Sustanon 250 Kuur: Combinaties, schema en veelgestelde vragen

Sustanon 250 Kuur: Combinaties, schema en veelgestelde vragen

Sustanon 250 Kuur: De ultieme gids

Sustanon 250, geproduceerd door Organon, is een populair anabool middel dat een kenmerkend mengsel van vier testosteronesters bevat, waardoor een unieke, gespreide afgifte van het hormoon na injectie plaatsvindt.

In deze gids bekijken we de voor- en nadelen van dit befaamde testosteronmengsel, plus informatie over de Sustanon 250-kuur en stacks die tegenwoordig door bodybuilders worden gebruikt.

Ten eerste, wanneer je Sustanon 250 (vaak afgekort tot “Sust”) injecteert, is het anabole hormoon dat je toedient testosteron.

Sustanon 250 is een mengsel van verschillende testosteronesters, maar het is in wezen nog steeds testosteron, zoals cypionaat of enanthaat.

Daarom, in termen van spierwinsten, maakt het niet uit welke vorm van testosteron je gebruikt, omdat het dezelfde verbinding is en dus een identiek eindresultaat zal produceren.

Net als bij elk ander testosteronproduct hebben we gemerkt dat Sustanon 250 een uitstekende steroïde is voor het vergroten van spiermassa, kracht en vermogen (1).

Het belangrijkste verschil tussen Sustanon 250 en andere testosteronproducten is dat Sustanon 250 4 esters heeft in plaats van 1.

Wat is een “ester” en waarom is dat belangrijk?

Wat is een "ester" en waarom is dat belangrijk?
Testosterone structure

 

Een ester is een koolstofketen aan de testosteronmolecule die de afgifte van het hormoon in het lichaam vertraagt.

Aan het ene uiteinde van het spectrum staat pure testosteron zonder esters eraan gehecht, zoals testosteronsuspensie. Eenmaal geïnjecteerd, zien we dat de verbinding snel in het lichaam wordt vrijgegeven. Dit veroorzaakt een vrij snelle piek in het serumtestosteron, dat slechts gedurende een korte periode verhoogd blijft.

Aan de andere kant van het spectrum hebben we testosteron enanthaat en cypionaat, die lange esterketens bevatten, wat resulteert in een langzamere afgifte van testosteron na injectie (2); en vervolgens blijft een verhoogd niveau van het hormoon gedurende een paar weken in onze ervaring behouden.

Daartussen bevinden zich verschillende andere esters. De propionaat ester is een populaire keuze voor gebruikers die een vrij snelle verhoging van de steroïde willen die slechts enkele dagen aanhoudt.

Voor bodybuilders en atleten is een belangrijke vereiste de noodzaak om een relatief stabiele concentratie van testosteron in de bloedbaan te handhaven. We ontdekken dat dit, door dit te doen, de gewenste anabole voordelen oplevert, terwijl de ongewenste bijwerkingen worden vermeden die voortvloeien uit vluchtige pieken en dalen.

Met dit in gedachten vereisen kortere esters regelmatige injecties (dagelijks of om de dag), terwijl langere esters, zoals enanthaat, meestal slechts eenmaal of tweemaal per week injecties vereisen.

Hier is Sustanon 250 uniek, omdat het snelle propionaat- en fenylpropionaat esters en langzamere decanoaat- en isocaproaat esters bevat, wat resulteert in een mengsel dat effectief een snelle maar duurzame afgifte van testosteron produceert.

Hoe vaak moet u Sustanon 250 injecteren? Net als testosteron enanthaat kan Sustanon 250 eenmaal of tweemaal per week worden geïnjecteerd.

Het is altijd raadzaam om te kiezen voor het originele   (farmaceutische kwaliteit) en ondergrondse versies te vermijden die proberen de Sustanon-blend na te bootsen.

Sustanon 250 is meestal vrij eenvoudig en goedkoop verkrijgbaar.

