Eerste steroïde kuur: De ultieme gids

Eerste steroïde kuur: De ultieme gids

Een eerste steroïdenkuur is vaak de meest opwindende, waarbij een man of vrouw de beste winsten van hun leven zal ervaren.

In onze ervaring is het gebruikelijk om tijdens een eerste kuur 20-30 pond spiermassa aan te komen, zelfs als de persoon beperkte kennis heeft van steroïden, voeding en training.

Dit toont de kracht van anabole steroïden aan.

Maar met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid.

De eerste steroïdenkuur van een persoon is de belangrijkste om bijwerkingen te minimaliseren, omdat het lichaam volledig nieuw is voor potentieel gevaarlijke verbindingen.

Hoewel veel anabole steroïden vandaag de dag verboden zijn door de FDA, zijn er voorzorgsmaatregelen die een bodybuilder kan nemen om de risico’s te beperken.

Deze zijn:

  • Het nemen van milde anabole steroïden (met verlaagde toxiciteit)
  • Het nemen van conservatieve doseringen
  • Het uitvoeren van een kuur voor een conservatieve hoeveelheid tijd

We vinden dat gevaarlijke bijwerkingen vaak optreden wanneer zeer giftige verbindingen direct worden gebruikt (zoals anadrol, trenbolon, superdrol, en anderen).

Verder zijn het misbruiken van steroïden door hoge doseringen te nemen en de steroïde gedurende een te lange periode te gebruiken grote fouten die we vaak zien bij bodybuilders.

De onderstaande steroïde kuur zijn op maat gemaakt voor beginners en helpen om de winst te maximaliseren terwijl de negatieve effecten geminimaliseerd worden.

Testosteronckuur

Onze ervaring is dat een testosteronkuur het beste protocol is voor een beginnende steroïdegebruiker.

Niet alleen zal testosteron de winsten produceren waar de meeste beginners naar op zoek zijn, zoals 20-30 pond spiertoename en ongelooflijke krachttoename, maar testosteron heeft ook geen negatieve effecten op de lever, zoals blijkt uit onze LFT’s (leverfunctietesten). Bovendien verhoogt testosteron slechts licht het LDL-cholesterolgehalte in de onderzoeken van onze patiënten bij een verstandige dosering.

De hepatotoxiciteit en cardiotoxiciteit van testosteron zijn dus voor veel gebruikers beheersbaar.

Week Testosterone
1 200 mg
2 200 mg
3 300 mg
4 300 mg
5 300 mg
6 350 mg
7 350 mg

Het is niet nodig om testosteron langer dan 7 weken te gebruiken als beginner, en het is niet nodig om meer dan 350 mg testosteron per week te gebruiken.

We hebben elite bodybuilders het dubbele van deze dosis comfortabel zien nemen; een beginner zal echter vatbaarder zijn voor bijwerkingen (omdat ze geen tijd hebben gehad om een tolerantie op te bouwen).

Gebruikers kunnen elke testosteron ester gebruiken en uitzonderlijke winsten ervaren. De ester zal niet bepalen uw resultaten als zodanig, hoewel het kan een verschil maken voor hoe snel je spier in de vroege stadia van je kuur (bij het gebruik van korte esters).

We hebben Testosteron Cypionate en Enanthate gevonden als de meest handige esters, omdat ze meestal niet lastig te injecteren zijn en niet vaak geïnjecteerd hoeven te worden. Beide esters zijn ook zeer betaalbaar.

Opmerking: Hoewel testosteron oraal verkrijgbaar is onder de merknaam Andriol (Testosteron Undecanoaat), wordt testosteron voornamelijk in injecteerbare vorm gebruikt, omdat Andriol in vergelijking erg duur is.

Bijwerkingen

Degenen die testosteron gebruiken, kunnen na hun kuur een PCT willen uitvoeren, omdat de endogene testosteronspiegels zullen dalen (2). Over het algemeen kunnen natuurlijke niveaus na een kuur enkele maanden terugkeren naar het piekniveau. Echter, door een effectieve PCT toe te dienen, wordt dit proces verkort, waarbij de testosteronspiegels van onze patiënten na 30-45 dagen normaliseren.

Hoewel testosteron geen dramatische stijging van de bloeddruk veroorzaakt, kunnen gebruikers toch willen aanvullen met visolie (4 gram per dag) om de belasting op het hart te verlichten.

Testosteron wordt omgezet in oestrogeen, dus enige vochtretentie wordt verwacht. Er bestaat ook een risico op gynaecomastie door deze toename van het vrouwelijke hormoon. Daarom kunnen gebruikers een SERM of een AI willen nemen om dergelijke oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen te voorkomen.

We geven de voorkeur aan SERM’s (selectieve oestrogeenreceptor modulatoren) boven AI’s (aromatase remmers), omdat de laatste de cholesterolwaarden negatief kunnen beïnvloeden. Dit komt doordat ze oestrogeenspiegels blokkeren, waardoor het goede HDL-cholesterol wordt verlaagd en het LDL wordt verhoogd.

SERM’s voorkomen gyno door specifiek oestrogeeneffecten in de melkklieren te blokkeren, terwijl ze de bloeddruk stabiel houden (3).

Acne en haaruitval (op de hoofdhuid) zijn ook veelvoorkomende symptomen bij gebruikers, vanwege de matige androgene eigenschappen van testosteron.

Anavar kuur

Anavar is een andere geschikte eerste steroïde kuur, gemeenschappelijk onder mannen en vrouwen.

Een man kan nemen Anavar voor zijn eerste kuur als hij wil voorkomen dat naalden (met Anavar wordt een mondelinge).

Ook kan Anavar worden gekozen als grote spier en kracht winsten niet nodig zijn, met de persoon de voorkeur aan meer vet verlies en kleinere winsten in grootte en kracht.

