Anavar Kuur: Hoe maximaliseer je je winst & FAQ

Anavar Kuur: Hoe maximaliseer je je winst & FAQ

Anavar (Oxandrolone) is misschien wel de meest populaire steroïde ter wereld, met grote aantallen mannen en vrouwen die het gebruiken. Sommige mensen houden zo veel van Anavar dat ze het gebruiken in kuurvan ‘blast and cruise’, wat betekent dat ze het het hele jaar door gebruiken, net als TRT (testosteronvervangingstherapie).

Veel steroïden worden uitsluitend door mannen ingenomen; echter, Anavar is de uitzondering, vandaar de bijnaam ‘het meisjessteroïde’.

Dit wil echter niet zeggen dat Anavar alleen voor vrouwen is, met veel sterke mannen en powerlifters die ook gebruik maken van deze steroïde vanwege de positieve effecten op kracht.

De voordelen van Anavar zijn bekend, waarbij het de mogelijkheid heeft om de vetvrije spiermassa te verhogen terwijl het tegelijkertijd het lichaamsvetpercentage van een persoon verlaagt.

De beste eigenschap van Anavar is misschien wel dat het een van de veiligste steroïden is die je kunt nemen.

Het produceert geen harde bijwerkingen, vandaar waarom vrouwen en kinderen hebben genomen deze steroïde met groot succes in onderzoeksproeven (voor medicinale doeleinden).

Deze gids is ontworpen om u te helpen een effectieve Anavar kuur uit te voeren om de resultaten te maximaliseren terwijl het verminderen van bijwerkingen (of je nu een man of vrouw, beginner, tussenpersoon, of geavanceerde steroïde gebruiker).

1. Anavar-alleen kuur

Het nemen van Anavar op zichzelf is een effectieve kuur, vaak gebruikt door beginners en tussenpersonen tijdens een cutting fase. Een Anavar-only kuur zal verbeteren vetverbranding terwijl het toevoegen van een aantal spiermassa bij het eten van minder calorieën.

In onze ervaring, zullen vrouwen meestal alleen uitgevoerd Anavar kuur, terwijl mannen die steroïden hebben genomen voordat zijn meer kans om ze te stapelen met andere verbindingen.

Een Anavar-only kuur is een van de beste protocollen voor beginners omdat het een milde steroïde en dus zal niet leiden tot gevaarlijke bijwerkingen in de eerste keer gebruikers. Het is dus een optimale verbinding te gebruiken bij de invoering van het lichaam om steroïden.

Een paar van onze patiënten hebben toegegeven bang te zijn voor het nemen van steroïden (vanwege de giftige bijwerkingen), maar ze voelen zich comfortabel bij het uitvoeren van een Anavar-kuur vanwege de milde aard.

Anavar-alleen kuur (voor beginners)
Voor mannen

Week Anavar
1 15 mg/dag
2 15 mg/dag
3 15 mg/dag
4 20 mg/dag
5 20 mg/dag

Dit is een typische Anavar-only kuur voor beginners. Dit zou een milde en geschikte kuur voor een eerste kuur steroïde gebruiker. De follow-up kuur voor dit kan beginnen met een dosis van 20 mg in plaats van 15 mg en kan worden uitgebreid tot 8 weken.

Voor vrouwen

Week Anavar
1 5 mg/dag
2 10 mg/dag
3 10 mg/dag
4 10 mg/dag
5 10 mg/dag

Deze Anavar kuur is geschikt voor vrouwen die beginners zijn. Het is zeer belangrijk om voorzichtig te zijn met betrekking tot de dosis en kuur lengte voor vrouwen om te voorkomen dat masculinization effecten optreden.

We hebben gevonden Anavar als een van de beste steroïden voor vrouwen, het verlagen van het risico van virilization bijwerkingen (zoals haargroei, clitorale uitbreiding, en kleinere borsten). Echter, de bovenstaande bijwerkingen, hoewel ongewoon, zijn nog steeds mogelijk op Anavar (bij onjuist gebruik).

Door het volgen van deze voorzichtige kuur protocol, zal het risico op het ontwikkelen van deze bijwerkingen uiterst laag zijn als gevolg van de kleine dosis en korte kuur lengte. We meestal zien virilization bijwerkingen geleidelijk gebeuren over een periode van tijd, dus een vrouw kan gewoon stoppen met haar kuur als ze begint te ervaren ongewenste symptomen.

