Testosteron propionaat: De ultieme gids

Testosteron propionaat afbeelding - De ultieme gids voor gebruik en voordelen

Testosteron propionaat heeft de mogelijkheid om indrukwekkende winst te produceren in de vroege stadia van een kuur.

Hoewel het snel in werking treedt, is het niet de snelste vorm van testosteron, waarbij suspensie in dit opzicht superieur is.

Aangezien propionaat snel wordt opgenomen, zijn frequente injecties nodig om de piektestosteronniveaus te behouden. Het wordt daarom aanbevolen om het om de dag te injecteren.

Testosteronpropionaat-injecties kunnen volgens onze ervaring pijnlijk zijn, waarbij gebruikers regelmatig last kunnen hebben van pijn of zelfs moeten mankeren (na injecties in het been).

Een mythe over testosteronpropionaat is dat het goedkoop is. Dit komt omdat de prijs van een fles doorgaans lager is dan bij andere testosteronproducten. Echter, propionaat is gedoseerd op 100 mg/ml, terwijl andere testosteronesters, zoals cypionaat of enanthaat, gedoseerd zijn op 250 mg/ml.

Als propionaat dus $50 kost en enanthaat $100, kan propionaat tot 50% duurder zijn.

Voordelen van Testosteronpropionaat

De algemene voordelen van testosteronpropionaat zijn doorgaans hetzelfde als die van andere testosteronesters.

We zien gebruikers ongeveer 20 pond spiermassa (in combinatie met wat vetverlies) ervaren wanneer ze voor het eerst testosteron gebruiken.

Kracht zal ook dramatisch toenemen in de eerste paar weken, en vervolgens langzaam blijven toenemen tot het einde van de kuur.

Het belangrijkste verschil met propionaat in onze ervaring is dat resultaten optreden in de vroege stadia van een kuur, in vergelijking met langzamere esters (zoals enanthaat of cypionaat) die langer nodig hebben om in werking te treden.

Het eindresultaat is echter hetzelfde, ongeacht welke testosteronester je gebruikt, omdat ze allemaal in wezen dezelfde steroïde zijn (ze bereiken alleen hun piek op verschillende tijden).

Bijwerkingen van Testosteron propionaat

De gebruikelijke bijwerkingen die worden geassocieerd met testosteron gelden ook voor propionaat, zoals:

  • Hoge cholesterol
  • Verhoogde bloeddruk
  • Risico op gynecomastie
  • Vette huid en/of acne
  • Haaruitval
  • Testosterononderdrukking

Verhoogde LDL-cholesterolniveaus en verlaagde HDL-niveaus zijn typisch bij het gebruik van elke steroïde. Het is echter vermeldenswaard dat testosteron een van de minst schadelijke steroïden is voor het negatief beïnvloeden van cholesterol in onze tests.

Bloeddruk zal stijgen; echter, als er gematigde doseringen worden genomen voor redelijke periodes, is dit vaak beheersbaar.

We hebben gezien dat bodybuilders overmatige stijgingen in bloeddruk bestrijden door visolie te suppleren, 4 gram per dag gedurende een kuur.

Testosteron is estrogenisch, dus de volgende bijwerkingen zijn mogelijk:

  • Vochtretentie
  • Opgeblazen gevoel
  • Gynecomastie

Hoewel testosteron wat vetverlies veroorzaakt (door de androgenische aard die lipolyse stimuleert), wordt het voornamelijk gebruikt tijdens bulking. Veel gebruikers vinden een tijdelijke gladde, watervormige uitstraling dan ook niet erg.

We vinden SERMs, zoals Nolvadex, effectief in het verminderen van het risico op gynecomastie. AI’s (anti-aromatase-inhibitoren) worden niet aanbevolen, omdat het blokkeren van oestrogeen het cholesterol en de bloeddruk kan verergeren door de positieve invloed van oestrogeen op HDL-cholesterol.

Vette huid en acne zijn mogelijk bij sommige gebruikers (3), wat het gevolg is van de sterke androgenische eigenschappen van testosteron (die een verhoogde talgproductie veroorzaken).

Haaruitval op de hoofdhuid, of terugtrekking, is mogelijk door verhoogde DHT-niveaus.

In sommige gevallen hebben we gezien dat wanneer DHT na een kuur daalt, het haar op de hoofdhuid weer dikker wordt. Mensen die androgenische verbindingen op lange termijn gebruiken, zullen echter vatbaarder zijn voor permanente haaruitval.

Het lijkt ironisch dat door het nemen van testosteron je natuurlijke testosteroncrash, maar dit is de realiteit (zoals het geval is met alle anabole steroïden). Dit gebeurt omdat het lichaam exogeen testosteron detecteert, waardoor de totale niveaus excessief hoog stijgen, waardoor het lichaam de natuurlijke productie stopt (om te proberen homeostase te behouden).

Dus, na het einde van een kuur, blijven gebruikers achter met een uitgeschakelde endogene testosteronproductie, en hebben ze een PCT nodig om de testosteronniveaus weer op adequate niveaus te brengen. We vinden dat een effectieve PCT doorgaans de hormoonfunctie binnen ongeveer 4 weken kan herstellen. Zonder een PCT kunnen lage testosteronniveaus enkele maanden aanhouden.

