Dianabol Kuur Schema: Hoe je massa vergroten & FAQ

Dianabol Kuur Schema: Hoe je massa vergroten & FAQ

Een Dianabol-kuur is een van de populairste protocollen in bodybuilding, ideaal voor mensen die spieren willen aanzetten.

Dianabol (Methandrostenolone) heeft zichzelf gevestigd als de meest populaire bulking steroïde in de wereld, het resultaat van het feit dat het een favoriete verbinding in het gouden tijdperk, waar bepaalde ‘Oostenrijkse’ bodybuilders zou kuur het in het offseason.

Dianabol werd in 1955 gecreëerd door Dr. John Ziegler om het Amerikaanse Olympische team te helpen de Sovjets te verslaan. Hoewel de Amerikanen niet helemaal de overhand kregen op hun Russische aartsvijanden, creëerde Dr. Ziegler wel een steroïde die atletiek en bodybuilding voor altijd zou veranderen.

Als het gaat om het opbouwen van grote hoeveelheden spieren en kracht, zijn er in onze ervaring maar weinig steroïden die kunnen wedijveren met Dianabol (misschien met uitzondering van Anadrol).

Dianabol is een orale steroïde, waardoor het een favoriete verbinding onder degenen die minder enthousiast om te beheren regelmatige injecties.

In dit artikel onthullen we de exacte doses, kuur-lengte, stapelopties en PCT-aanbevelingen voor Dianabol.

Alleen Dianabol kuur

Een kuur van alleen Dianabol wordt meestal uitgevoerd nadat iemand al Testosteron of Anavar heeft genomen. De laatste zijn milder verbindingen en beter verdragen door beginners.

Gebruikers willen uitzonderlijke winsten tijdens hun eerste kuur kan uitvoeren Dianabol door zelf, maar testosteron is een betere keuze voor beginners op zoek naar grote spier winsten. Dit komt omdat testosteron niet de lever belasten of verhogen cholesterol niveaus zo veel als Dbol.

We hebben eerste gebruikers van Dianabol tot 30 pond aan gewichtstoename zien ervaren, gecombineerd met enorme krachttoename (50+ pond op samengestelde liften).

Dianabol-alleen kuur (voor beginners)

Week Methandrostenolone
1 10 mg per dag
2 10 mg per dag
3 15 mg per dag
4 15 mg per dag
5 20 mg per dag

Deze kuur is perfect voor beginnende steroïdegebruikers die snel spierwinst willen ervaren maar niet willen injecteren (waardoor ze Dbol verkiezen boven testosteron).

Dit zijn zeer conservatieve doseringen om bijwerkingen te minimaliseren; echter, omdat Dbol een krachtige steroïde is, kunnen beginners nog steeds veel omvang toevoegen.

Dianabol-Only Kuur (Voor Gevorderden)

Week Methandrostenolone
1 20 mg per dag
2 20 mg per dag
3 25 mg per dag
4 25 mg per dag
5 25 mg per dag
6 25 mg per dag

Dit is de perfecte follow-up kuur om de beginner protocol, dat wil zeggen, ideaal voor bodybuilders die al eerder hebben genomen Dianabol.

In deze kuur worden iets hogere doseringen gebruikt. Bijgevolg zullen we zien spier en kracht winsten groter zijn, met bijwerkingen ook meer uitgesproken.

Na deze twee eerste cycli, indien goed verdragen, kunnen gebruikers beginnen met 30 mg per dag te blijven maken winsten.

Gevorderde gebruikers die hebben genomen Dianabol en andere krachtige steroïden kunnen kiezen voor hogere doseringen (gaan tot 50 mg / dag), terwijl het verhogen van de kuur lengte tot 8 weken. Dergelijke cycli worden uitgevoerd door bodybuilders op zoek te pakken op zoveel massa mogelijk, ongeacht wat de kosten.

Liver Support

TUDCA: 500 mg/dag Vanwege Dianabol dat een c-17 alpha-gealkyleerde steroïde is en dus gemetaboliseerd wordt door de lever, veroorzaakt het aanzienlijke belasting voor het orgaan. Voor de meeste gebruikers is dit niet gevaarlijk, gezien de uitzonderlijke zelfhelende eigenschappen van de lever. Daarom zullen de meeste gebruikers merken dat leverenzymen na de kuur weer normale niveaus bereiken, zelfs zonder het nemen van een leverondersteunend supplement.

Echter, sommige bodybuilders zijn bezorgd over de hepatotoxische effecten van Dianabol en proberen zoveel mogelijk kortetermijnschade te beperken.

