Anavar voor gewichtsverlies (vetverlies): Hoeveel zul je verliezen?

Anavar voor gewichtsverlies (vetverlies): Hoeveel zul je verliezen?

Anavar (Oxandrolon) is een anabole steroïde die door zowel mannen als vrouwen wordt gebruikt om tegelijkertijd spieren op te bouwen en vet te verbranden.

Wij vinden de anabole (spieropbouwende) eigenschappen van Anavar matig en dus niet gelijk aan bulking steroïden die grote hoeveelheden spieren opbouwen.

We hebben echter vastgesteld dat de lipolytische (vetverbrandende) eigenschappen van Anavar krachtig zijn in vergelijking met andere anabole steroïden, wat de reden is waarom veel mannen en vrouwen het gebruiken tijdens het cutten.

Onderhuids en visceraal vetverlies

Anavar is een unieke anabole steroïde als het gaat om vetverlies, omdat het zowel onderhuids vet als visceraal vet verbrandt.

Onderhuids vet is vetweefsel dat zich extern (rond de buik) ophoopt en met het blote oog zichtbaar is.

Visceraal vet bevindt zich echter dichter bij de interne organen en is niet zichtbaar, hoewel hoge niveaus de maag naar buiten kunnen duwen, wat een opgeblazen of uitpuilend uiterlijk veroorzaakt.

Anekdotisch zien we dat veel anabole steroïden onderhuids vet verminderen maar visceraal vet doen toenemen.

Dit is de reden waarom veel bodybuilders er mager uitzien met weinig lichaamsvet, maar toch een grote taille hebben.

Anavar heeft echter het tegenovergestelde effect en zorgt voor een aanzienlijk kleinere taille. Dit komt door de positieve effecten van Anavar op de insulineresistentie en het triiodothyronine (T3) niveau; het verhoogt de afbraak van vetzuren en versnelt de stofwisseling.

Hoeveel gewichtsverlies veroorzaakt Anavar?

Vanwege de anabole (spieropbouwende) effecten van Anavar merken we vaak dat het geen gewichtsverlies op de weegschaal veroorzaakt.

Echter, Anavar zal aanzienlijke hoeveelheden vetverlies veroorzaken, met name op hardnekkige plekken.

Daarom is de beste manier om resultaten met Anavar te volgen, door foto’s te maken in plaats van het gewicht of BMI bij te houden, aangezien dergelijke metingen misleidend kunnen zijn. Veel Anavar-gebruikers verliezen dus vet maar winnen gewicht.

In één studie namen oudere mannen 20 mg/dag Anavar, wat resulteerde in 4 pond vetverlies gedurende 12 weken. Dit is een aanzienlijke hoeveelheid vetverlies, gezien deze mannen sedentair waren en geen calorieëntekort hadden.

Dus voor maximale resultaten bij het innemen van Anavar, moeten gebruikers regelmatig gewichtheffen of cardiotraining doen, wat dit cijfer dichter bij 10 pond vetverlies over een periode van 12 weken kan brengen. Dit klinkt misschien niet als veel gewicht, maar visueel gezien kan dit een dramatisch verschil maken in iemands uiterlijk.

Bovendien zijn er andere factoren die de mate van vetverlies bij Anavar kunnen beïnvloeden, zoals genetica, trainingsintensiteit, voeding, dosering en cycluslengte.

Iemand die hard traint op Anavar zal de vetverbrandende effecten van deze steroïde versterken, evenals een persoon die in een kleine calorie-tekort eet (-500).

De dosering van Anavar speelt ook een rol bij vetverlies, waarbij lage doseringen minder effect hebben.

Het is echter vermeldenswaard dat hoge doseringen Anavar mogelijk niet significant meer vet verbranden dan een gematigde dosering. In onze ervaring is er een grenswaarde voor afnemende meeropbrengsten, waarbij alleen bijwerkingen toenemen (en geen resultaten). Daarom wordt het niet aangeraden om doseringen van meer dan 20 mg/dag voor mannen en 10 mg/dag voor vrouwen te nemen.

Diligente gebruikers zullen zich houden aan gematigde doseringen, resulterend in aanzienlijk vetverlies en minimale bijwerkingen.

Anavar kuur

Voor mannen

WeekAnavar
115mg/dag
215mg/dag
315mg/dag
420mg/dag
520mg/dag
620mg/dag

De bovenstaande doseringen zijn op maat gemaakt voor beginners die nog niet eerder Anavar hebben gebruikt.

Zodra beginners een tolerantieniveau voor Anavar hebben opgebouwd, kunnen ze cycli beginnen met 20 mg/dag en de duur verhogen naar 8 weken.