Elke ampul bevat 250 mg testosteron, samengesteld als volgt:

  • 100 mg testosterondecanoaat
  • 60 mg testosteron isocaproaat
  • 60 mg testosteron fenylpropionaat
  • 30 mg testosteron propionaat

Welke resultaten kan ik verwachten?

Als het primaire, natuurlijk voorkomende mannelijke hormoon, is testosteron het belangrijkste middel in de wereld van anabole-androgene steroïden.

We hebben ontdekt dat testosteron over het algemeen goed wordt verdragen op basis van onze tests. Daarom beschouwen we het als de beste keuze voor iemands eerste kuur, evenals het bieden van het perfecte basismiddel voor ervaren bodybuilders die meerdere verbindingen samen stapelen.

Hoewel de resultaten van persoon tot persoon variëren en afhankelijk zijn van verschillende andere variabelen, kunnen gebruikers verwachten dat testosteron aanzienlijke toenames in spieromvang en kracht veroorzaakt.

Onze patiënten, die vrij nieuw zijn in anabolen, melden doorgaans dat Sustanon 250 kuur een gewichtstoename van meer dan 20 lbs opleveren gedurende een kuur, waarvan ongeveer tweederde van dat gewicht behouden blijft (wanneer een kuur stopt en vochtretentie genormaliseerd wordt).

Enanthaat en cypionaat zijn de meest populaire testosteronesters, omdat ze niet vaak hoeven te worden geïnjecteerd. We vinden echter dat ze even nodig hebben om in te treden en resultaten te produceren. Met Sustanon 250 kunnen gebruikers echter snelle resultaten ervaren in de vroege stadia van een kuur vanwege de aanwezigheid van propionaat- en fenylpropionaat esters (maar ze kunnen met dezelfde frequentie worden geïnjecteerd als enanthaat of cypionaat).

Voor degenen die al andere testosteronesters hebben gefietst, is er weinig verschil tussen het ruilen van die esters voor Sustanon 250 wat betreft doseringsrichtlijnen en stapelopties.

Gevoelige personen die vatbaar zijn voor bijwerkingen met testosteron zullen waarschijnlijk dezelfde uitkomst ervaren met Sustanon 250.

Sustanon 250 kuur en stapels

Testosteron is een veelzijdig hormoon dat geschikt is voor zowel bulk- als snijkuur vanwege zijn gelijktijdige anabole en vetverbrandende effecten.

Onze patiënten gebruiken echter typisch Sustanon 250 in bulkkuur, waar maximale spiergroei het doel is. We hebben geweldige resultaten gezien van het gebruik van Sustanon op zichzelf, maar velen kiezen ervoor om het te stapelen met andere steroïden die ook geschikt zijn voor het toevoegen van massa, zoals Anadrol.

Sustanon 250 is ook effectief op zichzelf tijdens snijkuur, waarbij spierretentie wordt bevorderd en vetmassa wordt verminderd.

Veel bodybuilders zijn bang om spierweefsel te verliezen tijdens het snijden vanwege de katabole omgeving die ontstaat bij een calorie-tekort; echter, testosteron kan dergelijke zorgen over verminderde spierhypertrofie verlichten.

We hebben gezien dat een matige dosis Sustanon 250 (350 mg/week) vaak het magere weefsel behoudt tijdens een snijfase, vooral wanneer gestapeld met andere verbindingen die vetverlies en spierverharding bevorderen (zoals Anavar of Trenbolone).

Bovendien kan bij het gebruik van Sustanon voor een snijckuur het gebruik van een anti-aromatase in lage doses bijzonder nuttig zijn voor het voorkomen van vochtretentie en gynaecomastie, naar onze ervaring.