Anavar en Testosteron kuur

Opmerking: Deze kuur wordt alleen aanbevolen voor mannen vanwege de virilisatie bijwerkingen van testosteron bij vrouwen.

Als er naast Anavar een steroïde is die geschikt is voor beginners om in te nemen, zou dat testosteron zijn.

Testosteron is de beste steroïde die we hebben gevonden qua risico versus beloning.

Testosteron zal grote toenames in spiermassa en kracht produceren, waarbij het wordt geclassificeerd als een bulking steroïde.

Onze lipidprofielen tonen aan dat testosteron geen significante druk op het hart legt, in tegenstelling tot andere steroïden. Ook is testosteron niet hepatotoxisch (omdat het injecteerbaar is). Dit zijn de twee grootste zorgen die we hebben wanneer iemand anabole steroïden gebruikt (bescherming van het hart en de lever).

Wat betreft bijwerkingen, zal de onderdrukking van testosteron significant zijn bij het stapelen van Anavar met testosteron. Ook zullen de cholesterolniveaus iets hoger stijgen in vergelijking met het nemen van elk afzonderlijk. We hebben ook gevonden dat androgene bijwerkingen zoals een vette huid, acne en haarverdunning (op de hoofdhuid) vaker voorkomen bij dit duo.

De verschillende soorten injecteerbaar testosteron zijn:

  • Test suspension
  • Test cypionate
  • Test enanthate
  • Test acetate
  • Test propionate
  • Sustanon 250

Deze verschillende soorten testosteron zijn allemaal dezelfde steroïde maar met verschillende esters, die kunnen bepalen hoe snel het wordt opgenomen en hoe lang het in het lichaam blijft. De meest populaire vormen van testosteron zijn enanthaat en cypionaat, vanwege hun prijs en het gemak van injectie.

Anavar en Test Beginner kuur

Deze kuur kan worden gevolgd na een kuur met alleen Anavar.

Week Testosteron Anavar
1 200 mg 15 mg/dag
2 200 mg 15 mg/dag
3 300 mg 15 mg/dag
4 300 mg 20 mg/dag
5 300 mg 20 mg/dag
6 350 mg 20 mg/dag
7 350 mg

Deze kuur zal sterk verbeteren spieropbouw en kracht winsten in vergelijking met het nemen van Anavar alleen.

Dit zijn conservatieve doses en dus geschikt voor iemand met weinig ervaring met anabole steroïden. Een dergelijke kuur is echter niet optimaal voor iemand die nog nooit steroïden heeft gebruikt (in dit geval moet er geen stack worden gebruikt).

Anavar & Test Tussentijdse kuur

Anavar Cyclus Voor Mannen

Week Testosteron Anavar
1 200 mg 20 mg/dag
2 400 mg 20 mg/dag
3 400 mg 20 mg/dag
4 400 mg 20 mg/dag
5 400 mg 20 mg/dag
6 500 mg 20 mg/dag
7 500 mg 20 mg/dag
8 500 mg 20 mg/dag
9 500 mg
10 200 mg

Dit is de perfecte follow-up kuur om de eerste Anavar en test kuur vermeld.

We vinden dat tussenpersonen die eerder hebben genomen Anavar en testosteron (in enkele kuur) vaak gebruik maken van deze kuur.

Het nemen van hogere doses dan die welke in deze kuur sterk verhoogt het risico van bijwerkingen zonder veel meer te laten zien in de weg van winsten.

Anavar en Andriol (Orale Test) kuur

Niet iedereen is een fan van naalden; daarom volgt hieronder een orale kuur van Anavar en Testosteron (Andriol).

Andriol is de merknaam voor orale testosteron, ook bekend als Testosteron Undecanoaat. Voor velen is dit een handigere methode om testosteron toe te dienen in vergelijking met injecties.

Het nadeel van orale testosteron is dat het erg duur is in vergelijking met injecteerbaar testosteron. Wanneer je de prijs van Anavar meerekent, zal dit resulteren in een zeer dure kuur (een paar honderd dollar plus).

Echter, voor degenen die maximale winsten willen behalen (bij het innemen van orals) met zo min mogelijk risico, is dit het.