Anavar is een van de veiligste steroïden die een beginner kan nemen vanwege de milde bijwerkingen. Onze ervaring is dat gebruikers van Anavar zelden ernstige complicaties ontwikkelen (wanneer ze Anavar gebruiken in korte kuur).

Anavar Kuur Voor Mannen

Week Anavar
1 15 mg/giorno
2 15 mg/giorno
3 15 mg/giorno
4 20 mg/giorno
5 20 mg/giorno
6 20 mg/giorno

Anavar Kuur voor vrouwen

Week Anavar
1 5 mg/giorno
2 10 mg/giorno
3 10 mg/giorno
4 10 mg/giorno
5 10 mg/giorno

Testosteron en veel andere steroïden zijn ongeschikt voor vrouwen omdat ze virilisatie-effecten kunnen veroorzaken, zoals vergroting van de clitoris, verdieping van de stem, vermindering van de borstomvang en toename van lichaamshaar (4). We vinden echter dat Anavar zelden virilisatie veroorzaakt bij vrouwen bij het nemen van bescheiden doses.

Een Anavar-kuur heeft de kracht om het lichaamsvetpercentage van een persoon aanzienlijk te verminderen, terwijl het 10-15 pond spiermassa toevoegt. De anabole effecten zijn aanzienlijk minder in vergelijking met bulksteroïden zoals Testosteron, Dianabol, Anadrol, etc.; echter, de toenames in grootte en kracht mogen niet worden genegeerd. Anavar wordt over het algemeen geclassificeerd als een snijsteroïde vanwege de krachtige vetverbrandende effecten.

Bijwerkingen

Anavar is een orale steroïde die berucht is vanwege levertoxiciteit. Anavar is echter een uitzondering, waarbij het de leverwaarden aanzienlijk minder verhoogt dan Anadrol, Dianabol, Winstrol en andere orals.

Dit komt deels doordat de nieren synergetisch werken met de lever om oxandrolon af te breken, waardoor de werklast wordt verminderd.

Anavar zal de cholesterolwaarden verhogen, wat bijdraagt aan een verhoogde bloeddruk. Dit effect is echter mild op basis van onze lipidprofielen. Desalniettemin blijft 4 gram visolie per dag een effectief protocol voor optimale cardiovasculaire gezondheid.

Anavar zal een aanzienlijke daling van de natuurlijke testosteronspiegels veroorzaken; we vinden echter dat het niet zo onderdrukkend is als andere anabole steroïden. Daarom kan een PCT worden gebruikt; het is echter niet verplicht. Degenen die hun testosteron sneller willen herstellen, kunnen Clomid na de kuur innemen.

Vrouwen kunnen ook crash-achtige symptomen ervaren na de kuur op Anavar, waarbij testosteron nog steeds een belangrijk hormoon is voor hun libido en welzijn. Onze vrouwelijke patiënten hebben succes gehad met het innemen van DHEA na de kuur om de natuurlijke productie van hun testosteron te versnellen.

FAQ

Hoe zit het met Dianabol voor de eerste steroïde kuur?

Het nemen van Dianabol als een eerste steroïde kuur is relatief gebruikelijk, hoewel niet optimaal.

Beginners die kiezen voor Dianabol doen dit over het algemeen omdat ze willen enorme spier en kracht winsten, maar niet willen nemen van een injecteerbare.

Het nadeel van Dianabol is dat het een aanzienlijke belasting van de lever vormt, terwijl het een verwoestender effect heeft op de bloeddruk in vergelijking met Testosteron of Anavar.

We zien lever waarden en bloeddruk meestal dalen terug na de kuur , maar het is niet de meest gezondheidsbewuste verbinding voor een eerste kuur.

Als een beginner wilde uitvoeren Dianabol, zou het verstandig zijn om te volgen de dosering protocol hieronder:

Week Methandrostenolone
1 10 mg/giorno
2 10 mg/giorno
3 15 mg/giorno
4 15 mg/giorno
5 20 mg/giorno

We merken dat beginners die aanvullen met TUDCA vaak lagere leverwaarden hebben tijdens de kuur. Een dosis van 500 mg / dag zal helpen om ALT-en AST-spiegels te houden van overmatig stijgen op Dianabol.

Een SERM zoals Nolvadex kan ook worden genomen tijdens deze kuur aan het begin van gynaecomastie te voorkomen.

Andere geschikte steroïden voor beginners
Deca Durabolin, Primobolan en Turinabol zijn enkele andere anabole steroïden die beginners kunnen gebruiken. Echter, in onze ervaring, deze verbindingen zijn niet optimaal voor een gebruiker eerste steroïde kuur.

Deca Durabolin is een zeer effectieve massa gebouw steroïde, zij het met marginale resultaten bij gebruik door zelf. Stapelen wordt niet aanbevolen voor de eerste kuur om bijwerkingen te minimaliseren, dus Deca Durabolin is beter geïmplementeerd in follow-up kuur.

Primobolan is een milde anabole steroïde, met zijn bijwerkingen worden beheersbaar voor de eerste keer steroïde gebruikers. Echter, de anabole effecten zijn minder dan die van injecteerbare testosteron, en de vetverbrandende effecten zijn inferieur aan Anavar. Dus, het nemen van Primobolan op zijn eigen misschien niet maken voor de meest opwindende eerste steroïde kuur.

Turinabol is een uitzonderlijke anabole steroïde, repliceren meeste van Dianabol mager massa winsten, maar zonder de waterretentie. Net als in het geval van Dianabol, zou Turinabol maken voor een effectieve eerste kuur, maar we vinden het stelt meer bijwerkingen dan beginners die Testosteron of Anavar.