idee als je natuurlijke testosteronniveaus weer normaal willen worden, omdat endogene testosteron geen kans krijgt om te herstellen.
  2. Anavar is niet hetzelfde als testosteron. Testosteron is een injecteerbare steroïde die geen noemenswaardige hepatotoxiciteit heeft, terwijl Anavar een orale steroïde is die leverontsteking veroorzaakt. Continu gebruik van Anavar zonder onderbrekingen verhoogt aanzienlijk het risico op leverbeschadiging of -falen.
  3. Als je echte Anavar koopt, is het duur. Continu gebruik kan duizenden dollars per jaar kosten, wat financieel niet haalbaar is.

Wat te Vermijden bij het Gebruiken van Anavar

Hoewel Anavar wordt beschouwd als een milde anabole steroïde, maken we ons vooral zorgen over de gezondheid van het hart en de lever.

Het is daarom belangrijk om alcohol en medicijnen die ALT- en AST-enzymen verhogen te vermijden. Ook moeten grote hoeveelheden zout of verzadigd vet worden vermeden, omdat deze de bloeddruk kunnen verhogen.

Anavar mag niet worden gestapeld met andere hepatotoxische anabole steroïden om leverontsteking te minimaliseren. Een combinatie die we soms zien is Anavar en Winstrol. Deze cutsteroïden vullen elkaar niet aan, aangezien de ene milde bijwerkingen heeft (Anavar) en de andere harde (Winstrol). Zo’n combinatie is zwaar voor de lever van elke gebruiker.

Het stapelen van Anavar met testosteron, een injecteerbare steroïde, is een geschiktere combinatie omdat testosteron zeer weinig risico voor de lever oplevert en slechts bescheiden effecten op cholesterol heeft bij conservatieve doseringen.

Ondersteuning voor Lever en Cholesterol

Anavar is een van de mildste anabole steroïden voor mannen en vrouwen, maar het heeft nog steeds negatieve effecten op het hart en de lever. Dit komt door veranderingen in LDL- en HDL-cholesterol (1), evenals verhoogde leverenzymen, wat duidt op stress.

Voor maximale bescherming van deze twee organen kunnen TUDCA en visolie worden ingenomen.

We hebben gezien dat doseringen van 500 mg/dag TUDCA effectief zijn voor het minimaliseren van leverbelasting (2) en 4 g/dag visolie voor het beheersen van de bloeddruk.

Alcohol en stimulerende middelen moeten worden vermeden tijdens het gebruik van Anavar of andere anabole steroïden, omdat dit extra druk op de lever en het hart legt (3).

Wat te Verwachten van Anavar

We hebben mannen en vrouwen gezien die 10-15 pond aan vetvrije spiermassa hebben gewonnen na hun eerste Anavar-kuur, gecombineerd met een vermindering van 2-4% lichaamsvet.

Het niveau van spieropbouw en vetverlies op Anavar wordt bepaald door training, dieet en genetica.

Het volgen van een dieet met een tekort van 500 calorieën zal gewichtsverlies op Anavar maximaliseren.

Het is niet mogelijk om de progressie of resultaten van Anavar alleen via de weegschaal te volgen. Vanwege de gelijktijdige spieropbouwende en vetverbrandende eigenschappen, kan het gewicht van gebruikers mogelijk niet veranderen, ondanks dat hun lichaamscompositie aanzienlijk verbetert. Foto’s maken voor en na een kuur is misschien de beste manier om resultaten te zien.

Samenvatting

Hoge doseringen Anavar zijn voor de meeste gebruikers niet nodig, waarbij mannen al geweldige resultaten behalen met 20 mg/dag en vrouwen met 10 mg/dag. De meeste mannen en vrouwen melden geen bijwerkingen bij dergelijke doses.

Elite bodybuilders kunnen >50 mg/dag nemen omdat ze zwaarder zijn dan de gemiddelde gebruiker en vanwege de druk die ze voelen om wedstrijden te winnen en hun gezinnen te onderhouden.

Hoge doseringen Anavar bij vrouwen kunnen leiden tot virilisatie en bij mannen tot onderdrukking van testosteron, wat een post-cycle therapieprotocol vereist.

Anavar dosering voor mannen en vrouwen (schadebeperking)