Dianabol kuur: Top 5 voor het verkrijgen van massa

Dianabol kuur - Top 5 voor het verkrijgen van massa

Dianabol (methandrostenolone) is de meest populaire orale steroïde op de markt. We hebben gezien dat beginners tot wel 30 pond aankomen van een Dianabol-only kuur.

Echter, na een paar van deze cycli zullen gebruikers een plateau bereiken.

Wat dan?

Als je sterker wilt blijven worden en meer massa wilt opbouwen, is een Dianabol-kuur de volgende stap voor veel bodybuilders.

Dit betekent dat je Dianabol combineert met een andere steroïde om de resultaten te verbeteren. Aangezien Dianabol een bulksteroïde is, wordt het meestal gestapeld met andere bulkverbindingen, zoals Anadrol, Testosteron, Deca Durabolin, en meer.

We zullen de meest populaire Dianabol-kuurs behandelen die bodybuilders hebben gebruikt vanaf het gouden tijdperk tot op heden. We zullen ook cyclusinformatie vermelden, zodat je weet hoeveel je moet nemen en hoelang.

Dianabol en Deca Durabolin Kuur

Opmerking: De bovenstaande kuur is mild gedoseerd; meer ervaren steroïdegebruikers kunnen ervoor kiezen om de dosis Dianabol te verhogen tot 20 mg/dag en Deca tot 500 mg/week.

Dianabol en Deca Durabolin zijn een populaire bulking-kuur, waarbij veel bodybuilders uit het tijdperk van Arnold Schwarzenegger deze kuur in het tussenseizoen gebruiken om zoveel mogelijk massa op te bouwen.

Dianabol is een orale steroïde, en Deca Durabolin is een injecteerbare. De toevoeging van Deca Durabolin voegt dus geen extra leverbelasting toe, wat belangrijk is omdat we hebben vastgesteld dat Dianabol hepatotoxisch kan zijn.

Deze kuur moet alleen worden ingenomen door gebruikers die eerder Dianabol hebben gebruikt en het goed hebben verdragen. Deca zal de grootte en krachttoenames naar een nieuw niveau tillen terwijl het de testosteronspiegels verder onderdrukt en bijdraagt aan extra vochtretentie.

Deze kuur is goed, voor zover steroïden gaan, om haarverlies tijdens een kuur te minimaliseren. Dit komt omdat geen van beide verbindingen bijzonder androgeen is, dus de DHT-niveaus zullen niet door het dak schieten.

Bijwerkingen:

 • Impotentie
 • Leverbelasting
 • Lage testosteron
 • Waterretentie
 • Gynaecomastie

Supplementen: Onze patiënten nemen doorgaans de volgende supplementen om bijwerkingen van deze kuur te minimaliseren:

 • Visolie, 4 g/dag
 • TUDCA, 500 mg/dag
 • Letrozol (optioneel), 1,25 mg om de dag
 • Dostinex, 0,5–1 mg per week

Deze moeten gedurende de hele kuur worden ingenomen.

Visolie zal helpen om de bloeddruk te reguleren, die onvermijdelijk zal stijgen door deze kuur (Dbol is de belangrijkste boosdoener). Deze cardiovasculaire belasting kan worden toegeschreven aan het feit dat Dianabol een giftige orale steroïde is. We merken dat veel orale steroïden hepatische lipase stimuleren wanneer ze door de lever gaan. Helaas verlaagt dit enzym de HDL-niveaus aanzienlijk, het cardiobeschermende type cholesterol.

We zien ook waterretentie van Dianabol die de bloeddruk negatief beïnvloedt, waarbij het hart harder moet werken dan normaal om bloed door het lichaam te pompen. Dit komt door extra bloedviscositeit, het bijproduct van meer H2O in de bloedbaan.

TUDCA (tauroursodeoxycholzuur) wordt van nature aangetroffen in de gal en speelt een rol bij het herstellen van de lever na overmatige belasting. Supplementvorm geeft steroïdegebruikers hogere hoeveelheden van deze natuurlijke, leverbeschermende stof.