We hebben gevonden dat TUDCA een effectief leverondersteunend supplement is om leverbelasting te minimaliseren bij het nemen van Dianabol.

TUDCA (tauroursodeoxycholzuur) is een natuurlijk galzout dat de leverfunctie ondersteunt door de galstroom te verbeteren. Natuurlijke TUDCA die aanwezig is in de lever bestaat slechts in kleine hoeveelheden, vandaar de behoefte aan aanvullende suppletie.

In onderzoek ervoeren patiënten die 500 mg TUDCA per dag gedurende 3 maanden namen, een vermindering van respectievelijk 44% en 49% in AST- en ALT-enzymen, markers van leverstress. Onze patiënten hebben vergelijkbare dalingen ervaren in hun leverfunctietests (LFT’s).

Mariadistel is een ander leverondersteunend supplement dat we met enig succes hebben gebruikt. Mariadistel is een plant die silymarine bevat, een krachtige antioxidant die vrije radicalen in het lichaam vermindert en de lever ontgift.

Hoewel mariadistel hepatobeschermende effecten heeft aangetoond bij ratten , is meer onderzoek nodig om vergelijkbaar succes bij mensen vast te stellen.

Anecdotisch vinden we TUDCA het superieure supplement, met mariadistel als reserve (of een aanvullende optie).

PCT

 • HCG: 2000 IE om de dag gedurende 20 dagen.
  Dianabol veroorzaakt lage endogene testosteronniveaus (3). Dit is te wijten aan de aanwezigheid van uitzonderlijk hoge niveaus van exogene testosteron, en dus de testikels zal signaleren te stoppen met de natuurlijke productie.

Als iemand stopt met Dianabol, zien we dus dat de testosteronspiegel stilvalt. Dit kan resulteren in een lage immuniteit, energie, libido, stemming en seksuele prestaties. Lage testosteronspiegels creëren ook een meer katabole omgeving, wat betekent dat je minder van de winsten uit je kuur kunt behouden.

We vinden dat een effectieve PCT kan helpen om deze problemen te verlichten en het herstel van je natuurlijke testosteronproductie te versnellen.

HCG (humaan choriongonadotrofine) is een hormoonmedicijn dat we regelmatig gebruiken voor de behandeling van hypogonadisme (4) – het helpt de testosteronspiegel en het aantal zaadcellen van de man te herstellen en vermindert het risico op onvruchtbaarheid.

Een PCT moet beginnen wanneer Dianabol het lichaam volledig heeft verlaten. Je kunt dit berekenen door Dianabol’s maximale halfwaardetijd van 6 te nemen en dit te vermenigvuldigen met 5,5.

Een PCT voor Dianabol moet dus 33 uur na de laatste dosis beginnen.

Estrogeenbeheersing

 • Nolvadex: 10–30 mg/dag

Of

 • Clomid: 50–100 mg/dag

Dianabol is een ‘natte’ steroïde, wat betekent dat het waterretentie en opgeblazenheid kan veroorzaken. Daarom kiezen veel bodybuilders ervoor om het te cyclen in het tussenseizoen, waar ze zich kunnen verbergen onder een T-shirt in plaats van hun torso bloot te stellen op het strand.

Dianabol veroorzaakt vochtophoping door aromatisering (de omzetting van testosteron in oestrogeen). Een ander neveneffect van hoge oestrogeenspiegels is gynaecomastie, d.w.z. de ophoping van borstweefsel, ook wel bekend als ‘manboobs’.

Om het risico op gyno te voorkomen, zullen onze patiënten een AI (aromataseremmer) of een SERM (selectieve oestrogeenreceptor modulator) innemen.

Een aromataseremmer werkt door de omzetting van testosteron in oestrogeen te blokkeren, waardoor oestrogene bijwerkingen verminderen. Aromatase-remmers kunnen echter het cholesterolgehalte en de bloeddruk verhogen, en zijn daarom niet optimaal om in te nemen tijdens een kuur waar de bloeddrukwaarden al waarschijnlijk hoog zijn.

SERM’s werken door oestrogeenspiegels direct in het borstweefsel te blokkeren, in plaats van de omzetting van testosteron in oestrogeen te blokkeren. Op deze manier zullen de oestrogeenspiegels niet kelderen, waardoor een gezonder cholesterolgehalte behouden blijft terwijl het risico op gynaecomastie aanzienlijk wordt verminderd. Tamoxifen (Nolvadex) en Clomifeen (Clomid) zijn de twee belangrijkste medicijnen die we gebruiken om door Dianabol veroorzaakte gynaecomastie te voorkomen.