Ter informatie, hier zijn enkele gangbare Sustanon 250 kuur en stapels die tegenwoordig door bodybuilders worden gebruikt:

Sustanon 250 Beginnerskuur

Week Sustanon
1 200 mg
2 200 mg
3 300 mg
4 300 mg
5 300 mg
6 350 mg
7 350 mg

Opmerking: Grote winsten in hypertrofie (omvang) en kracht kunnen worden ervaren bij lagere doseringen bij beginners, omdat de spieren bijzonder ontvankelijk zijn voor exogene testosteron. Beginners moeten dus het gebruik van hoge doseringen vermijden, zodat er meer groeipotentieel ontstaat in toekomstige kuur waarin hogere doseringen kunnen worden opgenomen.

In onze tests moet een PCT 4 weken na de laatste dosering beginnen, waarbij de halfwaardetijd van decanoaat 15 dagen is en het dus aanzienlijk langer duurt om het lichaam te verlaten. Dergelijke PCT timing kan ook worden toegepast op de steroïde kuur hieronder.

Sustanon 250 tussenliggende kuur

Week Sustanon
1 250 mg
2 250 mg
3 500 mg
4 500 mg
5 500 mg
6 500 mg
7 500 mg
8 500 mg
9 250 mg

Sustanon 250 IntermediateDeze Sustanon 250 kuur zal blijven toevoegen massa aan gebruikers die al hebben genomen een voorzichtig gedoseerd testosteron kuur eerder.

We hebben echter gemerkt dat het uitvoeren van hogere doseringen zal meer uitgesproken bijwerkingen, die we zullen detail in de bijwerkingen sectie van deze gids (verder naar beneden) te produceren.

Sustanon 250 en Anavar kuur (snijden)

Anavar is een orale steroïde die voornamelijk wordt gebruikt voor cutten om vetverbranding en spiertoename te verbeteren.

Gebruikers zullen dus meer onderhuids vet verbranden met deze kuur en extra vetvrije massa ervaren in vergelijking met het uitvoeren van Sustanon 250 op zichzelf.

Anavar niet aromatize, dus we zien het produceren van een droge en geripte verschijning in onze patiënten, die al relatief laag in lichaamsvet.

Anavar is een milde steroïde, dus cholesterol, bloeddruk en leverenzymen zullen slechts matig stijgen op basis van onze lipidenprofielen en LFT’s. kuur

Week Sustanon Anavar
1 200 mg 20 mg/dag
2 400 mg 20 mg/dag
3 400 mg 20 mg/dag
4 400 mg 20 mg/dag
5 400 mg 20 mg/dag
6 500 mg 20 mg/dag
7 500 mg 20 mg/dag
8 500 mg 20 mg/dag
9 500 mg
10 200 mg

Opmerking: Gebruikers die waterretentie of een opgeblazen gevoel op deze snijkuur willen voorkomen, kunnen anastrozol nemen. We vinden dat het nemen van 0,5 mg om de andere dag met succes voorkomt oestrogeenspiegels stijgen.

Sustanon 250 en Deca Durabolin Kuur

Dit is een krachtige bulking kuur, maar een van de mildste stapels in termen van bijwerkingen die we zien.

Deze kuur  kan worden gebruikt na het uitvoeren van verschillende testosteron kuur, het bevorderen van verdere spiergroei.

Week Sustanon Deca Durabolin
1 600 mg 300 mg
2 600 mg 300 mg
3 600 mg 300 mg
4 600 mg 300 mg
5 600 mg 300 mg
6 600 mg 300 mg
7 600 mg 300 mg
8 600 mg 300 mg
9 600 mg 300 mg
10 600 mg 300 mg

Deca Durabolin heeft lange esters en is dus een traag werkende steroïde, vandaar de lange 10 weken kuur.

Deca Durabolin wordt meestal eenmaal per week geïnjecteerd.

Zowel testosteron als Deca Durabolin blijven FDA-goedgekeurde steroïden in de medische wereld van vandaag, wat hun veiligheid aantoont bij gebruik onder medisch toezicht en in therapeutische doseringen. We weten echter dat de doseringen voor bodybuilding deze vaak overschrijden.

Sustanon 250 en trenbolon kuur

Sustanon 250 en trenbolon zijn een krachtige combinatie, gebruikt voor zowel bulking als cutting doeleinden.