Over het algemeen vinden we orals zeer levertoxisch; echter, Anavar en Andriol zijn de uitzonderingen. De nieren helpen Anavar te metaboliseren, waardoor er minder druk op de lever komt te staan, terwijl langdurige studies hebben aangetoond dat Andriol geen hepatische belasting veroorzaakt.

Een 10-jarige studie van mannen die Andriol gebruikten, toonde geen opmerkelijke toename in ALT- en AST-waarden (markers van hepatotoxiciteit) aan. Onze anekdotische bevindingen komen ook overeen.

Week Andriol Anavar
1 240 mg/dag 20 mg/dag
2 240 mg/dag 20 mg/dag
3 240 mg/dag 20 mg/dag
4 240 mg/dag 20 mg/dag
5 280 mg/dag 20 mg/dag
6 280 mg/dag 20 mg/dag
7 280 mg/dag 20 mg/dag
8 280 mg/dag 20 mg/dag

Belangrijk: Als je Andriol (Test Undecanoate) inneemt, zorg er dan voor dat je de tabletten inneemt met een vetrijke snack of maaltijd. Streef naar minstens 19 gram vet bij elke dosis. Onderzoek heeft aangetoond dat de biologische beschikbaarheid van oraal testosteron ongeveer 50% lager is wanneer het op een lege maag wordt ingenomen.

3. Anavar en Winstrol kuur

Voor mannen

Week Winstrol Anavar
1 20 mg/dag 15 mg/dag
2 20 mg/dag 15 mg/dag
3 25 mg/dag 15 mg/dag
4 25 mg/dag 20 mg/dag
5 25 mg/dag 20 mg/dag
6 25 mg/dag 20 mg/dag

Dit zorgt voor de ultieme snijkuur, waarbij gebruikers kunnen rekenen op een snelle vetverlies en aanzienlijke spierwinst.

Anavar en Winstrol hebben veel overeenkomsten, waarbij beide zorgen voor een droge en gescheurde uitstraling. Beide zijn ook orale steroïden, gebruikt om vet te verbranden tijdens het snijden.

We hebben ontdekt dat Winstrol krachtiger is dan de twee en niet geschikt is voor beginners vanwege de toxiciteit ervan. Daarom is deze kuur alleen geschikt voor gevorderde of ervaren steroïdegebruikers.

Gebruikers kunnen de gebruikelijke milde bijwerkingen van Anavar verwachten, plus aanzienlijke leverbelasting, onderdrukking van testosteron en cardiovasculaire belasting met de toevoeging van Winstrol.

Vanwege de hardheid van Winstrol duurt deze kuur slechts 6 weken, waarbij gevorderde steroïdegebruikers deze kuur vaak verlengen tot 8 weken.

We zien dit soort snijstapels gebruikt door bodybuilders bij het voorbereiden van een show, waarbij ze agressief proberen lichaamsvet te verminderen en spieren vast te houden.

Voor vrouwen

Week Winstrol Anavar
1 5 mg/dag 5 mg/dag
2 5 mg/dag 10 mg/dag
3 5 mg/dag 10 mg/dag
4 5 mg/dag 10 mg/dag
5 5 mg/dag 10 mg/dag
6 5 mg/dag 10 mg/dag

Winstrol wordt over het algemeen niet aanbevolen voor vrouwen vanwege het hoge risico op masculinisatie.

Om dus de kans te verkleinen dat vrouwen hun vrouwelijkheid verliezen, wordt een zeer kleine dosis Winstrol vermeld in de bovenstaande kuur.

Ondanks een kleinere dosis vinden we dat Winstrol nog steeds significante winsten oplevert vanwege de pure kracht van de steroïde.

Deze kuur wordt niet aanbevolen voor vrouwelijke beginners. In plaats daarvan moet het alleen worden gebruikt bij vrouwen die al verschillende steroïde kuur hebben ondergaan of op zijn minst Anavar hebben gebruikt.

We merken dat het risico op virilisatie toeneemt bij het stapelen van Anavar en Winstrol; daarom moet dit alleen onder bepaalde omstandigheden worden gedaan, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een wedstrijd waar de belangen hoog zijn. Als vrouwen gewoon proberen in goede vorm te komen, is Anavar alleen voldoende.

  1. Anavar en Clenbuterol kuur

Clenbuterol is een beta2-antagonist (geen steroïde) die vaak wordt gebruikt in de geneeskunde als een anti-astma medicijn.