Anavar heeft een korte halfwaardetijd van 9,4-10,4 uur; daarom zien we vaak dat bodybuilders 2 doseringen van 10 mg per dag nemen – één ’s ochtends en de andere ’s avonds. Dit zal piekserumtestosteronniveaus handhaven in plaats van schommelingen van onregelmatige dosering te ervaren.

Dit maximaliseert effectief de resultaten (vetverlies) en minimaliseert de bijwerkingen.

Let op: Bij een dosis van 15 mg/dag gebruiken bodybuilders vaak een pillensnijder om een pil van 10 mg in tweeën te delen.

Voor vrouwen

WeekAnavar
15mg/dag
210mg/dag
310mg/dag
410mg/dag
510mg/dag
610mg/dag

Vrouwen moeten niet meer dan 10 mg per dag innemen, omdat we vinden dat het risico op het ontwikkelen van virilisatie bijwerkingen toeneemt boven deze dosis.

Daarom zal het vasthouden aan een voorzichtige maar effectieve dosis (zoals aangegeven in de bovenstaande tabel) de vrouwelijkheid van vrouwen behouden en tegelijkertijd zorgen voor aanzienlijk vetverlies.

Deze anonieme Anavar-gebruiker verloor een aanzienlijke hoeveelheid vet terwijl zijn spierdefinitie toenam. Bovendien lijkt hij wat spieren te hebben gewonnen, zij het niet uitzonderlijk veel (omdat hij in het verleden andere, krachtigere steroïden heeft gebruikt, waardoor zijn spieropbouwend potentieel beperkt is in vergelijking met een beginner).

Deze vrouwelijke gebruiker heeft een aanzienlijk vetverlies ervaren na slechts 5 weken gebruik van 10 mg Anavar per dag. Dit is een goed voorbeeld van hoe Anavar geen gewichtsverlies veroorzaakt, want ze is zelfs 2 kg aangekomen, hoewel ze merkbaar slanker is, vooral in haar buikstreek.

Bijwerkingen van Anavar

De positieve effecten van Anavar op spieropbouw, vetverlies en kracht gaan niet zonder kosten. Hoewel Anavar een van de mildste en ‘veiligste’ steroïden is op basis van onze tests, kunnen er nog steeds ongewenste reacties optreden.

Allereerst zullen de enzymen aminotransferase (ALT) en aspartaataminotransferase (AST) van een gebruiker stijgen, wat wijst op leverstress (leverontsteking).

Over het algemeen normaliseren de leverenzymen van onze patiënten weer na de cyclus. Mensen die echter al een verminderde leverfunctie hebben en Anavar gebruiken, bevinden zich in een potentieel gevaarlijke situatie. Gebruikers moeten daarom een controle laten uitvoeren met betrekking tot hun levergezondheid voordat ze Anavar (of een ander oraal steroïde) gebruiken.

We nemen ook waar dat Anavar veranderingen veroorzaakt in het niveau van high-density lipoprotein (HDL) en low-density lipoprotein (LDL) cholesterol, wat het risico op hypertensie en myocardinfarct verhoogt.

We beschouwen het cardiovasculaire risico van Anavar als mild in vergelijking met andere, krachtigere steroïden. Echter, voor gebruikers met bestaande hoge bloeddruk of degenen die genetisch vatbaar zijn voor hartziekten, kan het gebruik van Anavar mogelijk niet geschikt zijn.

Anavar zal ook endogene testosteron onderdrukken, wat leidt tot een toestand van hypogonadisme na de cyclus. Dit herstelt meestal binnen enkele weken na de cyclus; echter, misbruik van Anavar kan leiden tot langdurige testosterontekorten.

Anavar kuren voor maximaal vetverlies

Anavar kan worden gestapeld met andere anabole steroïden voor verbeterd vetverlies. Echter, als gebruikers op zoek zijn om lage niveaus van visceraal vet te behouden, kan Clenbuterol een geschiktere optie zijn (omdat veel anabole steroïden een opgeblazen uitstraling van het abdominale gebied kunnen veroorzaken).

Clenbuterol is een sympathicomimetisch amine dat thermogenese stimuleert, waardoor de stofwisseling van een persoon drastisch wordt verhoogd.

Het voordeel van zo’n stack zal zijn verbeterd vetverlies en grotere spierdefinitie. Het nadeel van het stapelen van Clenbuterol met Anavar is echter een verhoogd cardiovasculair risico, aangezien Clenbuterol het hartritme aanzienlijk verhoogt (als gevolg van hogere niveaus van epinefrine). Als gevolg van deze cardiale reactie hebben we patiënten gehad die hartritmestoornissen ervaren door het gebruik van Clenbuterol.

Anabolenhuis.com toont steroïden en prestatiebevorderende supplementen zoals Sustanon, Trenbolon en Anavar, gericht op spiergroei en prestatieverbetering