Dit duo zorgt voor uitzonderlijke spierwinsten en stimuleert tegelijkertijd snel vetverlies door hoge androgeneniveaus (waardoor een direct vetverbrandingseffect optreedt in vetweefsel).

Deze twee verbindingen zijn misschien wel de beste steroïden voor het vergroten van de vetvrije massa wanneer ze tegelijkertijd worden gebruikt.

Week Sustanon Trenbolone
1 600 mg 150 mg
2 600 mg 150 mg
3 600 mg 150 mg
4 600 mg 150 mg
5 600 mg 150 mg
6 600 mg 150 mg
7 600 mg 150 mg
8 600 mg 150 mg
9 600 mg 150 mg
10 200 mg 150 mg

Echter, we vinden deze kuur alleen geschikt voor geavanceerde steroïde gebruikers als gevolg van trenbolon giftige aard met betrekking tot cardiovasculaire gezondheid.

Als deze kuur wordt gebruikt voor snijden doeleinden, kan een anti-oestrogeen zoals anastrozole worden gebruikt om te voorkomen dat het vasthouden van water.

Echter, dit kan verergeren hoge bloeddruk als gevolg van het remmen van de aromatase enzym en dus verslechtering cholesterol verhoudingen. Daarom laten we onze patiënten geen anastrozol nemen als hun bloeddruk al hoog is.

Opmerking: Deze kuur wordt meestal alleen uitgevoerd door ervaren steroïde gebruikers.

Dit is veruit de meest krachtige bulking kuur een bodybuilder kan nemen, waardoor ongeëvenaarde verhogingen in massa in onze ervaring.

We hebben gezien gebruikers nemen steroïden voor decennia en nog steeds indrukwekkende winsten uit deze kuur, als gevolg van de pure kracht van dit trio.

Week Testosterone Oxymetholone Trenbolone
1 300 mg 150 mg
2 600 mg 150 mg
3 600 mg 50 mg 150 mg
4 600 mg5 0 mg 150 mg
5 600 mg 100 mg 150 mg
6 600 mg 100 mg 150 mg
7 600 mg 100 mg 150 mg
8 600 mg 100 mg 150 mg
9 600 mg 100 mg 150 mg
10 600 mg 100 mg 150 mg
11 300 mg 100 mg 150 mg

Deze kuur moet slechts zelden worden ingenomen vanwege de verwoestende effecten op het hart en de lever.

De leverbelasting zal aanzienlijk zijn (hoewel waarschijnlijk tolerabel) vanwege anadrol als de enige hepatotoxische verbinding die aanwezig is.

Echter, de cholesterolniveaus zullen drastisch veranderen, vrijwel zeker enige mate van hypertensie veroorzakend. Het risico op het ontwikkelen van arteriosclerose en hartziekten is hoog met deze kuur, dus als gebruikers een familiegeschiedenis van dergelijke aandoeningen hebben, kan het verstandig zijn om zo’n extreme kuur te vermijden.

Testosterononderdrukking zal vrijwel zeker deze trio uitschakelen. We hebben gevonden dat het opnemen van een agressieve PCT, een trio van Clomid, Nolvadex en hCG, effectief is gebleken bij het herstellen van de HPT-as (4,5).

Hoewel de bovenstaande kuur de meest populaire protocollen zijn, kan testosteron ook succesvol worden gestapeld met andere anabole steroïden, zoals:

De vetverbrandende effecten van testosteron worden vaak ondergewaardeerd, waarbij ze naar alle waarschijnlijkheid net zo krachtig zijn als de anabole eigenschappen van testosteron.

Daarom is gewichtstoename mogelijk niet de beste methode om resultaten bij testosteron te volgen, waarbij voor- en na-foto’s veelzeggender zijn.

We zien vaak dat gebruikers gewicht verliezen na de kuur, wat wijst op een afname van oestrogeen en dus een verlies van extracellulair vocht.