Bloeddruk onder controle

 • Visolie: 3 g/dag

Wie Dianabol neemt, kan een stijging van het LDL-cholesterol, een daling van het HDL-cholesterol en aanzienlijke waterretentie verwachten. Deze drie factoren samen verhogen de bloeddruk.

Onderzoek toont aan dat 3g omega-3 vetzuren, elke dag gedurende 8 weken ingenomen, de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen (7), vergeleken met een placebogroep.

Visolie moet echter niet worden genomen door mensen die gevoelig zijn voor lage bloeddruk, omdat het deze aandoening kan verergeren.

Dianabol en Deca Durabolin Kuur

Deze kuur werd beschouwd als het handelsmerk van Arnold, die enorme massa-winsten boekte en hem in staat stelde om het Mr. Olympia-podium te domineren. Sinds de jaren 1970 hebben talloze bodybuilders deze kuur gerepliceerd, vanwege de Oostenrijkse Eik die mogelijk het beste fysiek in de geschiedenis van bodybuilding heeft gevormd.

Deca Durabolin is de perfecte steroïde om Dianabol aan te vullen, aangezien het een relatief milde injecteerbare is die geen extra levertoxiciteit met zich meebrengt.

We vinden dat de toevoeging van Deca Durabolin de kracht- en spiergroei nog verder verhoogt, ten koste van lagere testosteronspiegels na de kuur, extra waterretentie en een verhoogd risico op gynaecomastie.

Deze kuur is een van de beste die we hebben gezien voor het behoud van haarfollikels, met Dianabol en Deca die slechts milde androgene effecten veroorzaken (waardoor DHT-niveaus niet overdreven stijgen).

Dianabol en Deca Kuur (Voor Gevorderden)

Week Nandrolone Methandrostenolone
1 400 mg
2 400 mg
3 400 mg 10 mg per dag
4 400 mg 10 mg per dag
5 400 mg 20 mg per dag
6 400 mg 20 mg per dag
7 400 mg 20 mg per dag
8 400 mg 20 mg per dag
9 400 mg 20 mg per dag
10 400 mg 20 mg per dag

Deze kuur is gestructureerd voo

Prolactinecontrole

 • Dostinex: 0,5–1 mg per week ‘Nandrolondick’ kan een probleem zijn tijdens deze kuur. Hierbij gaat het om de impotentie die onze patiënten kunnen ervaren in de vroege stadia van een Nandrolon-kuur. Dit komt doordat Nandrolon significant prolactine verhoogt, een proteïnehormoon.

Helaas kan een hoog niveau van prolactine in de bloedbaan (hyperprolactinemie) erectiestoornissen, een laag libido en gynaecomastie veroorzaken.

Om deze nadelige bijwerkingen te bestrijden in een Dbol en Nandrolon kuur, kunnen gebruikers ervoor kiezen om aan te vullen met Dostinex (Cabergoline), een dopamine-agonist medicatie die wordt gebruikt bij de behandeling van hyperprolactinemie.

Sommige bodybuilders zullen ervoor kiezen om Dostinex via de zwarte markt te kopen voordat hun prolactinespiegels stijgen (en deze aan het begin van hun Nandrolon kuur te nemen).

Wij schrijven doorgaans Dostinex voor met doseringsinstructies van 2 x 0,25–0,5 mg per week.

r iemand die heeft genomen steroïden vóór, met inbegrip van Dianabol, en tolereert ze goed. De opname van Deca zal niet bijwerkingen dramatisch erger; echter, kan een meer agressieve PCT nodig zijn om seksuele functie en testosteron niveaus te herstellen.

Estrogeencontrole

Leverondersteuning

 • TUDCA: 500 mg/dag

Bloeddrukregulatie

 • Visolie: 3 g/dag

PCT (Post Cycle Therapy)

 • hCG: 2000 IE om de andere dag gedurende 20 dagen toegediend
 • Clomid (Clomifeen): 2 x 50 mg gedurende 30 dagen

Hier wordt een meer agressieve PCT toegepast in vergelijking met de Dianabol-alleen kuur.

Dianabol en testosteron kuur

Opmerking: Deze kuur is niet voor beginners.

Week Testosterone Dianabol
1 200 mg
2 400 mg
3 400 mg 10 mg per dag
4 400 mg 10 mg per dag
5 400 mg 20 mg per dag
6 500 mg 20 mg per dag
7 500 mg 20 mg per dag
8 500 mg 20 mg per dag
9 500 mg 20 mg per dag
10 200 mg 20 mg per dag

Dianabol en testosteron zijn vergelijkbare stoffen. Dr. Ziegler kreeg de opdracht om een nieuwe steroïde te ontwikkelen die beter was dan testosteron, zodat het Amerikaanse Olympische team de USSR (waarvan bekend was dat ze testosteron gebruikten) kon verslaan.