We hebben vastgesteld dat Dianabol een van de ergste steroïden is voor de lever, op basis van LFT’s (leverfunctietests) van patiënten. Daarom is TUDCA-suppletie essentieel.

Er bestaat een risico op gynaecomastie bij het nemen van Dianabol en Deca Durabolin. Dbol kan bij mannen borstvorming veroorzaken vanwege zijn hoge aromatiserende karakter. Dit betekent dat veel van de exogene testosteron zal omzetten in het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Naar onze ervaring is de meest effectieve manier om gynaecomastie te voorkomen het gebruik van een AI (aromataseremmer) of een SERM (selectieve oestrogeenreceptor modulator). SERM’s hebben over het algemeen de voorkeur boven AI’s, omdat ze de cholesterolniveaus niet verergeren en dus de bloeddruk niet verder verhogen.

Een SERM zoals Nolvadex of Clomid kan echter progesteron-gerelateerde bijwerkingen verergeren. Deca Durabolin heeft het vermogen om gyno te veroorzaken vanwege een stijging van progesteron (dat vergelijkbaar kan werken met oestrogeen).

We controleren doorgaans de tepels van patiënten bij het nemen van deze kuur, en als ze beginnen op te zwellen of borstweefsel begint te vergroten, dan dienen we een AI toe (om verdere problemen te voorkomen).

Letrozol is een effectieve AI die de omzetting van testoster

  • Doel: Deze kuur is ideaal voor bulking en het verkrijgen van spiermassa.
  • Dianabol Dosering: 30-50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Deca Durabolin Dosering: 200-400 mg per week gedurende 8-12 weken.
  • Opmerkingen: Deze combinatie helpt bij het versterken van spiergroei en kracht, terwijl het risico op bijwerkingen wordt verminderd door de lagere Dianabol-dosering.

Dianabol en Testosteron Enanthaat kuur

Dianabol en Testosteron waren ooit aartsvijanden in de jaren 1950, toen Dr. John Ziegler de taak kreeg om een steroïde te creëren die krachtiger was dan testosteron om het Amerikaanse Olympische team te helpen de Sovjets te verslaan.

Dr. Ziegler creëerde vervolgens methandrostenolon (Dianabol), dat superieur was aan testosteron in zijn anabole beoordeling, terwijl de androgene bijwerkingen milder waren dan die van testosteron.

Dus, Dianabol en Testosteron werken op dezelfde manier; echter, Dianabol heeft het voordeel wat betreft spieropbouw, terwijl testosteron het voordeel heeft wat betreft vetverlies (vanwege een hoger niveau van androgeniciteit).

Het grootste verschil tussen de twee is dat Dianabol een orale steroïde is, terwijl Testosteron een injecteerbare is. Dit zorgt voor een complementair duo omdat gebruikers in feite een andere vorm van exogene testosteron stapelen zonder extra levertoxiciteit.

Dit is een van de beste kuurs die we hebben gezien voor het verkrijgen van rauwe spiermassa en kracht.

Elke ester van Testosteron kan worden gebruikt voor deze kuur; echter, de meest populaire vormen zijn Enanthate en Cypionate.

Bijwerkingen Wat betreft bijwerkingen zal de onderdrukking van testosteron na de kuur dramatischer zijn, waardoor een krachtige PCT nodig is om langdurige lage testosteronspiegels te voorkomen.

Cholesterolniveaus zullen hoger stijgen dan bij het alleen nemen van Dianabol. Het goede nieuws is echter dat testosteron waarschijnlijk de meest cardiovasculairvriendelijke steroïde is. Dus, de cholesterolniveaus zullen niet exponentieel hoger stijgen dan bij het nemen van alleen Dianabol.

Het risico op het ontwikkelen van gynaecomastie neemt aanzienlijk toe met deze kuur omdat beide steroïden oestrogeenachtig zijn. Daarom is een effectieve SERM (zoals Nolvadex) essentieel vanaf het begin van eenkuur.

Sommige androgene bijwerkingen zijn ook waarschijnlijk, waarbij gebruikers last kunnen krijgen van een vette huid of acne, haaruitval en meer moeite met plassen.