Echter, het merendeel van het magere spierweefsel zal behouden blijven nadat een kuur is voltooid, mits gebruikers regelmatig blijven gewichtheffen.

We zien dat krachttoenames van meer dan 50 lbs veelvoorkomend zijn (bij de belangrijkste samengestelde lifts) wanneer testosteron voor de eerste keer wordt ingenomen.

Sustanon 250 Bijwerkingen

Net als andere testosteronproducten kan Sustanon 250 verschillende ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Ten eerste zien we androgene gerelateerde bijwerkingen, zoals vette huid, acne, versnelde kaalheid en verhoogde agressiviteit, die vrij algemeen voorkomen.

Zoals bij alle steroïden verschilt de tolerantie van persoon tot persoon. Het is alleen mogelijk om dergelijke gevoeligheid te beoordelen zodra een kuur is begonnen.

Dat gezegd hebbende, als gebruikers bijzonder vatbaar zijn voor acne-uitbarstingen of momenteel last hebben van mannelijke kaalheid, kunnen testosteron en andere androgene steroïden naar onze ervaring dergelijke aandoeningen verergeren.

Verdere ongewenste bijwerkingen kunnen optreden door verhoogde oestrogeenspiegels die stijgen tijdens een Sustanon 250-kuur als gevolg van aromatisering (de omzetting van testosteron in oestrogeen).

Verhoogde oestrogeenspiegels kunnen leiden tot verhoogde vochtretentie en gynaecomastie – de vorming van borstweefsel.

We vinden dat de eerste stadia van gynaecomastie doorgaans jeukende of pijnlijke tepels omvatten, wat zich ontwikkelt tot een opmerkelijke massa weefsel achter de tepel. Als dit ongecontroleerd blijft, kan dergelijk weefsel blijven groeien en is het dan alleen te corrigeren met een operatie.

Gelukkig vinden de meeste van onze patiënten testosteron goed te verdragen en hebben ze geen last van gynaecomastie. Voor degenen die dat wel doen, kunnen dergelijke oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen meestal worden gecontroleerd met een anti-oestrogeen of AI (aromatase-remmer).

Anti-oestrogeenproducten (zoals Nolvadex en Clomid) concurreren actief met oestrogeen op receptorniveau, waardoor de effecten van het vrouwelijke hormoon worden verminderd.

Zowel Nolvadex als Clomid zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar; het is altijd raadzaam om een ruime voorraad bij de hand te hebben tijdens en na een kuur. Ze zijn ook de primaire medicijnen die we gebruiken tijdens post-kuur therapie (PCT) om de endogene testosteronproductie op gang te brengen.

Het is ook mogelijk om oestrogeenspiegels te verlagen door een anti-aromataseremmer te nemen, zoals letrozol of anastrozol. Deze medicijnen verminderen de omzetting van testosteron in oestrogeen en worden meestal tijdens een kuur ingenomen door degenen die vatbaar zijn voor oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen.

Testosteron zal ook de endogene testosteronspiegels onderdrukken, wat kan leiden tot mogelijke testiculaire atrofie (krimp). Zorg er dus aan het einde van elke kuur altijd voor dat u een juiste post-kuur therapie uitvoert die helpt bij het herstel van de natuurlijke hormoonproductie. We hebben gevonden dat hCG specifiek effectief is bij de behandeling van testiculaire atrofie.

Sustanon 250 veroorzaakt geen hepatische (lever) complicaties omdat het een injecteerbare steroïde is.

Sustanon 250 en andere testosteronesters verhogen de LDL-cholesterolspiegels; echter, dit effect is acuut in vergelijking met andere AAS in onze tests.

Testosteron is een van de minst destructieve steroïden vanuit cardiovasculair oogpunt; echter, voorzorgsmaatregelen moeten nog steeds worden genomen, waaronder suppletie met visolie (4 g/dag), regelmatige cardio en frequente controleafspraken met uw arts om bloedlipiden te controleren.