Clenbuterol is zeker een krachtige toevoeging aan elke snijkuur vanwege de krachtige effecten op het metabolisme. Clenbuterol heeft diepgaande effecten op het centrale zenuwstelsel, waardoor het lichaam meer adrenaline produceert. Als gevolg hiervan warmt het lichaam op en komt het in een toestand van thermogenese, waardoor het vetverlies (in rust) wordt versneld.

Clenbuterol heeft ook aangetoond potentieel krachtige anabole effecten te hebben bij dieren.

Echter, anekdotisch zien we niet dezelfde spieropbouwende effecten bij mensen. Daarom zal een kuur van Anavar en Clenbuterol waarschijnlijk leiden tot snel vetverlies met matige toenames in magere spiermassa en kracht.

Vanwege de stimulerende effecten van Clenbuterol zijn de energieniveaus en motivatie ook waarschijnlijk extreem hoog.

Clenbuterol, net als Anavar, is verkrijgbaar in tabletvorm.

Aangezien Clenbuterol geen steroïde is, zijn gebruikelijke bijwerkingen zoals gynaecomastie, levertoxiciteit, acne, waterretentie, enz. geen probleem.

De belangrijkste zorg die we hebben met Clenbuterol is cardiotoxiciteit, waarbij het de hartslag van een gebruiker aanzienlijk verhoogt. Daarom wordt aanbevolen om de kuur kort te houden en Clen niet in te nemen als uw cardiovasculaire gezondheid minder dan optimaal is.

Anavar en Clenbuterol Kuur Voor Mannen

Zoals hieronder wordt getoond, wordt Clenbuterol in stapjes gekuur (door de dosis langzaam te verhogen om de paar dagen tot het bereiken van een maximale dosis). Dit wordt om een paar redenen gedaan.

Ten eerste kan een persoon zijn gevoeligheid voor Clen beoordelen door te beginnen met een lage dosis en langzaam op te bouwen. Het starten met een hoge dosis te snel kan leiden tot ernstige bijwerkingen zoals trillen, slapeloosheid en een snelle hartslag.

Ten tweede merken we dat mensen heel snel tolerantie opbouwen voor Clenbuterol; daarom kan een incrementele doseringsstrategie gebruikers helpen gedurende hun hele kuur vet te blijven verbranden. Deze voorbeeldkuur duurt 4 weken; geen enkele Clenbuterol-kuur mag langer duren dan 6 weken. Na deze tijd daalt de lichaamstemperatuur terug naar zijn normale bereik, wat het einde van de thermogenese (en dus vetverlies) aangeeft.

De Anavar-dosis (20 mg) duurt 8 weken. Deze dosis is optimaal voor iemand die al Anavar (of andere steroïden) heeft ingenomen.

Week Clenbuterol Anavar
1-3 20 mcg 20 mg
4-6 30 mcg 20 mg
7-9 40 mcg 20 mg
10-12 50 mcg 20 mg
13-15 60 mcg 20 mg
16-18 70 mcg 20 mg
19-21 80 mcg 20 mg
22-24 90 mcg 20 mg
25-27 100 mcg 20 mg
28-30 110 mcg 20 mg
31-37 20 mg
38-44 20 mg
45-51 20 mg
52-60 20 mg

Anavar en Clenbuterol kuur voor vrouwen

Clenbuterol is een geschikt geneesmiddel voor vrouwen, omdat het geen virilisatie bijwerkingen produceert.

In tegenstelling tot steroïden, een vrouw dosering van Clen is meestal vergelijkbaar met die van een man. Vrouwen produceren een fractie van de testosteron een man produceert, dus een kleinere dosis van exogene testosteron nodig is om dezelfde effecten na te bootsen.

In het geval van Clenbuterol, omdat het geen invloed heeft op testosteron maar op het centrale zenuwstelsel, nemen vrouwen vaak een identieke dosis als mannen.

De Anavar dosis hieronder weerspiegelt een voorzichtige dosis voor vrouwen die geschikt zou zijn voor beginners. Een hogere dosis Anavar kan worden genomen voor meer ervaren gebruikers, te beginnen bij 10 mg per dag.

Week Testosteron Anavar
1 200 mg 20 mg/dag
2 400 mg 20 mg/dag
3 400 mg 20 mg/dag
4 400 mg 20 mg/dag
5 400 mg 20 mg/dag
6 500 mg 20 mg/dag
7 500 mg 20 mg/dag
8 500 mg 20 mg/dag
9 500 mg
10 200 mg

Veelgestelde vragen over Anavar Kuur

Heb je een PCT nodig?