Supplementen Visolie, 4 g/dag TUDCA, 500 mg/dag Nolvadex, 30 mg/dag

Deze moeten gedurende de hele kuur worden ingenomen.

  • Doel: Ideaal voor zowel bulking als krachttoename.
  • Dianabol Dosering: 30-50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Testosteron Enanthaat Dosering: 300-500 mg per week gedurende 10-12 weken.
  • Opmerkingen: Deze kuur biedt een synergetisch effect voor spiergroei en kracht, terwijl testosteron zorgt voor een stabiele hormonale basis.

Dianabol en Anadrol kuur

Een Dianabol/Anadrol kuur wordt beschouwd als de beste voor het verkrijgen van puur formaat en massa.

Als er een kuur is die giftiger is dan Dianabol/Trenbolone, is dit het.

Dianabol en Anadrol zijn zeer vergelijkbare verbindingen; beide zijn orale steroïden, zeer oestrogeen, en krachtig voor het opbouwen van spieren en kracht.

Beide worden ook beschouwd als ‘natte’ bulking steroïden, wat opmerkelijke vochtophoping veroorzaakt.

Hun chemische structuur is echter enigszins verschillend, waarbij Dianabol een derivaat van testosteron is en Anadrol een derivaat van dihydrotestosteron.

Dianabol wordt ook omgezet in oestrogeen via aromatase, terwijl Anadrol niet aromatiseert maar wel zeer oestrogeen is (stimuleert de vrouwelijke hormoonreceptoren rechtstreeks).

Bijwerkingen We vinden levertoxiciteit een ernstig probleem bij deze kuur, omdat Dianabol en Anadrol twee hepatotoxische orale steroïden zijn. Deze kuur mag niet worden gebruikt door iemand met een minder-dan-perfecte lever.

Cycli moeten ook relatief kort worden gehouden om schade aan dit orgaan te minimaliseren. Leverbeschadiging is meestal niet onomkeerbaar na de kuur als de persoon geen andere hepatotoxische medicijnen inneemt, geen alcohol drinkt en supplementen gebruikt met TUDCA of mariadistel.

De lever is een extreem taai orgaan dat we jarenlang misbruik zien ondergaan voordat het faalt. Dus, tijd tussen cycli is meestal voldoende voor de lever om te herstellen en voor verhoogde enzymen om terug te keren naar normale niveaus.

Iedereen reageert echter anders op steroïden, en deze kuur zal zeker de lever testen.

Dit is niet alleen de slechtste kuur voor je lever maar ook voor je hart.

We hebben gezien dat LDL- en HDL-cholesterolniveaus enorm verschuiven door dit duo, wat zeer hoge pieken in de bloeddruk veroorzaakt. Visolie en regelmatige cardio zijn een must om te voorkomen dat de bloeddruk gevaarlijke hoogten bereikt. Alle gebruikers moeten regelmatig bloedonderzoek laten doen bij het nemen van deze kuur en een goede cardiovasculaire gezondheid hebben aan het begin van deze kuur.

Dianabol en Anadrol zijn twee van de meest oestrogene steroïden. Een anti-aromatase remmer wordt zeker niet aanbevolen, omdat deze de bloeddruk verhoogt en geen effect heeft op het voorkomen van gyno op Anadrol (omdat het niet aromatiseert). Daarom zouden onze patiënten een SERM met deze kuur gebruiken, zoals Nolvadex in een hoge dosis, wat de kans op de vorming van borstweefsel aanzienlijk vermindert.

Als een derivaat van DHT is Anadrol zeer androgeen; daarom hebben we gevallen gezien van acne vulgaris en haarverlies bij vatbare personen.

De natuurlijke testosteronproductie wordt na de kuur stopgezet via de testikels, dus een agressieve PCT zal helpen om de onvermijdelijke crash na de kuur te minimaliseren.

Supplementen Visolie, 4 g/dag TUDCA, 500 mg/dag Nolvadex, 30 mg/dag

  • Doel: Deze kuur is ontworpen voor maximale spiermassa en krachttoename.
  • Dianabol Dosering: 30-50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Anadrol Dosering: 50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Opmerkingen: Deze krachtige combinatie leidt tot explosieve spiergroei en verbeterde kracht, maar kan gepaard gaan met aanzienlijke bijwerkingen.

