Is trenbolon slecht voor je? Onze anekdotische ervaring

Trenbolon bijwerkingen afbeelding - Anekdotische ervaringen met Trenbolon

Trenbolon is een anabole steroïde die door gevorderde bodybuilders wordt gebruikt om vetvrije spiermassa op te bouwen en vet te verbranden.

Het wordt ook gebruikt door powerlifters en strongmen om hun kracht te vergroten.

De anabole en lipolytische eigenschappen zijn onmiskenbaar, waardoor het de krachtigste anabole steroïde is voor het snel transformeren van de lichaamssamenstelling van een gebruiker.

Maar is trenbolon slecht voor je?

Hieronder vermelden we alle veelvoorkomende bijwerkingen van trenbolon die we zijn tegengekomen na het analyseren van honderden bodybuilders die trenbolon hebben gebruikt. Dit geeft je een goed inzicht in hoe veilig of schadelijk deze stof werkelijk is.

Cholesterol

De effecten van trenbolon op cholesterol mogen niet worden onderschat, omdat het een scherpe stijging van LDL en een aanzienlijke daling van HDL-niveaus veroorzaakt. Dit leidt tot een flinke stijging van de bloeddruk, wat het risico op een hartinfarct verhoogt.

Uit onze ervaring blijkt dat het gebruikelijk is dat trenbolongebruikers tijdens een kuur hypertensie hebben (>140/90 mmHg).

We hebben gezien dat gebruikers in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een verhoogde hartslag en hartkloppingen; dit kan echter deels te wijten zijn aan angst, omdat trenbolon een stimulerend middel is.

We hebben echter ook meegemaakt dat iemand een hartstilstand kreeg door een stack die trenbolon bevatte. Deze persoon was genetisch vatbaar voor linkerventrikelhypertrofie en nam extreem hoge doses (700 mg/week trenbolonacetaat).

Patiënten met hoge bloeddruk kunnen regelmatig cardiovasculaire oefeningen implementeren (30 minuten matige intensiteit, 3 tot 4 keer per week) om de vaatverwijding te verbeteren.

Ze kunnen ook overstappen op een ketogeen dieet om hun bloedsuiker te verlagen, evenals dagelijks 4 gram visolie nemen om hun cholesterolratio’s te verbeteren. We hebben hypertensieve gebruikers in een normaal bloeddrukbereik kunnen krijgen door deze drie veranderingen door te voeren.

Wat betreft de impact van trenbolon in vergelijking met andere anabole steroïden, hebben we vastgesteld dat het een van de meest schadelijke is voor bloedlipiden, samen met Anadrol en Superdrol. Het is de meest cardiotoxische injecteerbare stof die we zijn tegengekomen.

Levertoxiciteit

Sommigen denken ten onrechte dat trenbolon niet hepatotoxisch is omdat het injecteerbaar is. Dit is echter onjuist, omdat de lever nog steeds een rol speelt bij het afbreken van trenbolon in het lichaam.

We hebben AST- en ALT-enzymen zien stijgen in verschillende mate, afhankelijk van de persoon, hoewel niet in dezelfde mate als bij orale anabole steroïden zoals Winstrol, Anadrol of Dianabol.

500 mg/dag TUDCA kan worden ingenomen als de leverwaarden hoog zijn tijdens een trenbolonkuur. Intermitterend vasten kan ook helpen om de belasting van de lever te verlichten en tegelijkertijd de vetverbranding te verhogen (2).

Nieren

Trenbolon kan belastend zijn voor de nieren vanwege de aanzienlijke stijging van de bloeddruk in combinatie met zijn diuretische effecten, waardoor gebruikers vatbaarder worden voor uitdroging.

Het is dus belangrijk dat gebruikers tijdens een trenbolonkuur voldoende water drinken (>2,5 liter per dag) om een optimale niergezondheid te behouden en de inname van natrium te beperken (<2.300 mg/dag).

Mentale gezondheid

Op basis van anekdotische meldingen van onze patiënten kan trenbolon zorgen voor een emotionele achtbaan, van intense paranoia tot gevoelens van onzekerheid, prikkelbaarheid, woede en hoge niveaus van agressie.

We hebben enkele gebruikers zelfs zelfmoordgedachten zien melden tijdens het gebruik van trenbolon, die verdwenen toen ze met de kuur stopten.

