Testosteron vs Trenbolon: Wat is de betere steroïde?

Testosteron vs Trenbolon vergelijking afbeelding - Beste steroïde voor spiergroei en kracht

Test (testosteron) en Tren (trenbolon) zijn twee populaire anabole steroïden die tegenwoordig bij bodybuilding worden gebruikt.

Maar welke is de beste keuze voor bulking en kunnen ze samen worden gestapeld? We onthullen de belangrijkste verschillen en overeenkomsten op basis van bestaand onderzoek en de labresultaten van onze patiënten.

Test vs Tren Voordelen

Spiermassa

Zowel Test als Tren zijn zeer anabool, hoewel Tren iets krachtiger is in het opbouwen van spieren. Door Tren’s sterkere androgene aard bouwt het ook meer spierhypertrofie op, met name in de trapezius- en deltaspieren.

Testosteron zal echter tot meer totale gewichtstoename leiden dan trenbolon, omdat het vochtretentie veroorzaakt, terwijl trenbolon juist vocht afdrijft.

Na een kuur, wanneer de vochtbalans weer normaal is, zal trenbolon gebruikers mogelijk ongeveer 5 pond aan vetvrije massa laten winnen.

Tren zal ook sneller spieren opbouwen dan populaire Test-varianten zoals cypionaat en enanthaat, aangezien dit langere esters zijn die meer tijd nodig hebben om in te werken.

Vetverlies

Het lijkt erop dat Tren aanzienlijk meer vet verbrandt dan Test, omdat gebruikers er tijdens de kuur droger uitzien. Dit komt echter door de diuretische effecten van Tren en het feit dat testosteron het aromatase-enzym bevat, wat een gladder uiterlijk van de spieren veroorzaakt door lichte vochtretentie.

Na het stoppen van de kuur, wanneer de vochtbalans weer normaal is, zullen de vetverliesresultaten vergelijkbaar zijn. Tren kan echter nog steeds een voordeel hebben door extra stimulatie van de androgeenreceptoren, wat zorgt voor een vermindering van vetweefsel. Om deze redenen wordt Tren vaker gebruikt in cut-cycli dan testosteron.

Kracht

Zowel Test als Tren zullen de kracht aanzienlijk vergroten tot vergelijkbare niveaus. Dit is enigszins verrassend gezien het feit dat Test meer gewichtstoename bevordert, maar de pure potentie van Tren maakt dat het Test op dit gebied kan evenaren.

We hebben gebruikers 50 pond zien toevoegen aan hun belangrijkste compound lifts tijdens hun eerste testosteronkuur.

Evenzo hebben we gebruikers nog eens 20 pond zien toevoegen aan hun lifts bij het introduceren van Tren, zelfs nadat ze al enkele steroïdecycli hadden voltooid.

Test vs Tren Bijwerkingen

We hebben gemerkt dat de bijwerkingen van Trenbolon aanzienlijk ernstiger zijn dan die van testosteron. De belangrijkste zorgen die we bij patiënten hebben gezien die Tren hebben gebruikt, zijn veranderingen in cholesterol en testosterononderdrukking.

Hartgezondheid

Scherpe stijgingen in LDL-cholesterol kunnen worden ervaren op Tren, wat het risico op een hartinfarct aanzienlijk verhoogt. Als we patiënten niet kunnen overtuigen om met Tren te stoppen, raden we aan om 4 g/dag visolie te nemen, hun verzadigde vetinname te verlagen en regelmatig cardiovasculaire activiteit te doen (30 minuten, 3–4 keer per week). We vinden dat deze combinatie cardioprotectief is.

Testosteron zal enige verschuivingen in cholesterol veroorzaken (1); echter, we hebben gemerkt dat deze mild zijn bij conservatieve doseringen in vergelijking met Tren.

Testosterononderdrukking

Trenbolon is ook onderdrukkender dan Test op basis van onze SHBG-tests, dus het zal een uitgebreid PCT-protocol nodig hebben om de endogene testosteronspiegels van gebruikers te herstellen. Nolvadex en Clomid, gebruikt voor 30 dagen, zullen dit proces versnellen en de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testikel-as) normaliseren. Testosteron is ook onderdrukkend, maar één van deze anti-oestrogenen is meestal voldoende, volgens onze ervaring.

Gynaecomastie

Testosteron zal aromatiseren (de omzetting van testosteron naar oestrogeen), dus er is een risico op gynaecomastie bij gevoelige personen.