Testosteronpropionaat Kuur

Testosteronpropionaat komt in flessen van 1 ml/100 mg.

Beginner Kuur

  • 100 mg om de dag gedurende 8 weken.
  • Opmerking: Testosteronpropionaat wordt over het algemeen niet aanbevolen voor beginners vanwege pijnlijke injecties (en de noodzaak voor frequente toediening).

Gevorderde Kuur

  • 150 mg om de dag gedurende 8 weken.

Geavanceerde Kuur

  • 200 mg om de dag, gedurende 8–10 weken.

Andere supplementen:

  • Visolie (4 g/dag)
  • Nolvadex (20–40 mg/dag)
  • Opmerking: Intermediaire en gevorderde steroïdegebruikers stapelen vaak testosteronpropionaat met andere verbindingen voor maximale resultaten; echter, dit wordt niet aanbevolen voor beginners (vanwege bijkomende bijwerkingen).

Resultaten van Testosteronpropionaat

Testosteron propionaat: De ultieme gids

Testosteronpropionaat vs. Testosteron Suspension

Een eerste testosteronkuur kan de hierboven genoemde resultaten in spieromvang en vetverlies opleveren.

Gebruikers die het protocol voor beginners volgen (boven), kunnen een vergelijkbare transformatie verwachten.

Testosteron propionaat vs. Testosteron Suspension

Testosteron suspension is pure testosteron (zonder ester), waardoor het extreem snel werkt.

Een voordeel van testosteron suspension is dat het snellere resultaten oplevert dan propionaat.

Het nadeel is echter dat het zeer frequente injecties vereist (2x per dag) om het serum testosteron hoog te houden. Dit is veel meer dan de tweewekelijkse injecties van propionaat.

Testosteron suspension kan, net als propionaat, ook pijnlijk zijn om in te spuiten.

De enige situatie waarin testosteron suspension voordelig kan zijn, is voor een competitie, waarbij het snel uit het systeem verdwijnt.

Bijvoorbeeld, iemand kan op een bepaalde datum een drugstest hebben; als ze suspension hebben gebruikt, kunnen ze een paar dagen van tevoren stoppen en niet positief testen. Dit komt omdat de detectietijd van suspension 1-2 dagen is, met een halfwaardetijd van minder dan 24 uur.

Testosteronpropionaat kan bijvoorbeeld tot 2 weken worden gedetecteerd, en daarom zou je dit niet dichter bij de competitie kunnen gebruiken (als je getest wordt).

Behalve voor competitiedoeleinden en het snel uit je systeem willen hebben, zullen bodybuilders typisch geen testosteron suspension gebruiken, omdat er geen behoefte is om twee keer per dag te injecteren (als je dat ook eenmaal per week kunt doen).

Testosteronpropionaat vs. Testosteron Undecanoaat

Undecanoaat is de orale versie van testosteron, ook bekend onder de productnaam Andriol of Testocaps.

Voor degenen die de voordelen van testosteron willen ervaren maar niet willen injecteren, zou undecanoaat het ideale alternatief zijn.

Testosteron undecanoaat werkt ook snel, met testosteronniveaus die ongeveer 5 uur na de eerste dosis pieken volgens onze tests.

Ondanks dat het een orale steroïde is, is undecanoaat niet levertoxisch, omdat het via de lymfatische route wordt opgenomen.

Het belangrijkste voordeel van het nemen van testosteronpropionaat is dat het veel goedkoper is dan undecanoaat, waarbij Andriol een van de duurste steroïden op de markt is.

Testosteron Propionaat vs. Enanthaat en Cypionaat

Testosteron enanthaat en cypionaat zijn op veel vlakken vergelijkbare esters. Ze werken beide langzaam, zodat injecties slechts eenmaal elke 4-5 dagen hoeven te worden toegediend (in vergelijking met eenmaal elke 2 dagen voor propionaat).

Door de langzamere aard van enanthaat en cypionaat zullen de resultaten niet zo snel komen als bij propionaat.

We vinden echter dat enanthaat en cypionaat aangenamere injecties zijn, met gebruikers die minder:

  • Irritatie
  • Pijn

Ook zijn enanthaat en cypionaat op de lange termijn betaalbaardere esters dan propionaat.

Een fles propionaat kan goedkoper zijn; echter, het wordt gedoseerd op 100 mg per 1 ml, vergeleken met 250 mg per 1 ml (voor enanthaat/cypionaat).

Bij het berekenen van de kosten per mL, is propionaat aanzienlijk duurder.

Cypionaat en enanthaat blijven de populairste esters om goede redenen, aangezien ze dezelfde resultaten als propionaat opleveren, maar goedkoper en minder gedoe zijn.

Samenvatting

Testosteronpropionaat is niet de meest praktische ester voor onze patiënten, omdat het frequentere injecties vereist.

Bovendien zijn propionaatinjecties doorgaans minder aangenaam in vergelijking met andere testosteronesters, omdat ze meer pijn veroorzaken.

In de juiste omstandigheden kunnen bodybuilders echter kiezen voor propionaat als ze het snel uit hun systeem willen hebben.