Dianabol bleek ook krachtiger voor het opbouwen van spieren vanwege de hogere anabole waarde.

Testosteron blijft echter een zeer krachtige spierbouwer, die bijna evenveel vetvrije spieren en kracht toevoegt als Dianabol. Dus als deze twee steroïden samen worden gestapeld, kunnen gebruikers verwachten dat ze ongelooflijke hoeveelheden spiermassa opbouwen.

We hebben gemerkt dat de toevoeging van testosteron lage testosteronspiegels na de kuur verergert, terwijl het risico op gynaecomastie en het vasthouden van water toeneemt.

Oestrogeencontrole en een agressieve PCT zijn dus essentieel na de kuur om een optimaal hormonaal profiel te garanderen.

Meestal zien we dat de bloeddruk via deze kuur aanzienlijk stijgt door een grote stijging van het LDL-cholesterolgehalte. Om dit tegen te gaan, is het een goed idee om natrium in je dieet te beperken terwijl je regelmatig cardio doet (voor een optimale doorbloeding). Ook wordt visoliesupplementatie aanbevolen (zoals gebruikelijk).

Elke ester van testosteron kan worden gebruikt, maar de twee populairste vormen van testosteron zijn Cypionate en Enanthate. Dit komt omdat deze twee esters relatief goedkoop zijn en geen al te frequente injecties vereisen.

Additional

 • Supplements: TUDCA: 500 mg/dag (lever)
 • Visolie: 3 g/dag (bloeddruk)
 • Nolvadex: 30 mg/dag (estrogenen controle)
 • hCG: 2000 IE om de andere dag gedurende 20 dagen; en Clomid: 2 x 50 mg gedurende 30 dagen (PCT).

Dianabol en Anadrol kuur

Dianabol en Anadrol cyclus
Dianabol en Anadrol kuur

Waarschuwing: Alleen voor gevorderde steroïde gebruikers.

Dianabol en Anadrol zijn twee van de krachtigste steroïden die je kunt nemen om massa te krijgen.

Kracht winsten zullen mind-blowing bij het nemen van dit krachtige duo.

Anadrol is oraal, net als Dianabol, dus er zijn geen injecties nodig.

Dus, wat is het addertje onder het gras?

De bijwerkingen geven je een dood gevoel. Dus, we raden niet aan deze kuur uit een oogpunt van gezondheid. We hebben gezien dat leverwaarden uit de hand lopen en dat de bloeddruk hypertensieve niveaus bereikt.

Tenzij je in perfecte gezondheid bent, blijf weg van deze kuur.

Aanvullende supplementen:

 • TUDCA: 500 mg/dag (lever)
 • Visolie: 3 g/dag (bloeddruk)
 • Nolvadex: 30 mg/dag (oestrogeencontrole)
 • HCG: 2000 IE om de andere dag gedurende 20 dagen; en clomid: 2 x 50 mg gedurende 30 dagen (PCT).

FAQ

Is Dianabol veilig?

Het gebruik van anabole steroïden brengt risico’s met zich mee, met name voor het hart.

Orale anabole steroïden brengen extra risico’s voor de lever met zich mee en daarom moeten er altijd voorzorgsmaatregelen worden genomen in termen van voorzichtige dosering en beschermende supplementen.

Dianabol moet worden beschouwd als een riskante steroïde te nemen voor beginners vanwege de potentie. Echter, we hebben gezien tussenliggende en doorgewinterde gebruikers nemen matige doseringen met ruime vrije tijd tussen cycli en blijven in relatief goede gezondheid. Echter, hoe meer cycli een persoon voltooit en hoe meer jaren ze op steroïden blijven, hoe groter het risico op hart- en levercomplicaties.

Het uitvoeren van een effectieve Dianabol kuur is een wetenschap; combineer het met de juiste steroïden, en je zult ongelooflijke spier-en kracht winsten ervaren.

Maar als je het stapelen met de verkeerde steroïden of neem een te hoge dosis, kunt u eindigen met leverschade of een vergroot hart.

De drie beste dianabol kuur zijn:

Alleen Dianabol
Dianabol /Deca
Dianabol /Test
Er is geen reden om hardere combinaties dan deze te nemen, omdat de winst de bijwerkingen in onze ervaring niet waard kan zijn. Iedereen reageert echter anders op steroïden; zo kan Dianabol voor de ene persoon een zware kuur zijn, maar voor een doorgewinterde bodybuilder kan 50 mg/dag aanvoelen als het eten van een reep.

Clinical Study: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7018798/