Als iemand mentaal onstabiel is, gevoelig is voor gevoelens van verdriet of suïcidale neigingen heeft, kan trenbolon als een onveilige anabole steroïde worden beschouwd, omdat het deze symptomen kan verergeren.

Slapeloosheid

Trenbolon stimuleert het centrale zenuwstelsel (CZS) aanzienlijk, wat bij sommige mensen slapeloosheid kan veroorzaken, vooral wanneer de doses ’s avonds worden ingenomen. Dit is op zich geen gevaarlijk bijeffect, maar als de hoeveelheid of kwaliteit van de slaap wordt aangetast, kan dit het immuunsysteem negatief beïnvloeden (3).

Testosterononderdrukking

Trenbolon is een van de meest onderdrukkende anabole steroïden die we zijn tegengekomen.

Gewoonlijk zullen gebruikers na een trenbolonkuur hypogonaal zijn (<300 nanogram/dL) en dus een post-cycle therapie (PCT) nodig hebben.

Nolvadex en/of Clomid zijn effectieve PCT-medicijnen die de endogene testosteronspiegels binnen enkele weken kunnen herstellen.

Lage testosteronspiegels zijn op korte termijn niet zo gevaarlijk als hoge cholesterolwaarden, maar aanhoudend lage testosteronspiegels kunnen disfunctie van het immuunsysteem veroorzaken. Dit moet dus zo snel mogelijk worden gecorrigeerd om ziekte te voorkomen.

Een laag testosteron na een kuur kan ook leiden tot een laag libido, een verminderd welzijn, weinig energie en verminderingen in spierkracht en hypertrofie.

Trenbolonhoest

Dit is een gewelddadig droge hoest die trenbolongebruikers kan verontrusten en die voorkomt bij ongeveer 20% van de injecties. Gebruikers kunnen ook een benauwd gevoel op de borst ervaren, waardoor ze kunnen denken dat dit een gevaarlijk bijeffect is.

Ondanks gevoelens van paniek wordt trenbolonhoest niet beschouwd als gevaarlijk, maar eerder als een reactie veroorzaakt door vasoconstrictie van de bronchusspierwand.

Is trenbolon slecht voor cardio?

Uit onze ervaring blijkt dat trenbolon slecht is voor de cardiovasculaire prestaties vanwege de aanzienlijke stijging van de bloeddruk. Doordat de bloedtoevoer naar het hart en de werkende spieren wordt belemmerd, kunnen gebruikers sneller buiten adem raken, zelfs bij dagelijkse taken zoals traplopen.

Als de bloeddruk niet buitensporig stijgt door trenbolon, zou de cardio in feite verbeteren, omdat het de productie van rode bloedcellen verhoogt en niet zorgt voor buitensporige gewichtstoename.

Hoe slecht is trenbolon in vergelijking met testosteron?

Testosteron is een veiligere bulking steroïde, aangezien het een door de FDA goedgekeurd medicijn is voor hypogonadisme. Testosteron veroorzaakt, afhankelijk van de dosis, alleen milde tot matige veranderingen in cholesterol, terwijl trenbolon ernstige stijgingen van LDL-niveaus veroorzaakt.

Beide steroïden zijn krachtige spieropbouwers, hoewel trenbolon iets meer spierhypertrofie en kracht opbouwt.

Testosteron kan meer algemene gewichtstoename veroorzaken door de aanwezigheid van het aromatase-enzym, waardoor er wat waterretentie optreedt.

Trenbolon zal ook meer onderdrukking veroorzaken in vergelijking met testosteron, gebaseerd op onze SHBG-tests.

Oordeel: Is trenbolon slecht voor je?

Ja, trenbolon is mogelijk schadelijk voor hart, lever en nieren. Echter, de risico’s zullen verschillend zijn voor elke gebruiker, afhankelijk van hun genetica, dieet en doseringen.

We hebben gezien mensen nemen trenbolon en blijven in relatief goede gezondheid, terwijl anderen kunnen worden opgenomen in het ziekenhuis van hoge doses. De toestand van de persoon voordat de kuur begint en hoe ze reageren op de drug kan dit bepalen.

Is trenbolon slecht voor je?