Dianabol en Trenbolon kuur

Dianabol en Trenbolone moeten worden beschouwd als een krachtigere en hardere kuur dan Dianabol en Testosteron.

Trenbolone, net als testosteron, is ook een injecteerbare steroïde. Trenbolone werkt heel anders dan Dianabol, omdat het niet aromatiseert en geen waterretentie veroorzaakt. Daarom vinden we dat de totale gewichtstoename minder is. Echter, de mogelijkheid van Tren om kwalitatieve magere spieren toe te voegen, evenaart zelfs die van Dianabol.

Trenbolone is extreem androgeen, met een rating van 500, ongeveer 10 keer die van Dianabol. Daarom kan Trenbolone opmerkelijk vetverlies veroorzaken, waarbij AR (androgeenreceptoren) het vermogen hebben om lipolyse te stimuleren en tegelijkertijd grote hoeveelheden magere spieren op te bouwen.

Sommige mensen vragen zich misschien af: waarom combineer Trenbolone met Dianabol? Als Tren een droge steroïde is en Dbol een natte steroïde.

Deze kuur is daarom optimaal in het tussenseizoen wanneer je zoveel mogelijk magere massa probeert te winnen. Het gebruik van deze kuur in de zomer kan echter contraproductief zijn, omdat Dianabol de uitdrogende effecten van Trenbolone zal verminderen (tijdelijk spierdefinitie verminderen).

Ongeacht het tijdstip van deze kuur, zien we vaak dat gebruikers er veel spiermassa van krijgen.

Bijwerkingen Levertoxiciteit zal aanzienlijk zijn alleen van Dianabol; Trenbolone zal geen verdere hepatische belasting toevoegen.

Gynaecomastie is een sterke mogelijkheid bij deze kuur, waarbij Dianabol oestrogeen verhoogt en Trenbolone progesteron verhoogt. We vinden dat progesteron-geïnduceerde gyno waarschijnlijker is wanneer het wordt gecombineerd met een aromatiserende steroïde, zoals Dianabol.

De beste optie om gyno via deze kuur te voorkomen is naar onze ervaring om een AI te nemen. Echter, dit zal de bloeddruk verhogen, wat niet optimaal is. Als je je zorgen maakt over gynaecomastie of gevoelig bent voor hoge bloeddruk, is dit niet de stack voor jou.

Haaruitval, vette huid en acne zijn allemaal waarschijnlijk bij deze kuur vanwege de hoge androgeniciteit van Tren. Dit zijn over het algemeen tijdelijke bijwerkingen, waarbij acne na de kuur verdwijnt en haarfollikels weer dikker worden. Echter, langdurig gebruik van androgene steroïden kan meer permanente bijwerkingen veroorzaken.

Onze SHBG-tests hebben aangetoond dat testosterononderdrukking ernstig is bij deze kuur, waarbij de natuurlijke testosteronspiegels van gebruikers waarschijnlijk enkele weken of maanden nodig hebben om te herstellen (zelfs met een effectieve PCT).

Supplementen Visolie, 4 g/dag TUDCA, 500 mg/dag Letrozol (optioneel, als de bloeddruk binnen normale niveaus ligt), 1,25 mg om de andere dag

  • Doel: Voor gevorderde bodybuilders op zoek naar extreme spiergroei en krachttoename.
  • Dianabol Dosering: 30-50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Trenbolon Dosering: 200-300 mg per week gedurende 8-10 weken.
  • Opmerkingen: Deze kuur kan zeer effectief zijn, maar het is ook erg krachtig en kan ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Dianabol en Winstrol kuur

  • Doel: Ideaal voor het verkrijgen van droge, kwalitatieve spiermassa met minimale waterretentie.
  • Dianabol Dosering: 30-50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Winstrol Dosering: 50 mg per dag gedurende 4-6 weken.
  • Opmerkingen: Deze combinatie bevordert spiergroei met een hardere, drogere uitstraling, terwijl de waterretentie wordt geminimaliseerd.