Tren verhoogt de aromataseactiviteit niet, waardoor het risico op gynaecomastie aanzienlijk lager is. Het is echter niet onmogelijk om gynaecomastie te ontwikkelen op Tren, omdat het de progesteronspiegels verhoogt (een ander vrouwelijk geslachtshormoon).

We raden niet aan om een aromataseremmer te gebruiken om hoge oestrogeenspiegels van Test te bestrijden, omdat we hebben gezien dat dit de bloeddruk verergert op basis van het lipidenprofiel van patiënten.

In plaats daarvan kan een SERM (selectieve oestrogeenreceptormodulator) worden gebruikt om de effecten van oestrogeen op receptorniveau te blokkeren, zonder invloed te hebben op de cholesterolspiegels. We schrijven meestal Clomid of Nolvadex voor aan gebruikers die bijzonder gevoelig zijn voor gynaecomastie of die tijdens een kuur puffy nipples beginnen te ervaren.

Nolvadex kan ook worden gebruikt om de effecten van progesteron te remmen en kan dus worden gebruikt tijdens Tren-cycli.

Haaruitval

Zowel testosteron als trenbolon zijn androgene steroïden, zowel op papier als in de praktijk. Daarom kan versnelde haaruitval worden ervaren door genetisch gevoelige personen via de verhoging van de DHT-spiegels.

We hebben gezien dat Tren meer problemen veroorzaakt in dit opzicht, aangezien het 5 keer de androgene waarde van testosteron heeft.

Sommige artsen zouden een DHT-blokker zoals finasteride voorschrijven om haaruitval tijdens steroïdecycli te voorkomen; dit leidt echter vaak tot minder spier- en krachtwinst.

Als een gebruiker zich zorgen maakt over haaruitval, raden we aan om androgene steroïden te vermijden. In dit geval zijn Dianabol en Deca Durabolin meer geschikte alternatieven.

Acne

Personen met overactieve talgklieren kunnen gevoelig zijn voor acne vulgaris op zowel Test als Tren, waarbij Tren waarschijnlijk meer verergerde episodes veroorzaakt. Minder androgene anabole steroïden kunnen helpen bij gebruikers die ernstig last hebben van acne door Test of Tren.

Angst

Onze patiënten hebben meer psychologische effecten gemeld op Tren in vergelijking met Test, wat mogelijk te wijten is aan veranderingen in neurotransmitters door een grotere productie van epinefrine. Hierdoor kunnen gebruikers gevoeliger zijn voor angst, depressie of slapeloosheid op Tren.

Kunnen Test en Tren samen gestapeld worden?

Testosteron is waarschijnlijk de beste anabole steroïde om te combineren met Trenbolon, omdat het de spier- en krachtwinsten verder zal vergroten zonder extra levertoxiciteit en zonder aanzienlijk meer cardiovasculaire belasting.

Vanwege de toxiciteit van Tren mag het echter alleen worden gecombineerd met een andere steroïde door ervaren steroïdegebruikers die eerder

Tren hebben gebruikt en de bijwerkingen kunnen verdragen. En zelfs dan is het een slecht idee om Trenbolon te stapelen met een andere toxische anabole steroïde, zoals Winstrol of Anadrol.

WeekTestosteronTrenbolon
1600 mg150 mg
2600 mg150 mg
3600 mg150 mg
4600 mg150 mg
5600 mg150 mg
6600 mg150 mg
7600 mg150 mg
8600 mg150 mg
9600 mg150 mg
10600 mg150 mg

Door het milde bijwerkingenprofiel van Test presenteert het meer stapelmogelijkheden voor gebruikers, zoals Anadrol, Dianabol, Winstrol, Anavar of Deca Durabolin.

Ren is de krachtigere anabole steroïde, die snellere verbeteringen in lichaamssamenstelling produceert. Test zou echter beschouwd kunnen worden als het betere steroid vanuit een risico-beloningsperspectief, omdat het veiliger is.

Dit wordt zelfs weerspiegeld in de geneeskunde: testosteron is een door de FDA goedgekeurd medicijn voor de behandeling van hypogonadisme (3), terwijl trenbolon nooit door de FDA is goedgekeurd voor menselijk gebruik.

Testosteron vs Trenbolon vergelijking afbeelding - Beste steroïde voor spiergroei en kracht