Anavar is een milde steroïde, dus het uitvoeren van een PCT (post-kuur therapie) is niet zo essentieel als optioneel.

In onze ervaring sluit Anavar testosteron niveaus niet volledig af. In plaats daarvan worden ze onderdrukt en duurt het enkele weken voordat ze herstellen tot optimale niveaus. We hebben gemerkt dat het implementeren van een PCT dit proces aanzienlijk kan versnellen.

Tijdens deze herstelperiode kunnen gebruikers zich moe voelen, een slecht humeur hebben en een verminderd libido hebben na de kuur. Dergelijke nawerkingen zijn niet alleen gerelateerd aan mannen maar ook aan vrouwen.

Dit komt omdat steroïden ook een krachtig effect hebben op de hormonen van vrouwen, waarbij hun endogene testosteronniveaus worden uitgeput. Hoewel vrouwen veel minder testosteron hebben dan mannen, blijft het een belangrijk hormoon in hun lichaamschemie. Vrouwen in onze kliniek melden vaak een milde ‘crash’ van Anavar na de kuur.

Een agressieve PCT is niet nodig na een kuur met alleen Anavar. We hebben succes gehad met mannen die Nolvadex (Tamoxifen) of Clomid (Clomifeen) namen om hun testosteronproductie te helpen herstellen. Dit is meer dan voldoende.

Nolvadex moet gedurende 45 dagen worden gedoseerd op 40 mg per dag, waarbij dagelijks 2 x 20 mg pillen worden ingenomen. Clomid moet gedurende 30 dagen worden gedoseerd op 100 mg per dag, waarbij dagelijks 2 x 50 mg pillen worden ingenomen. Gebruikers moeten hun PCT ongeveer 57 uur na de laatste dosis Anavar starten. Dit is de geschatte tijd dat Anavar volledig uit het lichaam is verwijderd.

U kunt berekenen wanneer een steroïde het lichaam verlaat door de volgende vergelijking te gebruiken: 5,5 x de halfwaardetijd.

De halfwaardetijd van Anavar is 9,4-10,4 uur.

Is een Leverondersteuningssupplement Nodig bij Anavar?

We hebben niet gevonden dat Anavar een ernstig risico vormt voor de lever wanneer het in redelijke doses of kuur wordt ingenomen. Gebruikers nemen Anavar dus vaak zonder een leverondersteuningssupplement.

Voor degenen die echter maximale bescherming willen, kan TUDCA worden ingenomen, wat we hebben gezien de oxidatieve stress op het interne orgaan verminderen. Klinisch onderzoek heeft ook aangetoond dat TUDCA ALT- en AST-leverwaarden aanzienlijk verlaagt, waarbij beide markers zijn van leverbelasting of schade.

Als Anavar wordt gestapeld met andere hepatotoxische orale steroïden, zoals Winstrol, Anadrol of Dianabol, is een leverondersteuningssupplement essentieel.

“Kan ik Alcohol Drinken met Anavar?”

Alcohol moet over het algemeen worden vermeden bij het gebruik van orale anabole steroïden, omdat het leverwaarden zal verergeren. Voor de meeste gebruikers met over het algemeen een gezonde lever zijn kleine hoeveelheden alcohol waarschijnlijk prima.

We hebben patiënten gezien die grote hoeveelheden alcohol hebben geconsumeerd tijdens orale kuur, en hun ALT/AST-niveaus stegen slechts marginaal boven de basislijn. Er zijn echter ook patiënten die geen druppel alcohol hebben aangeraakt en toch hepatische peliosis hebben ervaren.

De enige manier om te weten of je kleine tot matige hoeveelheden alcohol kunt drinken tijdens een kuur, is door je ALT- en AST-niveaus te laten controleren tijdens de kuur.

Het is belangrijk op te merken dat alcohol cortisol verhoogt; daarom zal het de vetverbrandende effecten van Anavar afzwakken, dus dit moet ook worden overwogen.

Als u merkt dat uw huid of ogen een gele kleur krijgen en u pijn of ongemak in de buikstreek ervaart, stop dan onmiddellijk met het innemen van Anavar (en eventuele andere steroïden) en raadpleeg uw arts.